#1361872010-05-30 10:39:07 Válasz a #136135. hsz-ra
szia,
ó bejó is nektek! én is lesem a számokat a nevemnél: 5!
szóval már lehet fürdeni a tengerben? az klassz hír!
Skala-ban sok autókölcsönző van?
éjszaka mennyire hűl le a levegő? nem terveztük a klíma igénybe vételét, ilyenkor még lehet simán aludni; igaz?
további minden jót nektek!
Ma borús volt az idő,de nagyon meleg és párás a levegő,strandoltunk és várat néztünk.Esténként nincs hideg szerintem egy kardigán elég bőven a fázósaknak is.Vasárnap lévén a fővárosban rengeteg üzlet zárva volt,itt Skalaban reggel fél 8 körül keztek kinyitni az élelmiszer boltok,ami nekem elég furi Helyben nem sütnek kenyeret a fővárosból hozzák minden nap frissen.Skala nekünk tetszik az apartmanok jó helyen vannak.(talán az Anna apartmant kivéve ,ez a főutcára néz)
Viszont ami meglepett,hogy Skalanak bizony dombos falu és a part azért kicsit odébb van az apartmanoktól.A parti rész ahol mi fürüdtünk kavicsos és viszonylag gyorsan mélyül,de biztosan van homokosabb és sekélyebb rész is csak ott még nem voltunk.
A kompot a buszvezetők mondták nekünk így ,lehet egyeztetni kéne az irodáva ki mikor mit mond...Azt mondták igyelkezni kell mert ha a reggel 8 órást lekéssük a busz ami Kiliniben vár minket az visszamegy a szigetre ugyanis az előző turnust haza kell hozniuk.(Mi vegyes busszal utaztunk a társaság fele Zakyra ment ők maradtak azon a buszon amivel jöttünk,mi szálltunk át a már itt lévőre)remélem érthető amit írtam
Kocsi bérlés:cbr-t is kérdeztük és bizony ott a 10 napra hyunday gezt autót 345€ montdák nekünk.Voltunk másik 2 kölcsönzősnél is de 10 napra kb mindenhol 315-345 volt az ár ennél a kategóriájú kocsinál.( a matiz vagy atos valamivel olcsóbb volt)Végül is innen béreltük: http://www.greekstones-rentacar.com/english/company.htm
#1363612010-05-31 08:07:19 Válasz a #136342. hsz-ra
Szia Kristi!
Nos akkor itt a válasz, hogy miért Kiliniből megyünk mi is a szigetre és nem Astakosból!
A két sziget járatot egy buszra teszik... Olcsóbban jön ki és logikus is!!!!
Nos akkor nem tudom, hogy nem-e lenne érdemesebb neten előre lefixálni az autóbérlést?! Na, ezen még gondolkozom.
Ezt a dombos, parttól távoli apartmanok infót értem, nem is lepett meg, a széles strand és a magasabban lévő fenyős sétáló utcás sétány erre adott következtetést, alapban is.
Azért gondolom nem vette kedveteket a helyi strandolástól?!
Remélem azok a felhők hamar tovább állnak és szikrázó napsütésre ébredtetek ma már!!!
#1363732010-05-31 09:38:12 Válasz a #136361. hsz-ra
én is arra gondoltam, hogy megnézem személyesen mennyi a kocsi;
aztán ha olcsóbb neten; akkor befoglaljuk online
nekünk itt a legolcsóbb eddig; csak 3 napra kell és kisautó, lévén kettecskén leszünk: http://www.etam-carhire.gr/rates.htm
Kristi, hogy érted, hogy messze van a part? az a rész, ahova az apartmanok esnek; azt nem alkalmas fürdésre?
a vasárnapi zárva tartás a kisboltokra is igaz volt?
találtatok már jó gyros-ost? (utcai). mennyi most egy jóóóó gyros?
#1363742010-05-31 09:53:59 Válasz a #136373. hsz-ra
Azt hiszem ezzel az online befoglalással már most elkéstetek (((:
"• PRE-BOOKINGS: Cars pre-booked by clients will be issued a confirmation voucher via e-mail and a 20% deposit is necessary to secure booking. Pre-booking via internet must be done 7 to 10 days prior to delivery date in order for the internet prices and special offers to be valid."
Na majd csak lesz valahogy.))
A távolság a képeken látszik.
De mindjárt keresek neked, hogy értsd.
#1366192010-06-01 08:59:32 Válasz a #136089. hsz-ra
Szevasztok léhűtők!
Mégis a gép elé ültem, mert sajna az időjárás megengedi
Napos-felhős-napos-felhős – ez eddig a 4 nap statisztikája. Meleg van, este sem kell hosszú, de borús időben nem érdemes fotózni, mert akkor nem érvényesülnek azok a gyönyörű kékek Tegnap azért mázlink volt, mert a Myrtost és Emblissit rekkenő hőségben néztük meg, lehet, hogy fürdenünk is kellet volna ott, de azt máskorra tervezzük, reméljük, lesz még napunk, az előrejelzés az eddigiekhez hasonlóan változékony iőt ígér
A kompról röviden: a 7 órát az magyarázza, hogy a sofőrök végig magyar idő szerint említették az időt, ezért ezen kár polemizálnunk: a 7 óra az a 8 óra, csak az itteni idő szerint. Az érkezés igencsak necces, pdig a sofőrökön nem múlott semmi, mentek, mint a meszes, és a határokon sem volt semmi fennakadás, amit szezonban 1-2 előttünk álló busz simán felülírhat, és akkor nyista se 7, se 8 órás érkezés De ne aggódjatok, bár nekünk a sofőrök azt sulykolták, hogy sietnünk kell, mert a következő komp csak délután 4-kor megy , és ahhoz buszunk sincs tovább, mert az eddigi viszi Zakynthosra az ottaniakat, az értünk 7-re (8-ra) jövő busz meg visszamegy. Ezt nem is értettük, inkább imádkoztunk, és lőn csoda, fél órával indulás előt befutottunk. Úgy-hogy nyugi, megoldják, ügyesek a Grand-osok, valszeg csak néhány kényelmesebb, lelassult utast akartak ijesztgetni, hogyha nem sietnek, akkor majd csak esete érkezünk meg. De hatott az ijesztgetés, mert rövid pihenőkkel, pontos felszállásokkal sikerült időben befutnunk, ezért kár is aggódni, minenki érdeke a gyors, pontos, biztonságos utazás és érkezés, ami teljes mértékben sikerült is, hála a 2 sofőrnek!!!
Talán még egy valami okozott kis ijedtséget sokunkban, hogy néhányan diosznóvágásról közvetlenül érkezhettek a találkahelyre, mert fagyasztott félsertésekkel felvértezve készültek az 1 hetes túlélőtúrájuk abszolválására, így a sofőrök rugalmassága és jóindulata kellett ahhoz, hogy a méretes hűtőtáskák és kartonos TESCO-vizek ne az árokban kössenek ki, hanem az utastér közlekedőútjaira helyezték el a maradékokat, az ott járkálók nem kis bosszúságára! Úgy látszik, nem mindenki olvasta a Grand Tours prospektusát, amiben erre külön felhívják a figyelmet!!
Bocs ahosszú hsz-ért, és néhány OFF-ért, de ez kikívánkozott belőlem.
Remélem, jön a jó idő, és nem lesz több időmm netezni
Üdv: Kónyu
#1366212010-06-01 09:20:02 Válasz a #136619. hsz-ra
szevasztok kintiek!
köszi Kónyu a sorokat; jót mulattam a disznóvágásos részen - így a távolból. értelemszerűen jót puffogtam volna magamban, ha nekem kell mindezt megélnem...
a következőkben tudnátok segíteni?
- sok autókölcsönző van-e Skalan? mert találtam 3 napra kisautót jó árért a neten és nem tudom érdemes-e spekulálni arra, hogy majd személyesen jobb árat kapok (93 euro 3 napra egy 1.0s Kia Picanto a neten)
- minden nap vannak-e hajókirándulások (amit a helyiek szerveznek); mert ha igen, akkor véglegesítem a kocsit hétfő-szerda viszonylatban és a hajó meg marad csütörtök vagy péntek.
#1366272010-06-01 09:42:08 Válasz a #136619. hsz-ra
Hát ezt szomorúan olvasom!!!!!!!!!!
Az hogy itt hideg és eső van folyamatosan, az egy dolog...de hogy még kint is az eső miatt korlátozva vagytok!!!!!!!!! Szörnyűűűű!
Reméljük a második hetetek csak jobb lesz!
Hát ez a buszos dolog csak nem hagy nyugodni!
Ha ennyire patentra érkezett le a busz, határ várakozás nélkül, akkor mi lesz akkor, mikor mi megyünk és már elindul a szezon!?
Gondoltam, hogy a sofőrök a kényelmes utasokat ilyennel próbálják sürgetni, ami nagyon helyes. De a jelek szerint van alapja is.
Nahát....azért ez nagyon durva, hogy fél sertést is kicipeltek mások kényelmét befolyásolva. Legyen már mindenki azzal tisztában, hogy mit lehet és mit nem?! Nálunk is gond, hogy a párom, csak bubis vizet issza meg, ami tudva levő kint nincs, még sem fogunk kartonokkal megérkezni a Hősök terére.
Ejjjjjjhhhhhh...az ilyen nagyon tud bosszantani.
De sajnos fölösleges.
Örülök, hogy azért járjátok a szigetet és láttok szépet, de nem kellene inkább a pillanatnak élni és nem előre tervezett ritmus szerint menni?!
Mert így lehet, hogy bánni fogjátok, hogy nem fürödtetek, akkor mikor sütött a nap!
Na de bízzunk benne, hogy jó időtök lesz most már.