Szerintem nem lesz gond..mi tavaly az éjjeli Malév géppel mentünk és a 7:25- kor induló komppal indultunk Naxosra...rengeteg időnk volt a kettő között, mi léptünk fel elsőnek a kompra is, majd a napfelkeltében aludtunk az asztalra borulva Blue Star Ferrynek nem hiszem hogy ártana a szél, akkora Visszafelé pedig este indultunk a komppal és a hajnali géppel repültünk haza, szóval szintén sok időnk volt és ezáltal, hogy mindig éjjel utaztunk az első és az utolsó napunk is teljes nap volt Naxoson pedig minden csodás volt! És bár szeretem az Apollontravelt, de hát az árat össze sem érdemes hasonlítani a magánszervezéshez viszonyítva..Mondjuk azt néztem, hogy ha a délutáni géppel mennétek akkor azért jóval szorosabb a kompelérés, legalábbis Blue Starral..
Szia rizigizi!
Szerencsések vagytok és bevállalósak
Szerencsések, mert minden flottul ment - de nincs ez mindig így. Mi tavaly belefutottunk az athéni reptéri dolgozók sztrájkjába és tudnék mesélni... És mások beszámolóit olvasgatva láttam már olyat, hogy nem indult, vagy nem pont akkor indult a komp.
Bevállalósak, mert éjjel utaztok - mi azonban éjjel aludni szeretünk (lehet, hogy öregszünk és ezért...)
De a z eredeti kérdésem NEM arra vonatkozott, hogy mi a helyzet a repülő-komp kombival, mert ez nem is érdekel egy olyan sziget viszonlatában, ahol van reptér. Az érdekelt volna, hogy van-e közvetlen charter Naxosra. SAJNOS NINCS
Azért azzal a gondolattal el lehet játszani, hogy Mikonosig repül velük az ember, ott kiszáll, 1-2 nap Mikonoson, mert drága, de pár dolgot (és főleg Delost) meg kell nézni, aztán kompra szállva lehet indulni tovább, számos ötletem van, hogy hová...
Abszolút egyetértünk. Én azt a részt nem bírom, amikor irodától függ, melyik hajóval mehetek tovább, meg ide-oda transzfereznek, várni kell a csoportra...stb. Jó tervezgetést!
Szerintem nem lesz gond..mi tavaly az éjjeli Malév géppel mentünk és a 7:25- kor induló komppal indultunk Naxosra...rengeteg időnk volt a kettő között, mi léptünk fel elsőnek a kompra is, majd a napfelkeltében aludtunk az asztalra borulva Blue Star Ferrynek nem hiszem hogy ártana a szél, akkora Visszafelé pedig este indultunk a komppal és a hajnali géppel repültünk haza, szóval szintén sok időnk volt és ezáltal, hogy mindig éjjel utaztunk az első és az utolsó napunk is teljes nap volt Naxoson pedig minden csodás volt! És bár szeretem az Apollontravelt, de hát az árat össze sem érdemes hasonlítani a magánszervezéshez viszonyítva..Mondjuk azt néztem, hogy ha a délutáni géppel mennétek akkor azért jóval szorosabb a kompelérés, legalábbis Blue Starral..
#1786542012-01-22 21:45:22 Válasz a #178653. hsz-ra
Azért azzal a gondolattal el lehet játszani, hogy Mikonosig repül velük az ember, ott kiszáll, 1-2 nap Mikonoson, mert drága, de pár dolgot (és főleg Delost) meg kell nézni, aztán kompra szállva lehet indulni tovább, számos ötletem van, hogy hová...
Bp-Mykonos-Santorini charter, Santorini-Naxos/Paros hajó.
(Én maradnék a helyetekben a totál magánszervezésnél, az ilyen vegyesfelvágott irodával nekem ritkán jött be. )
Teljesen igazad van! Maradunk a magánszrvezésnél. Egy futó pillanatra azt hittem, hogy lesz közvetlen charter Naxosra és ezzel meg lehetett volna spórolni az Athéni átszállást (és a második repjegy árát).
De így ez semmivel sem jobb: az repülőút se rövid, aztán kompolni kell és mi van, ha a Malév késése, erős szél vagy bármi miatt lekéssük a kompot? Ááááá, nem szeretem az ilyet.
Egyébként ha lett volna charter, szállást valszeg akkor is magánszervezésben intéztünk volna
Utoljára 12 éve voltunk utazási irodával és ezek szerint a jövőben se nagyon megyünk.
#1786472012-01-22 19:37:46 Válasz a #178640. hsz-ra
Tavaly szeptember közepén, a nyaralások után eljátszottam a gondolattal és elkezdtem számolgatni egy naxosi utat. (Akkor is volt az Apollon kínálatában, kb. 170.000,- Ft-ra jött ki fejenként egy hét ).
Mindez magánszervezésben Athén repjegy + komp + szállás (booking.com-os villámár) összesen 10 napra fejenként 70.000,- Ft (!!) lett volna. Fájt érte a szívem...
#1786442012-01-22 19:22:42 Válasz a #178640. hsz-ra
Bp-Mykonos-Santorini charter, Santorini-Naxos/Paros hajó.
(Én maradnék a helyetekben a totál magánszervezésnél, az ilyen vegyesfelvágott irodával nekem ritkán jött be. )
Jóllehet már évek óta saját szervezésben utazunk, azért néha belekukkantok az utazási irodák ajánlataiba. Így tettem az Apollonéval is és láttam, hogy van Naxos és Paros idén, mint repülős út.
A kérdésem az, hogy közvelenül Naxosra indul idén charter?
Nem bánnám, mert ha nem is idénre, de valamikorra be van tervezve Naxos és a Kis-Kikládok és jó lenne az athéni átszállást megspórolni.
Most láttam az Apollon Travel honlapján, hogy pár száz prospektus megérkezett az irodájukba, a többi jövő héten érkezik
Én hétfőn megyek, remélem nem kapkodják el addig
#1785442012-01-19 09:42:06 Válasz a #177897. hsz-ra
Kedves Ettka,
A JImakos irodája tavaly Nei Poriban egész nyáron zárva tartott.
Valamiféle jogi problémákról terjengett a hír.
Az érkező vendégeket sokszor a szomszéd utazási iroda idegenvezetői szívességi alapon szállásolták, mert nem volt a Jimakosnak telepített idegenvezetője, mert az hazament hiszen nem kapott fizetést.
Jimakos ús ettől függetlenül kedves ember, csak sajnos úgy tűnik, legalábbis Nei Poriban teljesen rendezetlenek a dolgai.