Gabikir Toloban vettem igénybe az automatát Maestró kártyával, az eddigieknél sokkal egyszerübb automatánál. Az EU-t kevesebbért váltották, de 5o EU felvételénél 1000 forintot fizettem. Vikso
#1357232010-05-26 23:34:56 Válasz a #135721. hsz-ra
Szia!
Van bankautomata, a főtéren. Csak sose volt benne pénz mikor én akartam kivenni Át kellett mennem eddig mindig Marmaras-ra, ott a görög nemzeti bankfióknál van egy automata (Bank of Greece asszem) na ott mindig volt.
#1390062010-06-13 22:12:56 Válasz a #139003. hsz-ra
Kukori, mi otp-s nem dombornyomott kártyával már sokszor fizettünk Szerbiában is, Görögországban is, és automatából is vettünk le vele pénzt. Sehol nem volt semmi gond vele. Üzletekben, benzinkútnál egyaránt elfogadták.
Nézegettem most neten, az EKO benzikutaknak fenn vannak az adatai, ott pl írják is a Visa Electront.
Talán másnak is hasznos lehet, amiket találtam, íme:
Igazából nagyon sok féle kártyát elfogadnak, mert a legtöbb szerződésben áll a Visa és a Mastercard céggel is. Amivel nem láttam sehol, hogy lehetne fizetni az az American Express.
Pl. azt panaszolja, hogy lehúzták a kártyáját, azt mondták, hogy sikertelen, és kifizettették vele kp. És a bankot kell, hogy érdekelje, mert - többekközött - ez is a dolga. (nem mellesleg dolgoztam ilyen területen) A bank meg fogja vizsgálni az elektronikus tranzakciót, és be fogja kérni az aláírt slipet, valamint felveszi a POS bankjával is a kapcsolatot. Szóval...veszíteni valója nincsen delikvensünknek. A kérdés, hogy veszi a fáradtságot, vagy sem a panaszra. A legrosszabb az lehet, hogy esetlegesen elutasítják a kivizsgálás után.
Az tiszta sor, hogy a tranzakció folyamata lekövethető. De arról a bank miért tehetne, hogy az illető egy (gondolom, ott a helyszínen, egyedi árképzés során keletkezett, blokk és átváltást igazoló doksi nélküli...) "x €-nyi" összeget még plusszban kifizetett?
Rendben van-e a tranzakció vagy sem, ez érdekli a bankot. Márpedig bebillentyűződött a PIN kód, aláírni nem minden esetben kell (sajnos, mert minősülhet készpénzfelvételnek is és azt ugye nem írod alá), a terminál logja (én is tudok ilyeneket mondani, bibiiiiii ) lekérdezhető, de az úgyis mindent rendben talál.
A kápés-eurós fizetést meg perelje az illető, abban a bank már mossa kezeit...
Azt nem értem, hogy mioért nem kérnek viszaigazoló sms-t a tranzakciórol hisz csak 1 sms ára ami kb 25 Ft.
Én a tankolásnál kártyát használtam de mire a tranzakciónak vége lett már jött az sms, hogy menyit vontak le.