szia, Jox!
mostanában én vagyok (mármint lacca ), Timi most még éjjel-nappal államvizsgára tanul szegényke, már eléggé nehezen viseli ilyen melegben... egyébként "lustaságból", ill. az én jelszavam van alapból beállítva a fõoldalon, és nem szokott a Timi saját néven bejelentkezni.
egyébként köszönöm az infót MINDENKINEK!
üdv
szia, Jox!
istenien néz ki ez a görögsali!!!
meg tudnád mondani, h milyen fûszer van a tetejére szórva? általában milyen fûszerrel ízesítik a kajcsikat odakint? bizonyára írtatok már errõl ebben a topicban, de ez most hirtelen eszembe jutott, hát megkérdeztem...
üdv
Már csak szûk 5 nap van az indulásig. Nagyon nem találjuk a helyünket, legszívesebben pakolnánk és indulnánk. Tavaly pont így jártunk, el is mentünk. Az idén ez nem megy, majd csak hétfõn. Hogy családomnak könnyebb legyen a várakozás ebédre mentás húsgombócot készítettem. Hmmm....! Nagyon fincsi lett. Tök egyszerû, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Már csak szûk 5 nap van az indulásig. Nagyon nem találjuk a helyünket, legszívesebben pakolnánk és indulnánk. Tavaly pont így jártunk, el is mentünk. Az idén ez nem megy, majd csak hétfõn. Hogy családomnak könnyebb legyen a várakozás ebédre mentás húsgombócot készítettem. Hmmm....! Nagyon fincsi lett. Tök egyszerû, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Két fajtát is ettünk. Az egyik az a pici golyócska a másik meg nagy amit cukorral szórtak meg és vaniliás íze volt. Mind a kettõ isteni. A loukumadesnek elküldenéd a receptjét?
Keverjük össze a vajat, vizet, sót, cukrot, narancshéjat és forraljuk fel. Keverjük simára a liszttel, melegítsük állandóan kevergetve, míg a tészte el nem válik az edény falától. Vegyük le a tûzrõl és hütsük langyosra. Adjuk hozzá a tojásokat és keverjük simára. A kiszaggatott fánkokat bõ olajban süssük meg, gyakran forgatva. Szedjük itatós papírra majd tegyük tálra. A sziruphoz forraljuk össze a cukrot a vízzel és a citromlével kb 10 percig. Az elkészült szirupot öntsük a fánkokra, hintsük meg fahéjjal és melegen tálaljuk.
A fahéjat és a narancshéjat el lehet hagyni és szirup helyett mézzel is lehet tálalni.
Én még nem próbáltam! De biztos jó lehet! Én is imádom!!
Ha a loukumades-re gondolsz akkor az nekem meg van!
Mert van még egy fánk amit állítólag a strandon árulnak. A loukumades az a sok pici fánk golyó mézzel!
Erre gondolsz?
Nincs meg valakinek ennek a fánknak a receptje? Mi is vettünk ilyet tavaly Korfuvárosban. Hmmm isteni volt! Norbi meg elhúzhat délre mint a vadlibák! Egy hétig nuku diéta, torna s egyéb állatkínzás! Azt a néhány kilót bevállalom!
Megnyugodtam! Biztos az elõszezon miatt nem árultak vagy csak kikerülték?
Norbi biztos 120-as kódot adna rá, de hát most ez van! Itthon ilyen úgysincs...
Hogyne lenne! Ki sem tudod kerülni a fánkárusokat a parton! Nálunk csak az a gond, hogy a gyereket kell meggyõzni arról, hogy több nap mint kolbász! Meg aztán mi is szeretjük.