#1974272013-01-11 11:22:52 Válasz a #197400. hsz-ra
Köszönöm a választ, majd megnézem az Apollont. A gyorshajót már néztem, de még nem volt pontos menetrend szeptemberre. Legföljebb 1 éjszakát Athénben töltünk a biztos csatlakozás érdekében.
Ha már így szóba jöttek az "olcsón lehet repülőjegyet venni" meg a görög "buszközlekedés" akkor valaki tudna linkelni pár oldalt, hogy ezek hol is vannak?
Wizzair és aegean weboldalát érdemes nézni, hiszen ők repülnek. Javallott a ryanair követése is, mert ha nem is Bp-ről, de átszállással sok helyre el lehet jutni velük.
elérhető desztinációk: kréta (chania), korfu, ródos, kos, patras, kefalónia, volos, thessaloniki és újként kalamata is. átszálló reptér: milano/bergamo.
kréta (chania), korfu, volos, zakinthos, thessaloniki. átszálló reptér: brüsszel charleroi.
ezek közül nem mindegyik, de némelyik elérhető nagyon elő- és nagyon utószezonban is.
mindkét reptér elérhető pestről, napi járat van, de elképzelhető, h nyári időszakban napi kettő is lesz (tavaly így volt, meglátjuk idén mi lesz a pálya). crl-re repül mindkét ultra low-cost, bergamora csak a ryan, de milano malpensa-ra repül a wizz, onnan is át lehet tömegközlekedni a másik reptérre.
wizz konkrétabban:
elérhető desztinációk bp-ről: korfu heti2x, ciprus heti 3x (lesz majd nyáron), zakinthos, ródos, kréta (heraklion) heti 1x. ciprus kivételével a többi csak nyáron, június közepe és szeptember közepe között.
figyelni fapadosoknál: kézipoggyász méretére, feladott csomagok mennyiségére (drágák), átszállás esetén az átszállási időre (legyen két óra köztük minimum).
az árról nem számszerűsítve: nem elhinni a fő tévhitet, miszerint annál olcsóbb minél hamarabb foglalunk. nem faktum de általánosságban igaz, h 4-6-8 héttel az utazás előtt a legolcsóbbak. de kivételek vannak mindig és minden irányban. állandó követést igényel ez a cucc és amikor olyan áron van ami számunkra okés, megvenni és nem ránézni többet.
#1976052013-01-14 17:33:16 Válasz a #197602. hsz-ra
jó persze, ahogy tágítjuk a dolgot úgy bonyolódnak a dolgok/nő a lehetőségek köre. bts-sel és vie-vel nagyságrenddel például, bizony.
de elsőre ez sem lesz egyszerű annak, aki bele szeretne merülni a témába. azonban tegyük hozzá: azért közel sem lehetetlen.
még valami: azuon.com
ez egy repjegyár-összehasonlító program, a fapadosokra kihegyezve. nagyon-nagyon sok munkát tud levenni a szervező válláról. viszont fizetős, de már a demo változat is használható.
de mivel én viszonylag sokat repülök, nekem ez megvan, így ha valaki kéri szívesen lefuttatok rajta keresést. (persze ha előtte megnézte a programot és tudja már, h mit is szeretne keresni, milyen változókkal )
Sziasztok!
Nem találom sehol, hogy az Unitravel melyik légitársasággal utaztat! Tudja esetleg valaki?
Hiába keresem, arra a napra, amikor indulna a gépünk, sehol nem találok induló repülőt, semelyik légitársaságnál. Pedig biztosan akkor indul (legalábbis remélem)!
Köszönöm a tippet! Két éve egy másik utazási irodával voltunk Krétán és őket kérdeztem, hogy melyik társaság és mikor indul a gép, de össze-vissza dumáltak. A honlapjukon így volt, ők meg máshogy mondták, és ezen felhúzva magamat, megkerestem a légitársaságot és ott meg egy harmadik időpontot mondtak. Akkor még volt nekik egy programjuk, amit le lehetett tölteni számítógépre és meg lehetett tervezni vele az utazást. Abból derült, hogy valójában mikor indul a gép. Ezért azóta nem igazán bízok abban, amit az utazási irodában mondanak. Bár abban talán nem tévednek, hogy melyik légitársaság gépével megyünk...
Ahogy javasoltátok, megkérdeztem az utazási irodát, és azt a választ kaptam, amit vártam: még nem tudják, majd júniusban... Még jó, hogy nem július 3-án, amikor indulnánk!
Igen, bosszantó az biztos! Majd eljön az idő, amikor magán szervezéssel megyünk repülős útra, de nem a nászutunkkal szeretném kezdeni, hátha nem sül el olyan jól