Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1351
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9565 Üzenet linkje2006-06-23 17:12:03 

smilegirl!
Mi hétfõn indulunk saját autóval, így könnyebben mozgunk. Már voltunk Parálián, amit a több látnivaló elérése érdekében választottunk, így sok helyen meg is fordultunk az általad említettek közzül. Makrit hírtelen felindulásból választottuk, majd meglátjuk. A fürdõszobát melyik szálláson tapasztaltátok negatívnak? Melyik irodával utaztatok?
Örömmel hallom, hogy alakul a hangulat kinn, a következõ két hétben várhatóan ez fokozódik. Az Anikó is most van kinn, már várható az érkezése. Kíváncsi vagyok az infóira; õ már másodjára volt ott.

# 1352
Smilegirl
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9564 Üzenet linkje2006-06-23 16:03:43 

Sziasztok!

Mi a héten jöttünk haza Makrigialosról, elég sok pozitív és negatív élménnyel egyaránt. Na igen, valszeg a még félig-meddig elõszezon miatt a hely iszonyú kihalt volt egy darabig, de a hétvégére egész sok ember gyûlt össze és csúcs lett a hangulat. aki mostanság megy, ne hagyja ki a Sand bárat a parton, csúcs hely, jó a zene, jófejek az emberek és olcsón meg lehet úszni az estét, mert a tulaj ingyen ittatja és eteti az embereket.icon_smile.gif) A robogóbérlés jó ötlet, de sajna csak 1 kölcsönzõ van, így az árból se nagyon lehet alkudni. A fakultatív programok jó részérõl nem hallottam sok jót (mi kettõn voltunk): Olümposzon voltak vagy 1 órát, túl sok mindent nem láttak. az egyik pár saját szervezésben fele annyiból megúszta és egy csomót túrázott. Thesszaloniki szintén nem éri meg, mert 4,30 euroért már busszal elmehetsz oda (érdemes reggel indulni, mert Makriagolosra az utsó közvetlen járat 14 óra felé indul Szalonikibõl). Edessa nagyon gyönyörû hely, de itt is kb. 1 órát voltunk és végigrohantuk az egészet.icon_sad.gif A Meteórák viszont egy felejthetetlen élmény, volt idõ mindent megnézni.icon_smile.gif) Skiathoson nem voltam, hallottam róla jót is rosszat is... Ha vásárolgatni akartok, nekünk Paralia jött be a legjobban, van választék és egész olcsó. Ja és aki nyüzsire vágyik, annak kihagyhatatlan. Bár a hangulata nem olyan jó mint Makrié. Viszont Makri tengerpartja eléggé csalódást okozott. Ennyi hínárt még nem láttam együtt és tisztítani se nagyon akarták a strandokat. Oké, értem, hogy tele van kagylótenyézettel, de akkor is kicsit kiábrándító volt. A kajával vigyázzatok a szuvlakit nem nagyon sütik át. (állítólag a görögök így szeretik). És egy jótanács: néhány görög szó megtanulása csodákat tehet a pénztárcánkkal.icon_smile.gif Mi vittünk kis görög útiszótárt, amiben fonetikusan le voltak írva király kifejezések. Elég sok engedményt kaptunk....icon_smile.gif)
Összességében még bizti visszamegyünk Makrira, de próbálunk majd nem elõszezonban menni.icon_smile.gif) ja és remélem Ti szállásaitokon nem fog a fürdõszoba olyan irtó reménytelenül kinézni....icon_smile.gif)

Jó utazást mindenkinek!icon_smile.gif

# 1353
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9046 Üzenet linkje2006-06-18 21:47:45 

Ha Szalonikibe készültök, tettem fel a specifikus topikba egy webcímet, nyomtatható belváros térkép van fent, hasznos lehet.
A térkép segítségével az itt a leírások között található Szaloniki beszámoló alapján megtervezhetõ és kivitelezhetõ a séta.
A tervezést már megcsináltam, kivitelezés másfél hét múlva. icon_smile.gif

Az oldal címe amúgy http://free.x3.hu/teeby

# 1354
Szabopsz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8976 Üzenet linkje2006-06-18 11:02:12 

Köszönöm.

Üzemanyag hiány a Belgrád-Nis-skopje-makrigialos útvonalon volt????

