Én 26-án utazom "Makriba".
Valójában a kérdésem az volna, hogy a tömegközlekedés mennyire igénybevehetõ és mennyire szervezett. Nem tudom milyen mértékben érdemes igénybevennem a szervezett fakultatív programokat. Persze némelyiket kényelmesebb lesz, ezt már látom elõre.
Esetleg robogóbérlés? Van valakinek pontos információja ezekrõl?
Én most megyek elõször és még ismerõseim sem voltak. Ráadásul egyedül megyek. Andromédás szervezésben. Valaki esetleg, mint leendõ útitárs?
Igazából elég sok dolognak utánanéztem már a neten, a de a tömegközlekedésrõl nem nagyon találok infót. A térképeken látom, hogy esetleg volna lehetõség vasúti csatlakozásra. Innen jött a TK ötlet.
utólag pedig elnézést, hogy berontottam a kérdéseimmel, tudom nem illik, de még nem volt idõm elolvasni az eddigi HSZ-okat. De ezt rövidesen pótolom.
Köszönöm elõre is az esetleges segítségetek!
Majd megoldjuk a dolgot, Roli délben gondolom úgyis pihen, majd a felnõttek is úgy idõzítenek. A két középsõvel nem lesz nagy gond, legfeljebb kicsit hangosabban érzik jól magukat, de majd rávesszük õket, hogy a parton és a vízben tomboljanak. Ha nem lesz nagy tömeg, márpedig az a hír járja, nem fognak zavarni senkit. A két nagy meg bedugja a fülét mp3-al szokás szerint és ellesznek. Különben is ne aludni menjen senki Görögországba! A görögöket amúgy sem tudjuk túlteljesíteni, nekem eddig az volt a tapasztalatom.
Nincs eldöntve az indulás ideje még, majd hétvégén egyeztetünk. Mindenesetre bele kalkuláljuk a törököket, legfeljebb hamarabb érkezünk. Van telefon, ha nem vagytok ott hívunk. A fürdõruhát felülre rakjuk, és korai érkezés esetén irány a tenger!
Tényleg arra még nem is gondoltam, hogy ennyi gyerek az emeleten mit fog csinálni, mert csend az tuti nem lesz. Szerinem Roli a hisztis idejét, igen hangosan fogja eltölteni, majd hanzik tõle a dias. Jó ég!!!!!!!! aki mellénk kerül...
Én már leírtam, hogy lehetünk a föld legszebb helyén nyaralni, de mit se fog érni, a hangulat, jó kedv, és romantika nélkül azt bizony ott nem található, azt nekünk kell elvinnünk...
A kávé ez temészetes lesz, csak mikor érek oda. Mi 9 ig lehetünk a Paraliai apatmanba ha hamarabb értek le akkor gyeretek oda, és ott kávézünk. Ha nem akkor Makrin talizunk, de sajnos a szobát mi se kapjuk meg hamarabb mint ti. Így kávé, a tengerparton, na mit szólsz??
Igen, oda írj ezzel kapcsolatban. Ismerõs a neve, lehet hogy itt említették. Kintrõl nem emlékszem, de Parálián iszonyat sok apartmanház van. A Paráliás topicban hamarabb találsz olyat aki tud segíteni.
Na itt a jó oldala a dolognak! Tudod mikor van ideje a tulajnak bíbelõdni a vendéggel ilyen szinte a fõszezonban! Sajna mi nem tudunk a suli miatt ilyen korán menni, pedig egész jó buli lenne ez is! Bár mi tavaly is kiprovokáltuk a tulaj törõdését Parálián is, nagyon élvezte õ is hogy minket minden érdekelt, térképeket rajzolt nekünk, stb. Na de azt hiszem a Kriszta mellett sem fogunk unatkozni. Ha rajta múlik hazatérve jelentkezünk görög nyelvvizsgára.
Akkor jó! Én meg mindig magamra veszek mindent! Aztán ki tudja!
Ismerõseim a párom szülei. Nincs sok pénz nyaralásra ezért mentek ilyenkor. Azt gondolom, hogy benne van a pakliban az ilyen eset. (elõszezon) És valamilyen szinten jogosan fel voltak háborodva ugyanis az utazási iroda nem mondta nekik,hogy csak õk ketten szállnak ott le a buszról. Mindenki ment Paraliára... ott volt élet, szervezett programok stb.
