Miso!
Tavaly a mediterrán tombolán kapta valaki ezt a házat,de már nem emlékszem a nevére.Javaslom,hogy a kérdésedet írd be a mediterrán tombola topikba,hátha meglátja az illető.Csak azért javaslom,mert nagyon közel már az indulási időpontod
Sok infot szereztem a topicban, amit nagyon köszönök mindenkinek, de volna még egy pár kérdésem, nagyon örülnék egy pár jó tanácsnak. Júl 7-én indulu k aSealand apartmanhazba, de véleményt nem nagyon találtam róla, aki ismeri irhatna egy pár sort róla. Azért választottuk, mert csendesnek tünik, remélem igy van, de nincs nagyon messze a kikötőtől. Ezenkívül mi quaddal szeretünk járni a szigeteken, itt is ezt szeretnenk igenybe venni, valaki ha tud infot az árakról, és tudna ajánlani egy megbízható helyet ahonnan tudok berelni. Igaz elvileg az apartman alatt is van egy kölcsönző ☺ Sznorkelezni is szeretnénk, most próbáljuk ki elsőnek, ha valaki jó, és szep, élővilágban gazdag partszakaszt tudna ajánlani, nagyon sokat segítene rajtunk.
Lefkosban, a Sun Week apartmanban szeretnénk nyaralni. Esetleg valaki tud tapasztalatot írni a helység kiépítettségéről, árakról?
Lefkosban egy kölcsönző van, ha jól láttam.? Kiadnak B kategóriás jogosítványra nagyobb quadot? Ezt milyen napi áron tehetjük meg, ha igen?
Ha autót bérelünk 1.1-est, akkor valóban megmondja a kölcsönző, hogy hová mehetünk vele, mert a szigeten nem minden utat bírnak?
Még egy kérdés. Utazott valaki már Pozsonyból? Minden rendben ment?
Finikibe mi is a papagájos étterembe ettünk. Nagyon finomak voltak a halas kaják és a felszolgálók is nagyon kedvesek. Ráadásul az egyik felszolgáló kora délutánig Finikiben behívó ember este pedig Pigadiaba a Mamma Maria-ba. Miközben sétáltunk este fel is ismert minket és ugyan olyan szeretettel üdvözölt minket mint Finikiben
A Blue Bay bejáratával szemben van egy autóköltsönző mellete van egy behér kerítés amin van a táblájuk, ott mész le a partra is nagyon jópofa babzsákok a napágyak 6 Euró egy napra az ágyak és a napernyő,Finikibe ha a parkoló felöl mész, Poseidon szobor, vendéglő, utca, vendéglő a sarkon egy óríás papagáj rikoltozik, na abba voltunk háromszor a pincér kérdi a neved, Öt Nektárnak hívják, a falra lehetőséged van írni, mi írtunk, nemes egyszerűséggel a véleményünket, a grill feta, ihletet.
#2400582016-06-26 09:43:20 Válasz a #239974. hozzászólásra
Szia Lovas Zsuzsa!
Megtudhatnám hogy a Blue-Bay-nál hol van az a halBBQ vendéglő,vagy hogy mi a neve?
A Finiki halvendéglő neve is érdekelne,hátha ez jobb mint amelyikben tavaly voltunk.
attól ui.nem voltunk elájulva.
Én viszont az Arkassában levő Taka-Taka-Mam vendéglőt ajánlanám mindenkinek (zsákutca végén fenn a dombon)fantasztikus stifadót rittyentettek ott nekem
Köszi!
Kedves Henrietta0522!
Pigadiaba szerintem jónak mondható a strand homokos és nem mélyül túl gyorsan. Volt jó pár kisgyerekes csalás akik velünk utaztak és nagyon élvezték a gyerekek a partot. Talán a Kalimera van legközelebb a parthoz viszont azt nem tudom pontosan, hogy a városközponttól mennyi idő gyalog mert mi a Reginába voltunk és az központi elhelyezkedésű viszont a part kb. 600-800 m-re volt tőlünk. Autóbérlésnél ha a legolcsóbb kategóbiából választasz úgy 3 napra 88 euro volt ebben külön biztosítás amit te köthetsz rá napi 10 Euroért nem volt benne bár mi nem kértünk. Viszont ebben a kategóriában 1000 cm3 ill 1100 cm3 autók vannak. Látva az utakat én min. az 1200 cm3 ajánlanám mert így is volt ahol küszködött a hegymenettel de elvitt minket minden hova. Ez a kategória amiben 1200 cm3 autók is vannak 103 euro 3 napra de ha mentek akkor Dóritól is kaptok majd anyagot az autóbérlésről és szét tudtok nézni hogy nektek hol éri meg kölcsönözni. Olympost meg azért írtam, hogy legyen a szervezett útról is beszámoló mivel eddig csak egyéniről olvastam mert mindenki csak egyénileg ajánlott mert úgy volt. Ezért írtam egy nagyon pozitív tapasztalatot a szervezett kirándulásról is. Nem rohantunk végig a falun és volt bőben szabadidőnk is. Mi pl. ott egy olyan étterembe ettünk ahol egy magyar sem ült Ha valaki Olymposba jár a Milos tavernát csak ajánlani tudom, csodaszép a kilátás és a kaja az isteni. Finikibe mi is voltunk tényleg nagyon finomak voltak a halas ételek meg maga a hangulata a kis halászfalunak. Karpathos egy igazi gyöngyszem nekem speciel ahol jártam eddig Görögországba ez abszolút favorit volt viszont hallottunk olyat is utitársaktól, hogy többet vártak volna. Aki ide készül viszont ne a pálmafákkal bulihelyekkel teli Görögországra gondoljon. Ide tényleg pihenni jön az ember és azért hogy ezt a kis gyöngyszemet felfedezze