Gondolom belerakok a csomagtartóba vagy 20 litert, és az közel 400 km-re elég ha gáz volna.

# 1355
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8972 Üzenet linkje2006-06-18 07:54:51 

Szia!

Mi lefoglaltuk egy utazási irodánál.

A diesel tavaly nem minden benzinkútnál volt, erre számoljatok!

Figyi adok egy telefonszámot. Kérdezzétek meg, hogy odakint tudnak szállást valamikorra adni. Ez a Pydna travel száma: 00-30-693-680-7191, állítólag magyar beszélnek.

# 1356
Szabopsz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8935 Üzenet linkje2006-06-17 14:00:17 

Helloka!

hogyan intéztetek szállást???

legjobb esélyem már csak kifogni egy jó kis last minute-et..

Kicsit megkésve indulok oda, ugyanis olaszba mentem volna a párommal és egyik ismerõs pár, de nem jött össze a dolog. Így hát ketten mennénk egy hétre. Az a szörnyû, hogy a munkarendemmel nem nagyon fogok tudni alkalmazkodni az irodák turnusváltásához.

Egy kombi passattal mennénk, dizel hálistennek, keveset kajál a gázolajból. a www.viamichelin.com költségnek oda kb 90-100 eurot kalkulált benzinbõl bele értve autópálya matricát is.

Nekem a szállás a legnagyobb bajom...

induljunk el, és lesz ami lesz szerzünk szállást??? vagy ez nagyon zsákba macska dolog??

# 1357
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8716 Üzenet linkje2006-06-14 21:46:15 

Na most kaptam meg az imént a szerzõdésemet.
Azt írják, hogy legkésõbb az indulás elõtti 3. napig tudatják a pontos indulást, a szállás beosztását viszont a helyszínen fogják közölni.
Mivel nekem a szerzõdésen az szerepel: apartman vagy stúdió, és mivel egyszemélyes szállás nincs, több mint biztos, hogy társítva leszek, vagyis úgy gondolom, hogy ha a társított személy foglalásától függ az én szállásom is.
Dehát ugye én leginkább csak lapítok, mert úgymond potyázom. icon_smile.gif
Ha a magammal vitt dolgaimat nem kellene valahol tárolnom, akkor meg teljesen mindegy lenne, hogy hol alszom. Mert a a szállást jobbára arra fogom használni azt hiszem.

# 1358
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8712 Üzenet linkje2006-06-14 21:16:13 

Ha a Diasban leszel szerintem el sem tévesztesz minket. A miénk lesz a legfelsõ szint 2 studió kivételével. icon_lol.gif Napimádók lévén mi sokat leszünk vízközelben, de te ugye nem erre vágysz.
# 1359
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8708 Üzenet linkje2006-06-14 20:27:13 

Jox, remélem lesz lehetõségem feltenni majd képeket.
Ugye ez azt jelenti, hogy sikerrel jártam. icon_smile.gif

Rendben, összefuthatunk egy "üccsire" mindõtökkel. icon_smile.gif
Még nem tudom a szállásom pontosan hol lesz, mert a jövõ hétre kapok meg minden papírt az utazási irodától.
Az ajánlatuk között ott van a Dias is, így elképzelhetõ, hogy egy helyen leszünk. icon_smile.gif
Jövõ héten kiderül.

# 1360
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8707 Üzenet linkje2006-06-14 20:08:52 

Szia teeby!

Szeretettel köszöntelek a Makri topikban, és akkor találkozunk 27-én Makriba, feltéve ha egy helyen lesz a szállásunk! icon_wink.gif

# 1361
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8706 Üzenet linkje2006-06-14 20:05:28 

teeby!

Vágj bele nyugodtan a saját szervezésû túrákba!
Sokkal jobb, ha az ember maga szervezi meg az útvonalat, a programokat és az ezekre szánt idõt.
Remélem sok szép természet fotót készítessz majd (mert többnyire mindenki "csak" a tengerpartokat fotózza) és párat majd feltöltessz a Hellasz fotóalbumba!

# 1362
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8705 Üzenet linkje2006-06-14 19:56:51 

Jox köszönöm a válaszod!

