Ez a mennyiség, a lányomnak és nekem, egy hétre elég lenne.
Szerintem még én is beleférnék a csapatba egy hét erejéig, amekorra adagokat meg birok enni
Velem jól járna, aki fõzne rám, gyerek menüvel elvolnék
Akkor elcseréllek a fiammal, mert Görögországban csak Õ bírt legyûrni egy egész és méretes gyros tálat+egy palacsinta+egy fagyi. Ezt mind vacsira! Egy óra múla a hûtõben fitetett, hogy mit lehet még enni.
Az egyik étteremben (Platamonas öreg városában) kaja után egy édességet kaptunk. Az alja olyasmi volt, mintha üvegtészta lett volna, fahéjas ízesítéssel, rajta vanília krém, és a tetején hab. Ha valaki tudja a nevét esetleg a receptet, írja meg!!! Köszi
Az én 21 hónapos kicsi lányom az egy hét alatt szinte csak görögsalátát evett, a feta sajtot úgy nyomta, nekünk alig maradt. Aztán utána küldött egy kis citromot és ezzel elvolt. Hétfõn vihetek k... mintát a köjálba, mert azóta megy a hasa. De mit csináljak ha más nem kellett neki. Na jó a fagyi és a gyümölcsök mentek
Már kezdek megijedni...mi van ha a lányom vegetáriánus
Cserrobi mi is ettünk két személyes tengeri tálat abban az étteremben amit mondtam. Megpróbálom beszúrni a fotót...
de a kaja jó volt 12 euroba került+két rákkal
volt rajta tintahal karika bõven, polip csáp vagy mi, kagyló bõven, két rákocska, és apró halacskák még bõvebben (ezt én nem ettem) annyi, hogy rögtön dupla adag sült krumplival kértük.
És a számlánál vigyázni kell, mert van, hogy véletlenül a rákot külön 9euroban felszámítják.
Mi is így jártunk. Szégyenkezve írom le az esetet, mert mikor a görög pincér (egyébként nagyon kedves mosolygós) kihozta a számlát egy kicsit soknak találtam, de akikkel voltunk kifizették. Mikor a pincér ment el vigyorogva, félhangosan megjegyeztem, hogy "ne vigyorogj, sokat fizettünk". Erre visszajött az asztalhoz, megnézte a számlát, sûrû sorryt rebegett, és levonva a 9 eurot, visszaadta. Hát én ilyen bunkónak még sosem éreztem magam, és nem is szoktam ilyet csinálni. (bocsi Cserrobi, azért ne vess meg, te aki a vendéglátásban tevékenykedsz ) Viszont nem sértõdött meg, mert másnap még nagyobb adagokat hozott, a gyerek is két kupica meggylevet kapott. Csak azért írtam le, hogy más ne essen ilyen hibába. [/img]
Hát én ilyen bunkónak még sosem éreztem magam, és nem is szoktam ilyet csinálni [/img]
Pedig muszály résen lenni; nyilván keményen megdolgozol a pénzedért, amit kérsz azt ki is fizeted, de ennyi. Otthon, a kedves mamánál próbálkozzon a személyzet.
Cserrobi mi is ettünk két személyes tengeri tálat abban az étteremben amit mondtam. Megpróbálom beszúrni a fotót...
Sziaaaaaaaaaaaa
Próbáld meg léci beszúrni azt a fránya fotót vagy várom emailon
Nagyon kiváncsiak vagyunk ráááááááááááááá
Ja a vendéglátás meg egy casino vagy bejön vagy nem Remélem érted mire gondolok
Helló Mindenki!!!!
Moraitikán(Korfu) ha valaki arra jár az ENJOY nevezetü Fast Food helyet keresse.Nyitott kis teraszos épület a tulaj nagyon jópofa.Mi ott ettünk szinte mindig,olcsó is ,finom is és jó adagokat kaptunk.Minden étkezés után ajándékba behûtött kis dinnyefalatkákkal kedveskedtek.A Moussaka,nekem bejött,hasonló mint a rakott krumpli.Egy réteg burgonya karikára vágva,egy réteg darált hús,egy réteg padlizsán,majd a tetején burgonya püré és ez van összesütve.A tzatziki egyenesen isteni,bárhol eszed ilyet itthon sehol nem kapsz.Mi gyrost gyrossal ettük,ott kint megunhatatlan!!!!!Mindenhol más.Souvlaki az a nyársra húzott husi,megfûszerezve.Minden frissen készül,a hasábburgonyát is akkor sütik ki,nem úgy mint itthon!!!!!!Viszont nem kell csodát várni a kiszolgálás terén,nem sietik el,õk ráérnek.Közvetlen a tengerparton jóval drágábbak az ételek.Éttermekben mi nem mentünk,inkább kis tavarnákat büfé jellegü helyeket kerestünk.Ja és ne ilyedjetek meg ha olyan helyet találtok ami kinézetre taszító,lepukkant.A legjobb gyrost biztos ott fogod kapni!
Egyik "'legszebb" gasztromómiai élményem pont Korfuhoz kötõdik; megrendeltük a vacsit és én valamiért benéztem a konyhába: elég lehangoló látvány volt amikor éppen nyitotta a 10 l-es, gyárilag lezárt tzazikis vödröt az ember és pakolta a tányérunkra.
És azt tudjátok, hogy az itt sokszor - általam is - agyondicsért pékek üzemekben gyártott és utána lefagyasztott félkész sütiket sütnek? Az idén hesszeltem ki Lefkádán, utána már nem izlett annyira
Egyet megtanultam az évek során... soha, soha ne nézz az ételek "mögé" különben semmit nem fogsz enni
A sógorom egy ideig kenyérszállító kocsin dolgozott. Akkor kezdte a sógornõm levágni a kenyér "alján" a héjat, mert az milyen piszkos lessz a kemencében.... naja és akkor a kifli, zsemle, pogácsa stb. alját is levágja.....
Szóval ne nézz, egyél máskülönben lefogysz (mondjuk most rám férne, attól én jobban szeretem a hasam )
De hahó az én sütimrõl senki nem tud semmit??? Az a tészta alju fahéjas ízzel, vanília pudinggal és habbal a tetején???