Most jöttönk Karpathosról, négy napra vettünk ki kocsit a Dóri ajánlott helyről, nény napra 136Evolt + napi 10E külön biztosítás ,1300-Hundáy volt/azt hiszem jól írom a tipust/ jó volt az út Olimpos-ra, a kanyarok miatt és a kőomlás miatt lassabban mentünk de számítottunk rá hogy ilyen lesz. Olympost nekünk jobb volt magán úton bejárni ott és annyit időztünk amennyit akartunk, a város történetéről már itthon egy "könyvtárnyi " adatot olvastam, és kinyomtattam,nekünk négyünknek ez az út kb.50E.volt, na de!Ollympos után átmentünk a nyugati oldalra Lefkos, Finiki-t is láttuk fürödtük és ettünk halat.Anyám! az a naphal! és az a cseréptálba készült grill feta! utánna a naplemente, még kétszer mentünk vissza Amopi után.A szállásunk a Blue Bay volt a tenger, ugy mint a Kaliméránál a betonút tulsó felén volt, van ott egy hal bbq vendéglő nagyon baráti áron , lehet enni inniés ami nagyon jó volt, óriási babzsák volt a napágy. Szél csak az utolsó napon volt, mondhatom nagyon brutál.
Na akkor én meg az Olimposi kirándulást kifejezetten egyénileg ajánlom!!!! Pár óta séta, bolyongás a szűk kis utcákon, és merengés egy panorámás kis padon ezerszer többet ér, mint 4x annyiért végigrohanni fél óra alatt ezen a gyöngyszemen!! Mindenki aki teheti, kizárólag saját szervezésben menjen ide!!!
Papné voltam - uff
#2399302016-06-23 08:11:00 Válasz a #239897. hozzászólásra
Menekülteket tavaly mi egyáltalán nem láttunk,szerintem nem passzol a sziget az útvonalukba.(A motorkölcsönzőnél volt pár migránsgyanús kinézetű alak,mint kisegítő,
szaladj ide-szaladj oda munkás,de ezek valami régebbi eresztésből lehettek mert már
görögül telefonálgattak,csak egymás között beszéltek valami általam ismeretlen nyelven.
Amúgy ha már itt tartunk,látom az autóbérlés sokaknak probléma,esetleg alternatívát jelenthet azoknak akik TUDNAK!!és szeretnek is motorozni,úrvezetői jogsival lehet 50kcm-es robogót bérelni,mi pld.egy Piaggio Typhoon robival jártuk be tavaly a szigetet.
Mindenkinek jó nyaralást!(Minden nappal egyre közelebb)
Még be is idéztem neked, hogy az út elkészülte mire válasz...
Egyébként igen, valóban kinek a pap, kinek a papné, de a mai infogazdag világban azért nem afféle "csak a hangulatot találom meg" utazók azok sem, akik mást is szeretnének látni, mint ahová a csoportprogram viszi őket, sőt legtöbbször sokkal felkészültebbek és sokkal tájékozottabbak már előre... Esetleg még azt is önállóan választják ki, hol egyenek és igyanak... (kivételek természetesen mindenhol akadnak pro és kontra, akinek nem inge, ne vegye magára)
Egyetlen kirándulás árának különbözetéből (példának okáért legyen mondjuk 40 szervezetten és 20 egyénileg) pedig olyan pompás könyvet veszel Karpathosról, mint a csuda! (Nem mellesleg pedig egykori fővárosként Aperi sem a "csak megnézem" kategória, ha valakit ennyire lebilincsel a neves eredete és a történelem...)
Dóri pedig harmadik éve van ott, és az első évében pl. a Saria kirándulást nem javasolta senkinek, mert ő nem szeret gyalogolni... Azóta lehet, hogy megkedvelte.
Ui: Szigettől függetlenül nagyon-nagyon ritka az az eset, amikor megéri (akár anyagilag, akár időben) a magyar iroda által kínált fakultatívot választani. Kivéve, ha valaki más nyelvtudás híján a magyar nyelvhez (és ezáltal afféle biztonsághoz) ragaszkodik érthető módon.
#2399082016-06-22 14:40:40 Válasz a #239904. hozzászólásra
Természetesen egy épített útból nem fogsz megtudni semmit; sem a szigetről, sem Olymposról. Viszont az általad említett történelmi és kulturális ismeretek nem csak szűkösen és korlátozottan állnak rendelkezésre. Csak néhány kattintás és másodperc, s máris nagyon sok információ tárul elénk, ráadásul költséghatékonyan. Igaz nem magyar nyelven íródtak, de ma már lefordítani sem nagy ördöngösség.