Közben nekem is leesett, hogy biztosan lesz ott helyben információ mindenrõl. icon_smile.gif
Csak az aggódásaim leszûkítették a gondolkodásom.
Köszönöm neked is mégegyszer!

# 1363
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8704 Üzenet linkje2006-06-14 19:54:39 

Közben elolvastam az egész topicot.
Pár dolgot innen is megtudtam. icon_smile.gif
Igaz leginkább a lelkesedésem stabilizálódott valamelyest. Elég sokféle véleményt lehet olvasni magáról az országról. Valójában engem nem különösen a tenger vonz, és fõleg nem a nyüzsgés. Ezért is bíztató valamelyest ez a település. Persze szalonikibe is be kellene néznem, de leginkább a környékre vagyok kíváncsi, azért is próbálkozom a tömegközlekedéssel. A térképet nézegetve Véria, Náoussa és Édessa is megközelítjetõ lenne. Azonban a buszközlekedésrõl is annyit találtam, hogy távolsági járatok esetenként megállnak a településen (napi 3 alkalommal, ha jól értesültem), de kevésbé szervezett, mint mifelénk. Az árakról pedig nem mesélnek a weboldalak. Valójában ezt szerintem el is kell valamelyest fogadnunk egy olyan országban, ami javarészt az idegenforgalomból él. Bár ez azért vitatható. icon_smile.gif
A robogóbérlés volna esetleg még járható út.
Bár utánaszámolva Véria 40Km sacc/kb egy napos robibérlés +az üzemanyag kiteszi a szervezett fak. program árát. Igaz a térképet nézegetve így útba ejthetõ lenne más látnivaló is, sejtésem szerint legalábbis. Valójában nekem a kötöttségek nem hiányoznak a programokból. Mert szeretnék rengeteget fotózni. Ezek pedig nem túristafotók lennének.
Hogy a dolog teljesen érthetõ legyen, azért buszozom és egyedül, mert egy hete szólt egy ismerõsöm, hogy van egy repi út, amire nem tud elmenni és át tudja íratni rám. Hipp-hopp szabadságrendezés és egy kis szervezés, de útitársat meg nem tudtam magamnak találni. icon_smile.gif
Mondjuk ez a legkisebb gondom, mert jobban szeretek egyedül lebonyolítani programokat. Meg aztán még nem vesztem el sehol.
De a vége azt hiszem az lesz, mert túl mohó vagyok, mindent látni akarok, hogy csak pár kiválasztott programra koncentrálok, a többi idõt pedig ejtõzésre áldozom.
Valójában az a helyzet, hogy még a költségvetésemet is csak nagyon nagy vonalakban csináltam meg.
Még az zavar kicsit, hogy nem ismerem a helyi vásárlási és étkezési lehetõségeket, én magam pedig vegetáriánus vagyok. Egyébként is iztosabbnak látom az önellátást, de a vásárlási lehetõségek szûkös ismerete és a korlátozott mobilitás, ami pár részletet még fedve tart ezügyben. De ezek csak kicsinyes aggodalmak. icon_smile.gif

Köszönöm a gyors választ és a segítõkészséget, én elõször megyek Görögországba és remélem tetszeni fog. (legtávolabb idáig Stockholmban voltam)

# 1364
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8703 Üzenet linkje2006-06-14 19:45:06 

teeby!

Görögországban busszal szinte bárhova eljuthatsz.
Makrigialosz fõterén van a buszmegálló, kb óránként indul busz Katerini és Szaloniki irányában is.
Robogókölcsönzõ is van egy a fõtér közelében, a piactér és a vasút állomás mellet.

# 1365
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8695 Üzenet linkje2006-06-14 18:01:05 

teeby!
26-án megyünk még egy páran, ha visszaolvasol látod, hogy 11-en. Melyik apartmanba mész?
Tömegközlekedést nem tudom, de robogót lehet bérelni, mert az Anikóék tavaly így kirándultak. Õ most éppen kinn van, majd jövõhéten hazatérve ellát minket friss infoval. Az õ beszámolóját olvashatod az alábbi oldalon:
https://www.utazas.info/gorog/html/index.php?content=magazin1
Ha visszaolvasol ezeken az oldalakon szintén megtalálhatsz infokat a helyrõl, bár az Androméda oldalait gondolom már átnézted.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 90 91 92 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu