Evia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Evia
Hozzászóló Üzenet
# 241
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162509 Üzenet linkje2011-05-19 09:47:02 

Sziasztok!

Megkezdtem én is a visszaszámlálást. Idén Evia a célpont Július 06. indulással.
Kicsit "halott" lett itt ez a topic...valójában az okát nem tudom.
Ennyien voltak már itt? avagy ennyire idegen még ez a sziget?

Ha az előbbi akkor jó mert rossz hely nem lehet. Ha az utóbbi akkor meg azért jó mert nem lesz az a zsúfoltság ami Sarti-n fogadott anno.

# 242
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162510 Üzenet linkje2011-05-19 10:00:19  Válasz a #162509. hsz-ra Előzmény #162509

Szia Exact!

Véleményem szerinte elég kevesen jártunk Evián és ezért kevés a hozzászólás ebben a topicban. Én 11 éve voltam ott és akkor is nagyon kevés túrista volt. Az utazási irodák sem szerveznek túl sok utat erre a szigetre szerencsére és éppen ezért nem túlzsúfolt.
Kellemes utat és érezzétek jól magatokat.
Érdemes felkeresni többek között Lutra-Edipsost, ahol egy szikláról ömlik bele a tengerbe a 80-90 fokos gyógyvíz.

# 243
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162636 Üzenet linkje2011-05-19 19:13:49  Válasz a #162510. hsz-ra Előzmény #162510

Sziasztok,
Evia gyakorlatilag ismeretlen a magyarok körében. kevesen jártak itt, azok többsége pedig csak a nagyon északi részen lévő Agios Georgios-ban és Pefkiben nyaralt. A kevés látogatottságnak több és komplex okai vannak, nem lehet egy beírásban kifejteni, de a politikai/gazdasági/lakosság indolencia okok szorosan egybefonódnak. Ami az ideérkezőt meglepheti, kevés a szervezett strand és nincsenek idegenforgalomra ráállva, ezért itt ne keressen senki pl. rántott húst. Illetve igen, van egy hely ahol van:) Kvalcsi, sajna a sziklán már nem folyik a víz, mert Edipso nagyon kiépült, ráállt a termálfürdetésre és a hotelek elszívták a szabadon folyó vizet. Itt láthatod most milyen a szikla:
Edipsos képek és itt egy mostanában készült kép Limniről

# 244
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162662 Üzenet linkje2011-05-19 23:21:20  Válasz a #162509. hsz-ra Előzmény #162509

"Ha az utóbbi akkor meg azért jó mert nem lesz az a zsúfoltság ami Sarti-n fogadott anno. "

A magam részéről közép-Evián, annak is inkább a keleti oldalán jártam kétszer, hát zsúfoltság az nem volt. icon_smile.gif icon_smile.gif Mondjuk Sartival semmilyen formában sincs értelme összehasonlítást tenni, Evia egy másik "ország".
Fantasztikus partok, hegyek, erdők vannak itt, aki szereti az ilyet, annak maga a paradicsom. A Dirfis-t és környékét látni sem egy utolsó élmény.
Az utak viszont néha nem egyszerűek. 1000 méterre felkapaszkodó, majd vissza a tengerszintre, viszonylag keskeny szerpentinek, időnként előjel nélkül elfogyó aszfalt, az is megeshet, hogy el kell dobálni az útról a hegyoldalról legurult köveket, hogy tovább lehessen menni.
Annyira nem turistagyár, hogy a görögök a parton hagyják a felállított sátraikat, benne a holmijukkal, mert a jövő héten megint jönnek..........

Utak: icon_smile.gif

# 245
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162673 Üzenet linkje2011-05-20 09:04:02  Válasz a #162636. hsz-ra Előzmény #162636

Kedves Ágni!

Köszönöm a képeket, jó volt nézni az ismerős helyeket. Limni az egyik kedvencem, klassz, szép fekvésű kis hely. Sajnálom, hogy már nem folyik a gyógyvíz a szikláról Edipsoban, mert nagyon klassz meleg volt ott a tenger még októberben is.
Mi nagyon szerettük Eviát, éppen azért, mert nem sok a túrista. Tudom ez a szállásadóknak nem nagy öröm, de a hozzánk hasonlóan nyugodt nyaralásra vágyóknak bizony az. Gyönyörű természeti adottságai vannak, aki szeret kirándulni annak én is csak ajánlani tudom ezt a szigetet.

# 246
Pappr
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162686 Üzenet linkje2011-05-20 14:09:36  Válasz a #162509. hsz-ra Előzmény #162509

Szia Exact !

A zsúfoltságról annyit, hogy engem már az is zavarni szokott ha hétvégén valaki az 50 m-es körzetünkbe lelepszik, persze Agia Anna-n és egy-két nagyobb strandon azért van nyüzsi, de fogsz találni olyan partokat is ahol akár egyedül is lehettek. Melyik részre mentek ?

