#1002732009-05-20 08:06:05 Válasz a #100040. hsz-ra
Szia Firkamanó!
Én szintén így vásároltam jegyet,(MALÉV) és elég hamar megkaptam,- külön-külön e-mailben,- az elektronikus jegy igazolást (e-ticket receipt), a sikeres fizetésről és foglalásról (Confirmation) az igazolást, valamint a
jegylemondási biztosításról a szerződést. Sajnos a számlát viszont
mind a mai napig nem küldték meg, többszöri sürgetésem ellenére sem.
Sikeres nyaralást kívánok.
Üdv. czoki.
Szeretnék érdeklődni, hogy repülős társasútnál lehet-e egyáltalán élelmiszereket felvinni a gép fedélzetére a kézipoggyászban ? Amennyiben igen, milyen fajtát és mennyit ?
Itt a kinttartózkodásunk idejére vinnénk, nem az utazás alatt fogyasztanánk el. A feladandó csomagba nem merjük beletenni, mert félő, hogy kilopják.
(Görögország és Bulgária esetén.)
Másik kérdésem: hogy napernyőt érdemes-e feladni útipoggyászként, gondolva, hogy szétesett állapotban, darabokban kapjuk vissza ?
#1001242009-05-19 13:11:10 Válasz a #100077. hsz-ra
Pont most kaptam fizetést, és még 30-at benthagytam a számlámom, nem akartam sok készpénzt magamnál tartani. Hát ez lett a vége
Azért lett Korfuból Párizs, mert nyáron ennél több helyre már nem tudunk menni, augusztus végén szigorlatunk van, így maradt a szeptember.
Párommal megbeszéltük, hogy 4 év múlva megyünk ismét Párizsba, a húgom 18. szülinapján elvisszük őt, de állandóan nyaggatott, hogy dejó lenne hamarabb is menni... és elég akciós volt a jegy, nem bírtam ellenállni.
Meg egy még egy hét szabadságot nem tudunk kivenni, és Korfura csak hetente indítanak járatot
A párom nem tudja, alig bírom magamban tartani... de várnom kell 07.07-éig, mert ez lesz az ajándék az évfordulónkra ...
a Malév jegyet, amikor megveszed, akkor be lehet kattintani az útlemondási biztosítást, párezer Ft-ba kerül. Ez kifejezetten arra szól, hogy ha nem tudsz elutazni, akkor a pénz nagy részét visszakapod. De persze akármilyen indokkal nem adják vissza (egyszer végigolvastam ez egésznek a feltételeit), csak akkor, ha komoly, igazolható okod van arra, hogy nem utazol, pl. komoly és hirtelen fellépő betegség, közeli hozzátartozó halála, kirúgnak a munkahelyedről. Asszem, erre a három esetre érvényes, tehát más esetben nem adják vissza a pénzt.
Mi egy utazási irodában vásároltuk a jegyeket és ott volt ilyen lehetőség. Malévtól 80 %-ot, az Olympictől 50%-ot kapunk vissza. Azt hiszem a Vistánál vettük a jegyeket(én nem voltam ott).