Na mi a helyzet fiatalok!!!???? Én bezzeg írtam Nektek, Ti meg haza se bagóztok
Nem gondoltok a szegény itthon centit vágó társaitokra! Hogy tetszik Plagia? Milyen utatok, milyen időtök volt??? Vagy netán nem megy a net? Milyen a víz? Tessék jelentkezni!
Bocsesz tegnap megkaptam a jelszót a nethez de aki lemásolta nekem egy számot félre írt. Csak ma délután lett net.
Az utazás "csodálatos" volt. Szegednél kezdődött amikor alig tudott a sok kocsiktol besorakozni a vám felé a busz. Elértük a vámot bő fél óra alatt. Emeletes busszal jöttünk. A magyar oldalon kiszállítottak már miért sétáljon fel a vámosunk. Így kényelmesebb. A szerb oldalon olyan 1,5 órát várakoztunk. Nis-ig minden fizető kapuknál dugok voltak. Ez természetesen a vendég munkások eredménye. Jött a szerb-macedon határ. Macedon vámosaink kezébe füstölögtek a kezeléstől az utlevelek. Bő 2-2,5 óra alatt végeztünk is. Reggel fél 6-kor indultunk nekiMacedonia keresztül utazásához. Már azt hittük semmi probléma nem lesz amíg nem értünk a Görög határ elé. Itt ha nem láttunk előttünk 40 buszt akkor egyet se. Egy csomo ember sétálgatott a buszok körül. A sfőreink lelemén yességén mult nem kellett a sort kivárni. Gyorsan elintézték a papír munkát és mehettünk is. Pontba 12 órakor szálltunk le ía buszról a Bellisima előtt.
Nem tudom Hilda és az idegenvezetőnk Éva honnan nyomozták ki /egem viszonylag könnyen a facebook beírásról/ személyünket de elinrtézték a 3 fórumos szinte majdnem szomszéd legyen. Köszönet nekik.
A Bellissimáról : Mindenki aki ide készül. A tulaj házán nincs lakat, szögesdrot,stb. Az apartman közvetlen környéke gyönyörű pűzsitos. Aki a hosszabb uton akar a tengerpartra jutni az aszfaltos utcákon megteheti. A rövidebb uton fűves, aprőkavicsos részen lehet olyan 30 métert megtenni majd folytatni lehet ilyen uton vagy a csatorna rész másik oldalán aszfaltos uton a tengerhez vezető utat. Egyáltalán nem tragikus maga az ut a tengerig ahogy ezt leírták. Az apartmanok tágassak, hatalmas erkélyel és pár apartmanba jártam már görögbe mindenképpen felsőbb kategoriásba sorolható.
A tenger olyan 26-27 fokos. Tegnap és ma délig kristály tiszta volt a víz. Délután jött a dagály és jelen pillanatba erősen hullámzik. Szikrázó napsütés néha gyengén fuj a szél de a napzejezésre oda kell figyelni. Az árak nem vészesek. Vajat vetünk 1, 30-ért. Kenyeret 0,70-0,99 E, Dinnye 0,23-0,25 E/kg, Gyros 2,50. 6x1,5l víz 1,19. Olvastam régebben valaki 3 euroért vett vajat. Lehet így volt de nem láttam ennyire drégén.Nea Plagia egyáltalán nem drágább település görög viszonylatba mint más hasonló nyaraló helyek. Este nyűzsgős hely.
Emerek! Senki nem volt Plagián? Semmi infó nem jön tisztelet a kivételnek.
Jó lenne, ha a hazérkezők leírnák tapasztalataikat a helyről/éttermekről/éjszakai életről stb...
Illetve még képet se találtam egy darabot se.....
Sziasztok Nea Plagian nyaraló fórumtársak!
Remélem tudjátok,hogy mekkora szerencsétek van
idegenvezetőtökkel,Évával.Na jó,biztos vagyok benne,hogy ez
nem volt újdonság számotokra!
Ezúton is szeretném vele tudatni,hogy egy nagyon segítőkész,
hivatására termett hölgyet ismertem meg benne az alatt a 10 perc alatt,
amit "nála" töltöttünk szombaton,Sartiról hazafele.Buszunk vette
fel a Plagiai utasokat.Mindenkihez volt pár kedves szava,mintha
régóta ismerne mindenkit.Próbálta elterelni a Sartin 5 órán át
buszra várók figyelmét a hazautazás kellemetlenségeiről.Saját
apartmanját átadva buszsofőrjeinknek,hogy az elmaradt pihenőjük
ellenére legalább letudjanak tusolni.
Lehet,hogy miatta jövőre Plagia?
Neki mégegyszer köszönet,Nektek pedig további napos,csodás nyaralást
kívánok!
