Nea Plagia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 241
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221853 Üzenet linkje2014-07-27 14:31:44 

Na mi a helyzet fiatalok!!!???? Én bezzeg írtam Nektek, Ti meg haza se bagóztok icon_biggrin.gif
Nem gondoltok a szegény itthon centit vágó társaitokra! Hogy tetszik Plagia? Milyen utatok, milyen időtök volt??? Vagy netán nem megy a net? Milyen a víz? Tessék jelentkezni!

# 242
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#221874 Üzenet linkje2014-07-27 18:24:33 

Bocsesz tegnap megkaptam a jelszót a nethez de aki lemásolta nekem egy számot félre írt. Csak ma délután lett net.
Az utazás "csodálatos" volt. Szegednél kezdődött amikor alig tudott a sok kocsiktol besorakozni a vám felé a busz. Elértük a vámot bő fél óra alatt. Emeletes busszal jöttünk. A magyar oldalon kiszállítottak már miért sétáljon fel a vámosunk. Így kényelmesebb. A szerb oldalon olyan 1,5 órát várakoztunk. Nis-ig minden fizető kapuknál dugok voltak. Ez természetesen a vendég munkások eredménye. Jött a szerb-macedon határ. Macedon vámosaink kezébe füstölögtek a kezeléstől az utlevelek. Bő 2-2,5 óra alatt végeztünk is. Reggel fél 6-kor indultunk nekiMacedonia keresztül utazásához. Már azt hittük semmi probléma nem lesz amíg nem értünk a Görög határ elé. Itt ha nem láttunk előttünk 40 buszt akkor egyet se. Egy csomo ember sétálgatott a buszok körül. A sfőreink lelemén yességén mult nem kellett a sort kivárni. Gyorsan elintézték a papír munkát és mehettünk is. Pontba 12 órakor szálltunk le ía buszról a Bellisima előtt.
Nem tudom Hilda és az idegenvezetőnk Éva honnan nyomozták ki /egem viszonylag könnyen a facebook beírásról/ személyünket de elinrtézték a 3 fórumos szinte majdnem szomszéd legyen. Köszönet nekik.
A Bellissimáról : Mindenki aki ide készül. A tulaj házán nincs lakat, szögesdrot,stb. Az apartman közvetlen környéke gyönyörű pűzsitos. Aki a hosszabb uton akar a tengerpartra jutni az aszfaltos utcákon megteheti. A rövidebb uton fűves, aprőkavicsos részen lehet olyan 30 métert megtenni majd folytatni lehet ilyen uton vagy a csatorna rész másik oldalán aszfaltos uton a tengerhez vezető utat. Egyáltalán nem tragikus maga az ut a tengerig ahogy ezt leírták. Az apartmanok tágassak, hatalmas erkélyel és pár apartmanba jártam már görögbe mindenképpen felsőbb kategoriásba sorolható.
A tenger olyan 26-27 fokos. Tegnap és ma délig kristály tiszta volt a víz. Délután jött a dagály és jelen pillanatba erősen hullámzik. Szikrázó napsütés néha gyengén fuj a szél de a napzejezésre oda kell figyelni. Az árak nem vészesek. Vajat vetünk 1, 30-ért. Kenyeret 0,70-0,99 E, Dinnye 0,23-0,25 E/kg, Gyros 2,50. 6x1,5l víz 1,19. Olvastam régebben valaki 3 euroért vett vajat. Lehet így volt de nem láttam ennyire drégén.Nea Plagia egyáltalán nem drágább település görög viszonylatba mint más hasonló nyaraló helyek. Este nyűzsgős hely.

# 243
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222148 Üzenet linkje2014-07-30 15:26:07 

Emerek! Senki nem volt Plagián? Semmi infó nem jön tisztelet a kivételnek.
Jó lenne, ha a hazérkezők leírnák tapasztalataikat a helyről/éttermekről/éjszakai életről stb...
Illetve még képet se találtam egy darabot se.....

# 244
Beszter
Aktív fórumos
Aktív fórumos
327 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222154 Üzenet linkje2014-07-30 15:53:13 

Sziasztok Nea Plagian nyaraló fórumtársak!
Remélem tudjátok,hogy mekkora szerencsétek van
idegenvezetőtökkel,Évával.Na jó,biztos vagyok benne,hogy ez
nem volt újdonság számotokra! icon_biggrin.gif
Ezúton is szeretném vele tudatni,hogy egy nagyon segítőkész,
hivatására termett hölgyet ismertem meg benne az alatt a 10 perc alatt,
amit "nála" töltöttünk szombaton,Sartiról hazafele.Buszunk vette
fel a Plagiai utasokat.Mindenkihez volt pár kedves szava,mintha
régóta ismerne mindenkit.Próbálta elterelni a Sartin 5 órán át
buszra várók figyelmét a hazautazás kellemetlenségeiről.Saját
apartmanját átadva buszsofőrjeinknek,hogy az elmaradt pihenőjük
ellenére legalább letudjanak tusolni.
Lehet,hogy miatta jövőre Plagia?
Neki mégegyszer köszönet,Nektek pedig további napos,csodás nyaralást
kívánok!
Sziasztok:Beszter

# 245
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222183 Üzenet linkje2014-07-30 21:07:32 

Killerlaca. Itt vagyok és a jövő héten is itt leszek. Írd meg mi érdekel.
Eszter. Tudom. Valoba ilyen Éva és nem csak addig a 10 percig.

Éjszaka a parti sétányon nyüzsgés van.Vidámpark, árusok a sétány mentén. Sok mindent nem tudok írni magárol a sétányrol mert minden nap át sétálunk Flogitába. A központba van egy olyan cukrázda....minden ami szem szájnak ingere. Pár perce elkezdett szemeregni az eső. Idáig mindíg napos és forró volt az idő.
Ma elmentünk a Makedon túrára. Hát ma olyan kiránduláson voltunk aki erre jár feltétlenül menjen el. Először a Verginai múzeumba voltunk. Az idegenvezetőknek köszönhetően olyan tárlat vezetést kaptunk a királyi síroknál, hogy ha csak magunk mentünk volna be nem kaptuk volna meg azt az informáciot amit ők ketten /a helyi angolul beszélő és Bea a mi idegenvezetőnk/ produkáltak. Majd meglátogattunk egy hegyi kolostort és az Eddesai vízesést. Röviden írtam de érdemes meglátogatni.
Tegnap a tenger nekem már tul meleg volt. Ma nem volt alakalmam megtekinteni mert este értünk vissza.
Akinek kérdése van kérdezzen mert így nehéz írni bármiről.....

# 246
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222184 Üzenet linkje2014-07-30 21:08:03 

# 247
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222185 Üzenet linkje2014-07-30 21:11:25 

Királyság icon_smile.gif Megy a többi icon_smile.gif

# 248
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222186 Üzenet linkje2014-07-30 21:14:03 

Szóval, most hogy ilyen ügyes lettem, szabad a rablás icon_smile.gif Kinek, milyen kép kell? Miről tegyek fel?
Unic, Unic, majd sajnállak, hogy túl meleg a tenger....icon_smile.gif Itt meg túl pocsék az idő, a meló, meg a napi szakadó eső ....

# 249
Kuku
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222189 Üzenet linkje2014-07-30 22:18:39  Válasz a #222186. hsz-ra Előzmény #222186

Agica!Unic!Nagyon szépen köszönünk mindent!Igazán csábító képek és beszámoló..jaj már csak ott lennénk!!Remélem az a 20 nap hamar elrepül mostmár!
# 250
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222193 Üzenet linkje2014-07-30 23:22:00 

Nagyon jók köszönjük...így már szebb a topic.
Jöhet strand,étterem,éjszaki fények ami van icon_smile.gif

# 251
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222198 Üzenet linkje2014-07-31 07:26:49 

Sziasztok! Unic mindent leírt. Nekünk Plagia nagyon bejött eddig, szuper a víz, a szállás, az idegenvezető. Makedon túrát mindenkinek ajánlom, csodaszép látványban volt részünk. Mivel egy tableten osztozunk 3-an' és a wifi elég rapszodikus, részletesebb infok, képek majd augusztus 10 után otthonról. Kitartást minden centit vágó Görögország imádónak!
# 252
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222213 Üzenet linkje2014-07-31 10:19:52 

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a tenger mindig nagyon hullámzik a part közelben?
Illetve mennyire lassan mélyülő?
A 6éves kislányunk miatt érdekelne, hogy be tud sétálni valameddig vagy egyből túl mély lesz?

# 253
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222224 Üzenet linkje2014-07-31 12:47:36 

Szia, a mi tapasztalatunk alapján nem mindig hullámzott ennyire , mint a képemen, de sokszor igen.
Szerintem a kicsit egyedül nem tudod beengedni, mert először sekély, majd hirtelen mélyül,volt ahol a 189 cm pasimat rögtön ellepte, majd újra kicsi lesz a víz, beljebb pedig tele van homokpadokkal, ott ujra jó a víz.
Nekünk már mindegyik lány úszik, őket beengedtem, de a hirtelen mélyülőnél mindet ellepte a víz..

ha hazaértem, teszek fel még képet, próbálok erről is..

# 254
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222230 Üzenet linkje2014-07-31 14:12:58 

A ma délelőttöt leszámítva minden nap olyan 12 óráig a tenger szinte tükör síma. Délután jön a dagály és erőseben hullámzik de nem vészes. A képekért köszönet Ágicának. Én innen nem tudom tudok e felrakni képet amit még nem is csináltam. Erre van még bőven idő.
A tenger mélysége egy lépés bokáig. Két lépés kb sípcsont, harmadik térdig...kb 6-7 lépés után nekem /183 cm/ vagyok nyakig ér a víz.Ez kb 6-7 méterig megy befelé eközbe végig dunai kavicsos a talaj majd elkezd a mélység csökkeni. Ekkor már végig homokos a part. Ezutá nagyon sokáig derékig érő víz és homokos talaj van kb 40-50 méterig a parttol. Nem hoztam centit de elég messzire be lehet menni derékig érő vízbe míg valoba mélyülni kell. Ezt a mélység infot apálykor tehár reggeltől-déli időpontig írtam. Délután már más ha helyzet. Sekélyebb a part mentén és kb mell magaságig ér a homokpados részeken nekem. Kisgyerekek játszanak a szélén de minden azért ott a karján a felfujhato valami. Amugy Ágica képein a fenti emeleten lakok közvetlenül az Éva irodája felett. A wifi mivel a tulajtol jön a vétel kb ezeken a területeken foghato ahol Ágica a képeket csinálta. Nekünk az erkély a másik felén van nem lehet egyáltalán fogni. A szobába hol van hol nincs. Zömébe nincs. Mindig a bejárati ajtó mellett kiülök és netezek. Innen annyira jo a vétel ha nincs rajta a neten a fél Belissima akkor video beszélgetés símán működik. Anyuci68-al együtt voltunk a Makedon turán. Nagyon érdemes elmenni akit érdekel Görögország történelme.

# 255
Dancsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222236 Üzenet linkje2014-07-31 15:29:38 

IGEN. Csak megerősíteni tudom. Nea Plagia csodálatos hely, családosok és nyugodt pihenést kedvelők számára. A part és a víz tiszta .
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 16 17 18 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu