#2167662014-05-25 20:26:23 Válasz a #216763. hsz-ra
Szia Vivien 64!
Szerintem nem kell előre foglalni, simán találtok ott helyben.
Mi két éve, főszezonban légkondival 30 euroért, 20 perc alatt találtunk egy nagyon kényelmes 3 fős stúdiót kb. 30-35 m2-est ( a nevére már nem emlékszem, de nem volt messze a nagy parkolótól). Persze nem közvetlenül a tengerparton, kb 150 m-re, de szuper privát parkolónk is volt. Persze a keresgetés közben volt 60-70 euros tengerparti 18 m2-es ajánlat is, de ezekkel nem kell foglalkozni. Üdv Lala
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni szállás ügyben...
Idén most csak Sartiig tudnánk elmenni autóval, most csak erre futi...voltunk már régebben de akkor busszal utaztunk.
Most nem aug. végén indulnánk ahogy szoktunk hanem előbb mert a páromnak később dolgoznia kell! Szóval Aug.8 ill.10.-én indulnánk vagy akkorra érnénk oda kb.8 éjszakára gondoltunk..valami olcsó kis szállást szeretnénk...köszi előre is!
#2167502014-05-25 10:51:57 Válasz a #216673. hsz-ra
Akkor még voltak eléggé felhős napok, de így is sikerült leégnem május elejére már egyre melegebb és melegebb lett.
Vannak kis újdonságok Sartin, én januárban voltam ott utoljára és még ahhoz képest is. Csináltak egy kis hidat a nagyparkolónál a csatornaárok (vagymi) felett, mert télen sajnos történt ott egy halálos motorbaleset, gondolom ezért lett ez odatéve most hirtelen.
A beach részen most kezdték el túrni az aszfaltot, meg szalagokkal terelik a forgalmat. A faluban már kész van az újrakövezés.
Mikor én voltam még csak néhány hely nyitogatott ki, (Sarti Beach még totál kihalt volt) a többiek még csak készülődtek kisebb-nagyobb munkálatokkal helyrepofozni a téli leállás után a helyeket, de mostanra már szerintem majdnem minden hely megnyitotta kapuit.
#2167352014-05-24 17:42:10 Válasz a #216732. hsz-ra
Guba nagyon szívesen segítettem! Nem kell aggódni a szállásotok miatt, jó lesz az! Mi még igaz nem laktunk ott soha, de a barátaink közül már két pár is választotta szállásuknak 2012-ben, és ők mind nagyon szerették ezt a házat.
Nyaralás után kíváncsian várom majd a véleményedet róla, hogy kiderüljön, azóta vajon milyen változások történtek ott.
Jó nyaralást nektek!
szia: Andi
#2167312014-05-24 14:18:06 Válasz a #216728. hsz-ra
Guba örülök, hogy sikerült helyet találnotok, ilyenkor már ez kész művészet, mert alig-alig vannak szabad helyek, hiszen a legtöbben kihasználják az előfoglalási kedvezményeket, így próbálnak már jóval hamarabb foglalni maguknak helyet.
Nagyon jó lesz ott nektek a Vasso házba. Majd, ha kedvetek lesz sétálni, akkor bandukoljatok el a Pegasus házhoz, és rájöttök majd, hogy az jóval messzebb lett volna, mint ahová most mentek. A sarti.gr oldalon meg tudod nézni, hogy hol van a térképen a ház, itt Pigasos-Sotiria House néven szerepel.
Van olyan, hogy egy településen belül több háznak is van azonos neve. Bár nem értem ennek mi értelme van (annyi név közül lehetne választani), és így azért ez tévedésekre adhat okot, mikor keresgél az ember.
Sartin például, ezekből tudjuk, hogy 2 is van: Anna, George, Katerina, Kosmas, Vergina, Ostraco, Alexandros (persze biztosan van több ilyen ház még). Elképzelhető, hogy a Vassóból is kettő van. De szerintem inkább csak egy újabb bakiról van szó, mert, hogy mindkettőnél ugyanaz a fénykép szerepel.
Így azt mondanám, hogy az utazas.info-s oldalon tuti rossz helyen van a ház bejelölve, mert bár az ófalus Vasso házat mutatja a fotó, szóval ez téves, úgyhogy a háznak a valós helyét a sarti.gr oldalon láthatod jól.
Kíváncsi leszek majd mikor hazajöttök, hogy mi lesz a véleményed a Personal Toursról, egyszer, ha lesz egy kis időd, akkor oszd majd meg velünk légyszíves a tapasztalataidat.
Igazából arra leszek kíváncsi, hogy melyik iroda buszával mentek. Mert régebben az OTP Travelos utasokat az Apollonosok, illetve az azóta, már megszűnt Német Travelosok is szállították. Mivel most már van az Ibusznak is Sartira busza, kíváncsi leszek, hogy jók-e a barátnőm információi, mert ő úgy hallotta, hogy ők viszik az OTP-s utasokat, és úgy emlékszem ezen a házon kint van már évek óta a nagy OTP Travelos tábla.
Köszönöm szépen a sok segítséget és az útbaigazítást! A Grandtours sajnos be van telve, vagy a buszon nincs hely abban a két hétben, amikor tudnánk menni, de közben én is rátaláltam a Personal tours-ra és le is foglaltam egy studiot a Vasso apartmanban, mert szerintünk is nagyon jó helyen van. Hétfőn egyeztetünk még az ügyintézővel és ha minden ok, már foglalózunk is!
Szerintetek melyik térkép mutatja helyesen az apartman helyét?
#2167242014-05-24 11:46:20 Válasz a #216718. hsz-ra
Szia Larik!
Abban egyetértek veled, hogy tök jók az Aeolus iroda hosszított turnusai, de őket én például direkt nem említettem meg Gubának. Igaz csak 1-szer utaztunk velük, még anno az első Zakynthosi utunkra, és nem is akarom itt most hosszasan részletezni a sok negatívumot velük kapcsolatba, hiszen azt már kitárgyaltuk a Zakynthos fórumon.
Röviden annyi, hogy nem a szállásaikkal volt bajunk (csak szállásukat autóval máskor is igénybe vettünk), mert klassz helyen laktunk, hanem az utazási körülményekkel (a busz állapotával, a csak szlovákul beszélő buszvezetőkkel, a csak szlovákul beszélő filmek nézésével, stb.). Én értem azt, hogy ők egy szlovák-magyar utazási iroda, de kicsit bosszantó volt mindez, holott a busz nagyon nagy százaléka magyar utas volt. De baráti körünkben is voltak gondok velük, az egyik barátnőméket pont egy Sartis útjuknál felejtették véleglenül (???) Szegeden a parkolóba, két kisgyerekkel. Én szaladtam Sartin kint be az irodába, és végül a Sithon Travelosok segítségével sikerült egy másik irodával kijönniük, pár nap csúszással. Ezek után azt hiszen érthető, ha többször buszozás tekintetében nem igazán akartunk velük utazni.
Persze ez csak a mi véleményünk, lehet, hogy másnak másik irodával voltak rossz tapasztalataik. Tök jó az, hogy megírtad te is a véleményedet. Hiszen nem vagyunk egyformák, mindenki mást tart fontosnak egy utazásnál, így könnyen lehet, hogy ami minket zavar, az mondjuk másnak meg sem kottyan.
Te sem, és én sem bántó szándékkal írok le rossz tapasztalatokat, hiszen egyikünk sem akarja mások érzését direkt megbántani, csupán az általunk átélt élményekről számolunk be.
Mi eddig még maximálisan meg voltunk elégedve a Grandosokkal, negatívumok velük még nem értek, ezért mertem csak ajánlani. Szerintem pont az a jó, ezekkel az utazási fórumokkal, hogy itt mindenki elmondhatja a jó és rossz tapasztalatait egyaránt.
Personal Toursosokkal még nem utaztunk, de én úgy tudom, hogy őnekik ezek nem saját útjaik, csak másokét árulják (Apollon, Ibusz, Otp Travel). De lehet, hogy nem jól tudom.
Egyébként a Vasso ház valóban jó helyen van az ófaluban, szép és igényes ház, ott van a Szűz Mária templom közelében. De nincs messze a part sem, közel van hozzá a sziklás rész, de utána ott a hosszan összefüggő homokos-apró kavicsos part is. Közel van hozzá Sarti főtere éppúgy, mint a tengerparti sétányon található sok-sok jó taverna.
Tegnap éjjel sikerült rábukkanni a Pegasus házra, és az jóval távolabb van még a Vasso háztól.
Amit írtál Vassilis-Maria ház, az valóban nagyon jó helyen van. Sarti középső részén található, közel a parthoz, kisbolthoz, 2 tavernához, és a 2 pékség is kb. egyforma távolságra van tőle. Emellett közel van hozzá az ófalu is, szóval nagyon jó helyen van. Az általad írt Apostolos apartmantól egyébként 1 utcával visszább van ez a ház az ófalu irányába.
Ebbe a házba nem laktunk még, viszont közvetlenül mellette, illetve úgy mondanám, hogy vele szemben (hiszen 2 hosszan benyúló házról van szó) az Ibuszos Nikos házba már laktunk egyszer. Mi nagyon szeretjük azt a környéket.
Szép napot kívánok mindenkinek!
#2167182014-05-24 09:42:15 Válasz a #216699. hsz-ra
Szia!
Nem tudom mikorra tervezitek az utat, de megpróbálhatod az Aeolus és a Personal tours irodánál is megnézni. Igaz az Aeolusnak hosszú turnusaik vannak, de szerintem ez inkább pozitív, mint negatív most néztem, hogy június 8-tól van útjuk 12 nap !!! kb. 100000 Ft/2fő. Ez szerintem nagyon szuper ár. Tavaly velük voltunk igaz nem Sartin, hanem Thassoson, de csak pozitív dolgot tudok mondani róluk. Ellenben a Grandról hallottam már nem túl sok jót! Elnézést ha esetleg ezzel valakit megbántottam ez csupán az én véleményem.
A másik a Personal tours. Őket személyesen nem ismerem, de nekik is van jó árban útjuk Sartira. Nekik a Vasso apartmanját néztem, ez ott van Sarti végében ahol a Pegazus, csak sokkal közelebb a parthoz kb. 80 m.
Köszi Andi, hogy még nekem is írtál tanácsokat. De it mostmár tényleg off a végén még fenéken billentenek bennünket, Lefkada miatt. De mégegyszer nagyon köszi. Szép napot!
#2167162014-05-24 09:21:52 Válasz a #216702. hsz-ra
Helló Borzi!
Nagyon jó lesz neked, ha Lefkadára mész idén, szuper jó hely. Elképzelhetetlen kékség, hihetetlen gyönyörűség, fantasztikus érzés, örök élmény – ez Lefkada. Csak az a kár, hogy nem nagyon akarnak az Apollonosok terjeszkedni ott. Mert bár hangulatilag nagyon tetszik Nidri, de sajnos partilag nem a legjobb hely, borzasztó keskeny partja van. De este, mikor Nidri kikötőjében beérkeznek a nagy, kivilágított hajók, nagyon hangulatos hellyé válik. Ha van rá lehetőséged, hogy béreljetek akár robogót, akár autót, akkor mindenképpen ajánlom, hogy látogassátok meg Egremnit, Porto Katsikit, Kathismát, Kavalikeftát, Vassilikit, a picike Agios Nikitast – varázslatosan szép helyek, szuper jó partok vannak itt. Viszonylag nyugisabb Pefkoulia beach, Milos beach, Agiofili, Megali Petra, Agios Ioannis beach régi szélmalmaival. Lefkada város is igen hangulatos. Vannak aranyos hegyi falvak is (Karya, Kalamitsi). Persze ezek mellett is rengeteg szép hely van Lefkadán, de nem akarom itt hosszasan részletezni, hiszen még is csak egy Sartis fórumon vagyunk.
Nekünk is Sarti mellett Zakynthos és Lefkada a másik két nagy „szerelem”. Mindkettőn többször jártunk már, és nagyon imádtuk. Nemsokára megyünk Sartira, és majd szeptemberbe pedig Zantéra megyünk vissza.
Üdv: Andi