Egész évben meló aztán egy kis nyaralás és tessék. De hamar túltették magukat. Ez idõ alatt megtalnulták a kagyló pucolás rejtélyeit a házigazdától, iszapot pakoltak stb.
Biztos vagyok benne, hogy nem neked szólt a dolog Leenda! Csak mindannyian másképpen éljük meg a dolgokat. Egyikõnk tragikusan vesz olyan dolgokat amin a másik mosolyogva továbbsiklik. Nem ismerem az ismerõseidet sem, tehát nem alkothatok véleményt. De Juditnak igaza van: minden évben találkozom kinn is olyan emberekkel, akik végig siránkozzák a nyaralást, azt gondolom ez sem jön ide többé, aztán kiderül évek óta ide jár... De nekem is van ismerõsöm akinek semmi sem jó, csak tudnám miért megy el, elköltve sok-sok pénzt. Hát az ilyen megérdemli a sorsát úgy gondolom, én pihenni megyek, jól érezni akarom magam.
Remélem rám nem céloztál a mondanivalódban! Leírtam, godolom tudok segíteni valamiben. Hiszen ez egy friss info volt amit írtam!
Neked is jó nyaralást!
Még az jutott eszembe, hogy 11-en leszünk, ebbõl 5 gyerek. Nos ha ennyi ember nem forditja fel félig a házat, biztosítva hogy ne legyen kihalt a falu......................
Lányok, úgy látom, itt nemigen van, aki egyszer is rosszul érezte magát görög nyaraláson, igaz? Amikor ennyire várjátok, így készültök rá, (velem együtt) nem lehet, hogy rossz legyen. Vannak persze olyanok is, akik semminek nem tudnak örülni, sehol nem elég jó nekik, mindenben kivetnivalót találnak. Én csak úgy hívom õket egy régi kedves kolléganõmet idézve: csak a lyukat látják a sajtban is.... A Hellasz fórumára ilyen emberkék nemigen írnak - szerencsére. Tehát sok finom sajtot - is - kívánok Mindannyiótoknak!!
A hínár és a kagyló idõjárás függõ is. Egy nagyobb vihar után nyáron is sok mindent kihoz a víz. Takarítani a partot szokták, rendszerint hajnalban. Nos hogy ez itt is mûködik-e azt nem tudom, majd kiderül. Bízzunk a kék zászlóban!
Koszos volt tényleg, láttam a képeket. Kihordta a víz a kagylómaradványokat és fél méter hínár volt a vízben. Szinte be sem mentek.
Ez tényleg nagyon elõ-elõszezon volt. Gondolom akkor még nem figyeltek annyira oda, de már takaríthatják! Vagy mit szoktak vele csinálni? Nem is tudom! Ha azt mondja hogy nincs akkor biztos nincs. Örüljünk neki!
Paralián gondolom a sok bulizós emberke miatt koszos. Vagy ott is hínáros?
Ha nyugodt nyaralásra vágysz biztos jó lesz Makri!Meg gondolom majd eljártok mindenfelé! Csak jó lehet egy nyaralás!!!
Nos ha 1 hete jöttek haza és az elsõ héten voltak Makriban akkor az bõven elõszezon volt. Nyílván ez nem Parália, kis falu, tehát az élet késõbb indul. Anikó semmi koszos tengert nem mesélt, én a koszos tengert eddig Parálián tapasztaltam.
Nos itt csak magamat gyõzöm, hogy jó lesz az, másrészt ha messzebb kell menni fürödni nem gond, Paráliáról is minden nap autóval mentünk tisztább, nyugisabb helyre. Majd jön jövõhét elején Anikó és részletesen beszámol.
Kriszta!
Eddig arról szólt a dolog, hogy valszeg mi érkezünk elõbb és friss kávéval várlak. Ha összejött a hétvége akkor tiéd a kávéfõzés joga!
Azért kíváncsi vagyok ki fog a másik két studióba kerülni az emeleten. Remélhetõleg nem háklis, pihenni vágyó, idõs házaspár, mert ennyi gyerkõc mellett........