Sziasztok:Beszter
Killerlaca. Itt vagyok és a jövő héten is itt leszek. Írd meg mi érdekel.
Eszter. Tudom. Valoba ilyen Éva és nem csak addig a 10 percig.
Éjszaka a parti sétányon nyüzsgés van.Vidámpark, árusok a sétány mentén. Sok mindent nem tudok írni magárol a sétányrol mert minden nap át sétálunk Flogitába. A központba van egy olyan cukrázda....minden ami szem szájnak ingere. Pár perce elkezdett szemeregni az eső. Idáig mindíg napos és forró volt az idő.
Ma elmentünk a Makedon túrára. Hát ma olyan kiránduláson voltunk aki erre jár feltétlenül menjen el. Először a Verginai múzeumba voltunk. Az idegenvezetőknek köszönhetően olyan tárlat vezetést kaptunk a királyi síroknál, hogy ha csak magunk mentünk volna be nem kaptuk volna meg azt az informáciot amit ők ketten /a helyi angolul beszélő és Bea a mi idegenvezetőnk/ produkáltak. Majd meglátogattunk egy hegyi kolostort és az Eddesai vízesést. Röviden írtam de érdemes meglátogatni.
Tegnap a tenger nekem már tul meleg volt. Ma nem volt alakalmam megtekinteni mert este értünk vissza.
Akinek kérdése van kérdezzen mert így nehéz írni bármiről.....
Szóval, most hogy ilyen ügyes lettem, szabad a rablás Kinek, milyen kép kell? Miről tegyek fel?
Unic, Unic, majd sajnállak, hogy túl meleg a tenger.... Itt meg túl pocsék az idő, a meló, meg a napi szakadó eső ....
Sziasztok! Unic mindent leírt. Nekünk Plagia nagyon bejött eddig, szuper a víz, a szállás, az idegenvezető. Makedon túrát mindenkinek ajánlom, csodaszép látványban volt részünk. Mivel egy tableten osztozunk 3-an' és a wifi elég rapszodikus, részletesebb infok, képek majd augusztus 10 után otthonról. Kitartást minden centit vágó Görögország imádónak!
Azt szeretném kérdezni, hogy a tenger mindig nagyon hullámzik a part közelben?
Illetve mennyire lassan mélyülő?
A 6éves kislányunk miatt érdekelne, hogy be tud sétálni valameddig vagy egyből túl mély lesz?
Szia, a mi tapasztalatunk alapján nem mindig hullámzott ennyire , mint a képemen, de sokszor igen.
Szerintem a kicsit egyedül nem tudod beengedni, mert először sekély, majd hirtelen mélyül,volt ahol a 189 cm pasimat rögtön ellepte, majd újra kicsi lesz a víz, beljebb pedig tele van homokpadokkal, ott ujra jó a víz.
Nekünk már mindegyik lány úszik, őket beengedtem, de a hirtelen mélyülőnél mindet ellepte a víz..
ha hazaértem, teszek fel még képet, próbálok erről is..
A ma délelőttöt leszámítva minden nap olyan 12 óráig a tenger szinte tükör síma. Délután jön a dagály és erőseben hullámzik de nem vészes. A képekért köszönet Ágicának. Én innen nem tudom tudok e felrakni képet amit még nem is csináltam. Erre van még bőven idő.
A tenger mélysége egy lépés bokáig. Két lépés kb sípcsont, harmadik térdig...kb 6-7 lépés után nekem /183 cm/ vagyok nyakig ér a víz.Ez kb 6-7 méterig megy befelé eközbe végig dunai kavicsos a talaj majd elkezd a mélység csökkeni. Ekkor már végig homokos a part. Ezutá nagyon sokáig derékig érő víz és homokos talaj van kb 40-50 méterig a parttol. Nem hoztam centit de elég messzire be lehet menni derékig érő vízbe míg valoba mélyülni kell. Ezt a mélység infot apálykor tehár reggeltől-déli időpontig írtam. Délután már más ha helyzet. Sekélyebb a part mentén és kb mell magaságig ér a homokpados részeken nekem. Kisgyerekek játszanak a szélén de minden azért ott a karján a felfujhato valami. Amugy Ágica képein a fenti emeleten lakok közvetlenül az Éva irodája felett. A wifi mivel a tulajtol jön a vétel kb ezeken a területeken foghato ahol Ágica a képeket csinálta. Nekünk az erkély a másik felén van nem lehet egyáltalán fogni. A szobába hol van hol nincs. Zömébe nincs. Mindig a bejárati ajtó mellett kiülök és netezek. Innen annyira jo a vétel ha nincs rajta a neten a fél Belissima akkor video beszélgetés símán működik. Anyuci68-al együtt voltunk a Makedon turán. Nagyon érdemes elmenni akit érdekel Görögország történelme.