Kythira
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 226
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
FINÁNC
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95650 Üzenet linkje2009-04-20 17:40:40  Válasz a #95495. hsz-ra

Szia Kokszi!
Mi is a komp problémánál tartunk. Neapoliból szeretnénk áthajózni a szigetre.Szállást nem foglalunk előre, mivel mi szeptember elején megyünk és ugy gondoljuk, hogy akkor már lehet válogatni a jobbnál jobb apartmanok között. (vagy mégse icon_smile.gif
Két hétig lennénk ott, de nem egy helyen. Egy hét a "főváros" környékén, egy hét meg valami csendes tengerhez közeli kis faluban.
Jelenleg a a juniusi norvég uttal bajlódom, a Geiranger fjordhoz mennénk.
Üdv. és várom én is a fejleményeket. Ha tudok valami konkrétumot a témában azonnal jelzem.

# 227
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95663 Üzenet linkje2009-04-20 19:25:25 

Sziasztok! Köszönöm a segítséget mindenkinek! Július 15.- ig van szállásunk foglalva Kardamyliben. Ez után gondoltam még 4-5 éjszakára . A komp ár azért sarkalatos ,mert ha túl drága, akkor maradunk valahol Neapoli környékén. Esetleg Elafonissos ,ahova a személyjegy 1 az autó 8 eur. Nekem a gyerek miatt muszáj szállást foglalnom. Ezért görcsölök ezen a hülye kompon. Igen, csak Neápoliból lenne jó a komp, szeretnénk autóval minél délebre jutni. Meg gondolom innen is a legolcsóbb ! üdv mindenkinek kokszi
# 228
Sóki András
Aktív fórumos
Aktív fórumos
72 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95817 Üzenet linkje2009-04-21 15:35:33  Válasz a #95663. hsz-ra Előzmény #95663

# 229
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96243 Üzenet linkje2009-04-24 14:17:14  Válasz a #95619. hsz-ra Előzmény #95619

Valaki nem tudja hogyan juthatnék el Kythiráról Zakynthosra?
Se repülő, se komp...

Esetleg ha Gythio-ra elkompolnánk, onnan valamilyen buszjárattal Killinibe, és át Zakynthosra...
Írtam 3 helyre a buszjárat miatt, de semmi válasz icon_sad.gif

Ti nem tudtok erről valamit?

# 230
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96542 Üzenet linkje2009-04-27 10:01:11  Válasz a #96243. hsz-ra Előzmény #96243

Na meg is kaptam a választ, hogyan juthatok el Kythiráról Zakynthosra:

Dear Mrs Nagy,

I am afraid there isn't a direct bus line from Gythio to Killini.

You will have to go through Athens: take the morning bus from Gythio to Athens (the trip takes about 5 hours) and then the afternoon bus from Athens to Zakynthos. The bus from Gythio arrives in Athens at Kifissos bus station and from the same place the bus to Zakynthos leaves, so this is a convenient thing, you will not waste time with transportations in Athens.

Just make sure you leave from Gythio early in the morning, so that you are in Athens by 1 or 2 o'clock in the afternoon to catch the Zakynthos bus. The last bus to Zakynthos usually leaves at 4.30 in the afternoon and arrives in the port of Killini about 5 hours later. Schedules though may extend in summer, depending on ferries.

Enjoy your holidays in Greece,

Best Wishes,
Greeka.com

# 231
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98055 Üzenet linkje2009-05-06 22:16:17 

Na igen,meg még ez a sziget a sok Jón közül, a körülményes elérhetőségével, ez még hiánycikk a repertuárunkból.Nem hagylak békén...Ez már lehet fóbia?Kythera... icon_confused.gif
# 232
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98465 Üzenet linkje2009-05-10 20:13:54  Válasz a #96542. hsz-ra Előzmény #96542

Én azt a választ nem kaptam meg, ami azt írja le egyszerűen,hogy miképp juthatnák el OLCSÓN Feri-hegyről Kytherára, mondjuk két hétre 2010-ben... icon_biggrin.gif icon_lol.gif Írhatják magyarul is, úgy jobban megértem ha olcsó,ha derága akkor nem bánom ha az apacsok v,sziuk nyelvén fogalmazzák. icon_rolleyes.gif icon_lol.gif
# 233
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98495 Üzenet linkje2009-05-11 08:20:24  Válasz a #98465. hsz-ra Előzmény #98465

Szia Atosz!

Kytherára viszonylag olcsón el lehet jutni.
Merthát van több választás is.

1) Bp-Kréta, wizzairrel kb. 40 ezer Ft. Onnan komp Kythirára: 17,60 euro
Ebben az esetben érdemes nyugat krétán megszállni pár napra, szállásokat tudok Chaniában 30 euro/éj-ért.

2)Bp-Athén malévval akciósan 30 ezer Ft. (biztos jövőre is lesz akció) Onnan komp Kythirára: 22,70 euro.

Kythirán is előszezonban (június végéig) olcsó szállások is vannak, ezek kb. 30-36 euro.

icon_biggrin.gif

# 234
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98621 Üzenet linkje2009-05-11 19:12:24  Re:

firkamano írta:
Szia Atosz!

Kytherára viszonylag olcsón el lehet jutni.
Merthát van több választás is.

1) Bp-Kréta, wizzairrel kb. 40 ezer Ft. Onnan komp Kythirára: 17,60 euro
Ebben az esetben érdemes nyugat krétán megszállni pár napra, szállásokat tudok Chaniában 30 euro/éj-ért.

2)Bp-Athén malévval akciósan 30 ezer Ft. (biztos jövőre is lesz akció) Onnan komp Kythirára: 22,70 euro.