Üdv: Rajmund

# 247
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162832 Üzenet linkje2011-05-22 04:48:03  Válasz a #162686. hsz-ra Előzmény #162686

Szia Pappr

Agia Anna Vaggelio Apartman-ba megyek
Azért választottam ezt mert vízparti s árban is elfogadható

S hogy "nincs" a szigeten rántott hús?
Nem is kell... gyros legyen és hal. Na meg Mythos icon_smile.gif

# 248
Pappr
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162922 Üzenet linkje2011-05-23 06:54:54  Válasz a #162832. hsz-ra Előzmény #162832

A Mythos néha problémás, mert sok helyen inkább Heinekent tartanak, hal az van minden mennyiségben, sőt a partról akár pecázhattok is, nem kérnek engedélyt
# 249
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163127 Üzenet linkje2011-05-25 07:33:58  Válasz a #162922. hsz-ra Előzmény #162922

No beletrafáltál a közepébe icon_smile.gif ugyanis ha nem is megszállott horgász, de igenis aktív horgász család vagyunk (minden évben a 10 napos Görög út mellett 2 hetet valamilyen horgásztanyán töltünk itthon), s tervezem, hogy csak próbaképpen elviszek 1 botot magammal.
Már csak azt nem tudom milyenre szereljem icon_smile.gif

# 250
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163137 Üzenet linkje2011-05-25 09:57:18  Válasz a #163127. hsz-ra Előzmény #163127

Szia!

Mi is nagyon szeretünk horgászni a párommal, de külföldre még nem vittünk szerelést. Pefkiben a mólóról mepróbáltunk halat fogni az ott vásárolt zsebpecával. Sajnos csak halacskákat sikerült (kb. 10cm-es) kifogni, de jó szórakozás volt. A helyiek többsége is ezzel a módszerrel pecázott, nem nagyobb sikerrel mint mi!
Idén befizetem magunkat a párommal egy tengeri horgászatra Tunéziában, kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e méretes halakat fogni.

# 251
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163148 Üzenet linkje2011-05-25 11:00:19  Válasz a #163127. hsz-ra Előzmény #163127

Szerbusztok,
sajnos a partról, vagy a part közeléből (mint Agia Anna-n a sziklákról-ahová majd Exact jön) csak kis halakat lehet fogni. Be kell mélyebbre menni a nagy halakért, viszont halásztúrákat nem szerveznek, mert külön engedély kell rá és mindenféle újabb engedély vagy tevékenység nagyon magasan van adóztatva, így a halászok csak halásznak, a turisták meg elpecázgatnak a szélen:) Magánhalásztúra a mélyben meg nem javasolt, mert a tenger kiszámíthatatlan, hirtelen megered egy erős szélvihar és volt halász, nincs halász.

# 252
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163159 Üzenet linkje2011-05-25 12:54:39  Válasz a #163148. hsz-ra Előzmény #163148

Mit nem adnék ha egyszer egy ilyen helyi halász mellé beülhetnék a bárkába s kimehetnék vele icon_smile.gif
Persze csak valami közeli helyre és hullámzás mentes napon icon_smile.gif

# 253
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163170 Üzenet linkje2011-05-25 14:55:12  Re:

Exact írta:
Mit nem adnék ha egyszer egy ilyen helyi halász mellé beülhetnék a bárkába s kimehetnék vele icon_smile.gif

Mióta itt élek még sosem jutott ez eszembe.. de most arra gondolok, micsoda jó ötlet! Meg kell kérjek valami halász ismerőst, hátha bevisz csak úgy bámészkodni icon_smile.gif

# 254
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163237 Üzenet linkje2011-05-25 22:07:44  Re:

Ágni írta:
Exact írta:

Mióta itt élek még sosem jutott ez eszembe.. de most arra gondolok, micsoda jó ötlet! Meg kell kérjek valami halász ismerőst, hátha bevisz csak úgy bámészkodni icon_smile.gif

Én is erre vágyom már vagy 10 éve. De egyszer biztosan megszervezem magamnak...

# 255
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163241 Üzenet linkje2011-05-25 22:18:44  Válasz a #163127. hsz-ra Előzmény #163127

"Már csak azt nem tudom milyenre szereljem icon_smile.gif"

Valószínűleg a fenekező lesz a "nyerő", miután a lehető legmesszebb kell bedobni. Ahogy elnéztem a helyieket, ők is ezt alkalmazzák. A legvégére termetes ólmot kötnek, eléje meg néhány horgot. Evian és a Peloponnesoson Astros környékén magam is próbálkoztam, de nekem is csak apró halakat sikerült zsákmányolnom.
Valószínűleg az sem árt, ha valaki ismeri a helyi viszonyokat. A Pinion folyó torkolatánál napokig nem értettem a horgászokat. Rengetegen voltak, hatalmas tengeri botokkal amiket a homokba szúrtak, de egyik sem dobott be, csak üldögéltek a parton. Aztán egyik nap, úgy alkonyat felé jött egy motorcsónakos ember és végig kurjongatta a partot, amire a horgászok ugrottak és mint a kalapácsvetők olyan technikával bedobálták a cájgokat. Valószínűleg valamilyen abban az időben arra vonuló halakra vártak/horgásztak. Hogy fogtak-e, sajnos azt már nem volt időm megvárni.
Nagybotos horgászlány icon_smile.gif :

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Evia
<   1 2 3 ... 16 17 18 ... 28 29 30   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu