Megkezdtem én is a visszaszámlálást. Idén Evia a célpont Július 06. indulással.
Kicsit "halott" lett itt ez a topic...valójában az okát nem tudom.
Ennyien voltak már itt? avagy ennyire idegen még ez a sziget?
Ha az előbbi akkor jó mert rossz hely nem lehet. Ha az utóbbi akkor meg azért jó mert nem lesz az a zsúfoltság ami Sarti-n fogadott anno.
#1625102011-05-19 10:00:19 Válasz a #162509. hsz-ra
Szia Exact!
Véleményem szerinte elég kevesen jártunk Evián és ezért kevés a hozzászólás ebben a topicban. Én 11 éve voltam ott és akkor is nagyon kevés túrista volt. Az utazási irodák sem szerveznek túl sok utat erre a szigetre szerencsére és éppen ezért nem túlzsúfolt.
Kellemes utat és érezzétek jól magatokat.
Érdemes felkeresni többek között Lutra-Edipsost, ahol egy szikláról ömlik bele a tengerbe a 80-90 fokos gyógyvíz.
#1626362011-05-19 19:13:49 Válasz a #162510. hsz-ra
Sziasztok,
Evia gyakorlatilag ismeretlen a magyarok körében. kevesen jártak itt, azok többsége pedig csak a nagyon északi részen lévő Agios Georgios-ban és Pefkiben nyaralt. A kevés látogatottságnak több és komplex okai vannak, nem lehet egy beírásban kifejteni, de a politikai/gazdasági/lakosság indolencia okok szorosan egybefonódnak. Ami az ideérkezőt meglepheti, kevés a szervezett strand és nincsenek idegenforgalomra ráállva, ezért itt ne keressen senki pl. rántott húst. Illetve igen, van egy hely ahol van:) Kvalcsi, sajna a sziklán már nem folyik a víz, mert Edipso nagyon kiépült, ráállt a termálfürdetésre és a hotelek elszívták a szabadon folyó vizet. Itt láthatod most milyen a szikla:
Edipsos képek és itt egy mostanában készült kép Limniről
#1626622011-05-19 23:21:20 Válasz a #162509. hsz-ra
"Ha az utóbbi akkor meg azért jó mert nem lesz az a zsúfoltság ami Sarti-n fogadott anno. "
A magam részéről közép-Evián, annak is inkább a keleti oldalán jártam kétszer, hát zsúfoltság az nem volt. Mondjuk Sartival semmilyen formában sincs értelme összehasonlítást tenni, Evia egy másik "ország".
Fantasztikus partok, hegyek, erdők vannak itt, aki szereti az ilyet, annak maga a paradicsom. A Dirfis-t és környékét látni sem egy utolsó élmény.
Az utak viszont néha nem egyszerűek. 1000 méterre felkapaszkodó, majd vissza a tengerszintre, viszonylag keskeny szerpentinek, időnként előjel nélkül elfogyó aszfalt, az is megeshet, hogy el kell dobálni az útról a hegyoldalról legurult köveket, hogy tovább lehessen menni.
Annyira nem turistagyár, hogy a görögök a parton hagyják a felállított sátraikat, benne a holmijukkal, mert a jövő héten megint jönnek..........
#1626732011-05-20 09:04:02 Válasz a #162636. hsz-ra
Kedves Ágni!
Köszönöm a képeket, jó volt nézni az ismerős helyeket. Limni az egyik kedvencem, klassz, szép fekvésű kis hely. Sajnálom, hogy már nem folyik a gyógyvíz a szikláról Edipsoban, mert nagyon klassz meleg volt ott a tenger még októberben is.
Mi nagyon szerettük Eviát, éppen azért, mert nem sok a túrista. Tudom ez a szállásadóknak nem nagy öröm, de a hozzánk hasonlóan nyugodt nyaralásra vágyóknak bizony az. Gyönyörű természeti adottságai vannak, aki szeret kirándulni annak én is csak ajánlani tudom ezt a szigetet.
#1626862011-05-20 14:09:36 Válasz a #162509. hsz-ra
Szia Exact !
A zsúfoltságról annyit, hogy engem már az is zavarni szokott ha hétvégén valaki az 50 m-es körzetünkbe lelepszik, persze Agia Anna-n és egy-két nagyobb strandon azért van nyüzsi, de fogsz találni olyan partokat is ahol akár egyedül is lehettek. Melyik részre mentek ?
#1629222011-05-23 06:54:54 Válasz a #162832. hsz-ra
A Mythos néha problémás, mert sok helyen inkább Heinekent tartanak, hal az van minden mennyiségben, sőt a partról akár pecázhattok is, nem kérnek engedélyt
#1631272011-05-25 07:33:58 Válasz a #162922. hsz-ra
No beletrafáltál a közepébe ugyanis ha nem is megszállott horgász, de igenis aktív horgász család vagyunk (minden évben a 10 napos Görög út mellett 2 hetet valamilyen horgásztanyán töltünk itthon), s tervezem, hogy csak próbaképpen elviszek 1 botot magammal.
Már csak azt nem tudom milyenre szereljem
#1631372011-05-25 09:57:18 Válasz a #163127. hsz-ra
Szia!
Mi is nagyon szeretünk horgászni a párommal, de külföldre még nem vittünk szerelést. Pefkiben a mólóról mepróbáltunk halat fogni az ott vásárolt zsebpecával. Sajnos csak halacskákat sikerült (kb. 10cm-es) kifogni, de jó szórakozás volt. A helyiek többsége is ezzel a módszerrel pecázott, nem nagyobb sikerrel mint mi!
Idén befizetem magunkat a párommal egy tengeri horgászatra Tunéziában, kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e méretes halakat fogni.
#1631482011-05-25 11:00:19 Válasz a #163127. hsz-ra
Szerbusztok,
sajnos a partról, vagy a part közeléből (mint Agia Anna-n a sziklákról-ahová majd Exact jön) csak kis halakat lehet fogni. Be kell mélyebbre menni a nagy halakért, viszont halásztúrákat nem szerveznek, mert külön engedély kell rá és mindenféle újabb engedély vagy tevékenység nagyon magasan van adóztatva, így a halászok csak halásznak, a turisták meg elpecázgatnak a szélen:) Magánhalásztúra a mélyben meg nem javasolt, mert a tenger kiszámíthatatlan, hirtelen megered egy erős szélvihar és volt halász, nincs halász.
#1631592011-05-25 12:54:39 Válasz a #163148. hsz-ra
Mit nem adnék ha egyszer egy ilyen helyi halász mellé beülhetnék a bárkába s kimehetnék vele
Persze csak valami közeli helyre és hullámzás mentes napon
Mit nem adnék ha egyszer egy ilyen helyi halász mellé beülhetnék a bárkába s kimehetnék vele
Mióta itt élek még sosem jutott ez eszembe.. de most arra gondolok, micsoda jó ötlet! Meg kell kérjek valami halász ismerőst, hátha bevisz csak úgy bámészkodni
Mióta itt élek még sosem jutott ez eszembe.. de most arra gondolok, micsoda jó ötlet! Meg kell kérjek valami halász ismerőst, hátha bevisz csak úgy bámészkodni
Én is erre vágyom már vagy 10 éve. De egyszer biztosan megszervezem magamnak...
#1632412011-05-25 22:18:44 Válasz a #163127. hsz-ra
"Már csak azt nem tudom milyenre szereljem icon_smile.gif"
Valószínűleg a fenekező lesz a "nyerő", miután a lehető legmesszebb kell bedobni. Ahogy elnéztem a helyieket, ők is ezt alkalmazzák. A legvégére termetes ólmot kötnek, eléje meg néhány horgot. Evian és a Peloponnesoson Astros környékén magam is próbálkoztam, de nekem is csak apró halakat sikerült zsákmányolnom.
Valószínűleg az sem árt, ha valaki ismeri a helyi viszonyokat. A Pinion folyó torkolatánál napokig nem értettem a horgászokat. Rengetegen voltak, hatalmas tengeri botokkal amiket a homokba szúrtak, de egyik sem dobott be, csak üldögéltek a parton. Aztán egyik nap, úgy alkonyat felé jött egy motorcsónakos ember és végig kurjongatta a partot, amire a horgászok ugrottak és mint a kalapácsvetők olyan technikával bedobálták a cájgokat. Valószínűleg valamilyen abban az időben arra vonuló halakra vártak/horgásztak. Hogy fogtak-e, sajnos azt már nem volt időm megvárni.
Nagybotos horgászlány :