Kythirán is előszezonban (június végéig) olcsó szállások is vannak, ezek kb. 30-36 euro.

icon_biggrin.gif

Mindez ha jövőre is igaz lesz, legfőképp a 2 pont,akkor már külalakra nem is rossz. icon_smile.gif

# 235
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98697 Üzenet linkje2009-05-12 10:34:54  Válasz a #98621. hsz-ra Előzmény #98621

icon_biggrin.gif

Na majd jövőre is jól megnézzük, miket kínálnak a repülőtársaságok icon_biggrin.gif

# 236
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99024 Üzenet linkje2009-05-13 20:47:55 

A kompjegy árakkal kapcsolatban , én egy picit óvatosabb lennék. Felhivta egy görögül beszélő ismerősöm a Neapoli városi kikötőt. Elsőre azt mondták, úgy görögösen,hogy nem tudják ,hogy mennyi lesz júliusban a jegy. Vissza hívtuk őket,hogy legalább a májusi árat mondják meg azt talán májusban csak tudják ! Más vette fel a telefont. Azt mondta hogy Neapoli-Kythira árat juliusra is megtudja momdani. 11 euro a személy 43 az autó. Ha ez igaz akkor nem hiszem hogy krétáról ilyen olcsó lenne. 65 nap múlva Neapoliban leszek.és pontot tehetünk a kérdésre. Lefogom fotózni azt a rohadt díjtáblát!
# 237
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99038 Üzenet linkje2009-05-13 22:31:53  Válasz a #99024. hsz-ra Előzmény #99024

Szia Kokszi!

Nagyon várjuk a fotót, tényleg jó lenne a pontos információt tudni.

Én rendes oldalról néztem az árat, Kissamos-Kythira nem nagy távolság, szerintem elképzelhető az az ár amit írtam.
De aztán ki tudja... :S

# 238
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99302 Üzenet linkje2009-05-14 20:50:15 

Szia firkamano ! Bízom benne, hogy igazad lesz. Bírom a görögökben Hogy semmivel se foglalkoznak. Mi itt ezer egynéhányszáz kilométernyire görcsölünk egy szigeten, ők meg azt se tudják felrakni a netre, hogy mikor és ,hogy mennyi,az annyi. Békésen kávézgatnak ahelyett ,hogy buta billentyűket nyomkodjanak! Hű de igazuk van! üdv kokszi
# 239
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105582 Üzenet linkje2009-06-21 11:35:06  Nyaralás Kithirán

Üdv mindenkinek!

Már hetek óta szervezzük Kithirára a nyaralásunkat és csak most fedeztem fel ezt a topikot. Végigolvastam! És pár hasznos infót máris begyűjtöttem. GRATULÁLOK az oldalhoz is, a fórumhoz is, tartalmas és nagyon hasznos!

A "hogyan jutunk el a szigetre?" kérdésre már megvan a válaszom. Mi repülövel megyünk, Athénig Malévval (28000 HUF/fő), onnan Olimpic-kal (35000 HUF/fő). Ez a legolcsób repülős megoldás, és ragaszkodtunk a repülőhöz, mert nem szeretünk napokig autózni-buszozni. Így gyakorlatilag 10-kor elindulunk otthonról, 12-kor felszáll a gépünk Ferihegyről és délután fél 5-kor Kithirán vagyunk. icon_biggrin.gif

A "hol érdemes lakni?" kérdésre viszont még keressük a választ. És remélem azok, akik jártak/éltek ott, tudnak tippekkel szolgálni. Melyik településen szálljunk meg, esetleg érdemes a 10 napban két helyre menni (5 nap a sziget egyik felén, 5 a másikon), továbbá van-e valakinek konkrét tapasztalata szálláshellyel kapcsolatban.
Váalszték van, azt láttam az interneten, dehát egy személyes referencia jól jönne.

Megosztanám Veletek az elképzelésünket a nyaralásról. Ez már a sokadik görögországi nyaralásunk és ha szigetre érkezünk, megszállunk valahol, aztán autót bérlünk és azzal járjuk be a környéket. Ha drága az autó, akkor nem a teljes időszakra bérlünk, csak pár napra és a továbbiakban tömegközlekedünk. Eddig minden alkalommal kirándultunk legalább egy közeli szigetre, akár egy éjszakára ottalvással.
Most is valami hasonló lenne. Mivel nincs buszjárat (amint a fórumról kiderült), vagy csak egészen minimális (amint valamelyik lokális weboldalról kiderítettem), olyan helyen kéne lakni, ahol pár napot autó nélkül is el lehet tölteni, mert van fél órás gyalogláson belül strand és van látnivaló is (látnivaló alatt értek egy nyüzsis kikötőt, hajnali halpiacot, múzeumot, várost, természeti szépséget, velencei erődítményt, efélét). Aztán jönne az autóbérlés és a sziget bejárása.
Sziget sincs nagyon közel (hacsak Krétára nem akarunk átruccanni, de ott már jártunk), lehet, hogy Neapolit nézzük meg (a félszigetet jól ismerjük, Koroni az egyik kedvenc helyem és Ghitióban is jártunk), de pont Neapoli kimaradt.

Szóval bármilyen ötletnek, tippnek örülnék. Különösen annak, ha valaki jár ott a nyáron és részletes beszámolót ír. icon_smile.gif
Mi ugaynis szeptember második felében megyünk.

Köszi!

# 240
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105583 Üzenet linkje2009-06-21 11:40:02  Válasz a #99302. hsz-ra Előzmény #99302

Szia Kokszi!

Visszajöttél? Ha jól számolok, akkor igen! icon_smile.gif
Milyen volt? Nagyon ki vagyok éhezve minden icike-picike infóra.

Várom a beszémolót, a lefotózott menetrendet árral icon_biggrin.gif (ez csak vicc volt) és esetleg képeket!

kösz

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 15 16 17 ... 27 28 29   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu