balazsh!
Magyarul megkímélnek minket 45 perc kompúttól (cserébe szerinted hány óra a buszút különbsége?), és 20 Eurocentet is spórolunk utanként. De hisz ez király Akkor egy csomó lóvénk megmarad - na jó, kettőnknek oda-vissza 80 Eurocent azért nem is olyan sok. Nekm pl. csak 184,-Ft-ra jön ki, mert én még 231-ért vettem Most már bánom, hogy csak egy ezrest
Csak Neked!
Bepötyögtem a három célpontot az iGO-ba:
Röszke - Vasiliki: 1206 km; 15 óra 02 perc
Röszke - Astakos: 1209 km; 14 óra 47 perc
Röszke - Kilini: 1341 km; 16 óra 18 perc
De hangsúlyozom, ezek iGo adatok, gazdaságos tervezésben.
#1330092010-05-04 23:55:28 Válasz a #132940. hsz-ra
Cipur!
Így igaz. Arra megyünk, amerre a busz visz, én speciel a földhöz verem a fenekem, hogy ennyi pénzért kijutok erre a gyönyörűségre. Kár az okokat firtatnunk, attól nem változik semmi. Reménykedjünk, hogy zökkenőmentes lesz az utunk, és pl. nem lépnek sztrájkba a görög határőrök mondjuk május vége felé cirka 2 hétre Mert mostanság sajna van mitől félnünk, de nem akarom a falra festeni az ördögöt, a legnagyobb gondunk az legyen, hogy milyen útvonalon megy a busz. Ezt a dilemmát hagyjuk meg az egyénileg utazóknak. Mi annyit tehetünk, hogy kíváncsiskodunk, aztán érdeklődünk, végül elfogadjuk a tényeket. Semmivel sem lesz rosszabb 2 hetünk, bármerre megyünk - csak már ott lennénk!!!!!!!!!!!
#1330242010-05-05 08:07:00 Válasz a #133011. hsz-ra
Nem akarom rágni a gittet, de mint mondtam ezek iGo idők, amit a prg. nagyjából úgy számol, hogy annyival mész, mint a megengedett az adott úton (feltéve, hogy jól van az adatbázisban).
Én kétlem, hogy a 130 km-t a főúton (hegyekben) megteszi a busz 1,5 óra alatt.
De mint mondtad, buszos útnál nem az utas dönti el, hogy merre megy.
De azért értetlenkedni lehet.
A fentebb említett linken megnéztem a Kilinis komp mentrendjét.juni 12 (aki esetleg akkor jön) így mennek a kompok:
Sat 12 Jun 2010, 08:00 indulás. Sat 12 Jun 2010, 09:30 érkezés Poros-ba. Vagy ha az előbbit lekésnénk: Sat 12 Jun 2010, 11:45 indulás. Sat 12 Jun 2010, 13:00 érkezés. De inkább az elsőre fognak a Grandosok gyúrni szerintem. Elég ügyesek, ha nem jön közbe semmi baj a busszal. Akkor Szegedtől 10:45 től van 20 óránk hogy odaérjünk 6:45 (kinti időben 7:45 re). meg 1341 km-ünk Röszkétől. Az óránként 67 es átlagsebesség. (+ 3.5 - 4 óránként megállók természetesen) Kivitelezhető szerintem... Szóval fel a fejjel buszos utasok !!
Igen, a macedón határőr és egy Grandos utas találkozásáról már írtam azt hiszem a fórumban régebben. Szóval az ilyenek is meghosszabbíthatják az utat ja, sajnos. De én optimista vagyok szerencsére!
Fotózásban jártas utazóktól kérdem, érdemes egy ilyenbe beruházni?persze gondolom ez nem egy túl komoly víz alatti fényképező, de hobbi célra csak jobb mit az eldobható 2000ft-os változat
#1330722010-05-05 11:57:48 Válasz a #133066. hsz-ra
Mivel én FUKAR vagyok ...azt mondom nem.
Ha van egy jó minőségű fényképező géped, akkor érdemesebb hozzá vízhatlan tokot venni!
Persze, ott is csillagos ég az árnak a határa.
De ha komolyan és sokat merülsz.....talán elgondolkodtató.
TOK!
Na jó! Módosítok....tüzetesebben megnéztem.
Nem rossz gép.
Ha csak egy alap géped van, akkor jó vételnek tűnik!
Itt mindig az a kérdés, hogy mire kell?
Ha a víz alatt látottak felidézését szeretnéd megkönnyíteni magadnak, akkor szerintem használható.
De komoly minőséget szerintem ne várj tőle. Fő baja talán az optikai zoom hiánya. A neve sem egy ismert valami, bár az nem mindig jelent hátrányt.
Szerintem hobbi célra tökéletesen megfelel. ha tokot vásárolsz, az a baj, hogy géptípus szerint nagyon drágák. és ha lecseréled a géped.......marad egy több 10-ezres vízalatti tokod. (ha szerencséd van valaki épp olyat keres és eladhatod féláron:( ) nekem is egy olcsó kis vízalattim van, amire nekem kell éppen megfelel.