Ok! Értem! Nem tudtam. Az ismerõsök szervezett buszos úttal voltak. Nagyon ki voltak akadva. Koszos tenger, drága boltok... és rajtuk kívül senki nem volt. Úgyhogy a 2. héten átmentek Paraliára.
Szerintem fõszezonban biztos más lesz. Mindenkinek sok sikert hozzá!
Mi Paraliára bulizni megyünk Rodoszra kirándulni, pihenni, romantikázni. Remélem minden ok lesz. Nagyjából mindkettõröl jókat olvastam. Paralia abszolút a buli Rodosz meg Rodosz ahogy Korfu is Korfu. Ezt jól megmondtam.
Mindenkinek a legjobbakat!
Nos Rebi, lehet az a hõfok még februárból maradt a weboldalukon.
Úgy néz ki, hogy a Paráliai hétvége menni fog, és tényleg mi már pihenek leszünk szerdára.
Leenda!
Akik ide írtak, mindenki autóval megy, és így a kirándulások megoldottak errõl a nyugis helyrõl. De meglátjuk, nem te vagy az elsõ, aki azt írja hogy nem egészen jó hely.
Jövõre én is menni szeretnék Rhodesra, remélem összejön.
Az iszappakolásssal kapcsolatban: 1 hete jöttek haza ismerõsök Makrigialosról. Kipróbálták az iszappakolást és nagyon tetszett nekik. Állítólag olyan lett a bõrük, mint a baba popsija. Mondjuk én csak akkor hiszem ha látom!
Makrigialosról semmi jót. De nem akarok senkit elkeseríteni! Az ismerõsök elõszezonban voltak... biztos ez is közre játszott a sok negatív tapasztalathoz!
Jó nyaralást! Én Paraliára és Rodoszra megyek! Juhéjj!!!
Kezdek lassan megnyugodni. Bár napközben nem néztem, de most mindössze 18 fokot mutat a hõmérõ Makriban. Szerintem a hûtõkamra mellé rakták. Ma én is edzés tartottam a strandon, ne a tengerparton kezdjük a napfürdõzést. De a sólepárlóra is készülök, mellényúltam és véletlenül tengeri iszappakolást vásároltam. Tényleg jó! Kíváncsi vagyok ott helyben milyen lesz a hatás. Talán már szerdán ott kezdünk? Kriszta, nektek már várhatóan nem akkor kell kipihenni az út fáradalmait, de nekünk lehet jót tenne!
Nos igen, és ez a legvacakabb része, az utazásnak a kicsomagolás... De mindenesetre jó kis edzés volt mit vigyek, hogyan fér el a ruha. Na és a hosszú út, az igen.
A csalit lehet nem viszünk, bár a gilinyókat, kis tálkába szokták árulni. A csontit azt biztos nem, mert kipurcannak az úton.
Ha nem leszel elfoglalt, az MSNen akkor beszélünk, meg képet is küldök át, amint azt igértem.
Kriszta!
Már csak két hét! Még most csomagoltál ki, miért akarsz máris be? Nekem addig még lesz egy húzós hetem, utána lehet készülni 1000-rel! Csak már meg növekedett a csomagok száma a peca felszereléssel. Remélem a csalit nem itthonról visszük!
Anikó!
Jó utat nektek! Már ide is mondják a jóidõt, kinn sem lesz ezzel semmi gond! Nyugi, semmi kapkodás, az indulásig még rengeteg idõd van minden más program mellett is. Aztán meg ha valami itthon marad semmi gond, van annak boltja kinn is! Útlevél és pénz legyen ott, utasbiztositás, zöldkártya, forgalmi, fürdõruha. Mi kell még?
Ha visszaértetek gondolom úgyis jelentkezel.
Szióka!
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat! Már nem valószínû, hogy írok, mert ma megkezdem a csomagolást, és látom elõre sötét jövõmet. Idegileg nekem annyi!!! A hétvége pedig elég zsúfolt lesz. Úgyhogy köszönöm a sok tanácsot és mindent, mihelyt hazaértem írok, és ha lehet, akkor elõbb is jelzek, hogy milyen idõ van.
Sziasztok! Kellemes tervezgetést a késõbb utazóknak!!!
Nem tudom, még beszélünk az MSN vagy sem, de szeretnék Nektek, nagyon jó utat kívánni. Oda kintre gyönyörû napos meleg idõt.
Szerintem jó idõ lesz, hisz csak nálunk van ilyen vakac idõ.
Az smst pedig várom, hogy mi van veletek!!!
Rebi!
Nagyon jó, hogy összeírtad, bár szerintem, a kukac, és a horgászbot, no meg a villantó elég lesz egy pici sikerhez úgy gondolom. De ezt majd kint meglátjuk...
Rebeka! Nagyon beleástad magad a témába. Így már biztos a siker a férfiaknak!! Majd írj róla, hogy sikerült-e nekik valamit fogni, vagy a piacra szorultatok?!
Nagyon alaposan felkészültök úgy látom, ami nem baj, hiszen így már biztos, hogy nem unatkoztok Makriban, akármilyen csendes hely is.
Én már nagyon izgalomban vagyok, és szinte mindent összeszedtem már a netrõl, ami szerintem fontos, úgyhogy már csak nézelõdöm megszokásból. Mihelyt hazaértem azonnal írok nektek mindenrõl.
A fiúk nagyon szeretnének kinn horgászni, bár eddig fogalmuk sem volt, hogy hogy is lehet kinn. Talán ez nem csak nálunk vetõdött fel, így közreadom az információimat: (Androméda Travel)
GÖRÖGORSZÁG-MAKRIGIALOS
ÉGEI-TENGER
HORGÁSZAT- HALÁSZAT
HALFOGÁSI MÓDOK, CSALÉTKEK
TSAPARI: Csónakból történik fenékhoroggal. Nem kell hozzá csali, mert egy speciális horog helyettesíti azt, melyen pihetollból készült „szárnyak” találhatók. Fogható halfajták: szavridia, makrélák különbözõ fajtái pl: szkumbria, koliós, kokália.
KATHETI: Olyan fenékhoroggal történik, melyen a horogra garnélát, aprókagylót, gilisztát (férget) vagy rákocskát helyezünk. Fogható halfajták: morgóhal (mumúria), keszeg (gópesz), szavridia, vörös dubrincs (lihrínia), morgó hal, gofaria.
KUTALÁKI: Olyan fenékhorgot használunk, melyen nincs élõ csali, hanem egy fémbõl készült halat helyezünk rá, mely a csalit helyettesíti. Fogható halfajták: farkas sügér, gofaria, makréla, csõrös csuka (gargánesz), szavridia.
BOTTAL ÉS HOROGGAL: A partról horgászhatunk. A csali ilyenkor féreg, garnéla vagy rák. Fogható halfajták: szavridia, nagy szemû keszeg. Egyébként ezzel a módszerrel csónakból a kagylótenyésztõ telepek körül lehet nagy szerencsével horgászni. Azért, mert a kagylóállomány, mely egyrészt a kitûnõ minõségû, tiszta víz bizonyítéka, másrészt pedig hatékony trükköt „súg” a horgászok fülébe: érdemes itt kagylóbéllel csalizni a nemes halakra. Lévén a kagylóbél a természetes ízlésû halaknak ínyenc csemegéje.
KALAMARIÉRA (tintahalfogó): A fenékhorog ilyenkor sok horoggal van ellátva és csaliként egy szardellát használnak, mely az egyik horogra van erõsítve. Ez az egyedüli módszer, mellyel kis és nagy tintahalat (szépiát) foghatnak.
HTAPODIÉRA (polipfogó): Szintén sok horoggal történik, mint az elõzõ esetben és csaliként szardellát rákot használnak, mely odavonzza a polipot.
Figyelem! A csónakos horgászáshoz és halászászhoz ki kell váltani az ottani horgászengedélyt és be kell tartani a görög elõírásokat. A partról történõ horgászáshoz ez nem kell! Mindkét esetben vinni kell a saját felszerelést! Csalinak kagylóbél, szardella, rák vásárolható a helyszínen.