Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2746
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csavargo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116497 Üzenet linkje2009-09-04 13:33:59  Válasz a #116495. hsz-ra - strandok

Ag. Nikitas bal fele nekünk is bejött, de én nagyon élveztem Egremnit, Milost, Girát, Vassiliki sziklás részét is (és Aghiofilit, amíg meg nem jelent az első vízitaxi). Igazából ha egy parton nincsenek napágyak, tavernák, zene, tömeg, de tiszta a víz, én már tökéletesen elégedett vagyok. icon_lol.gif A víz színével meg nem tudtunk betelni...
# 2747
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116501 Üzenet linkje2009-09-04 13:50:08  Válasz a #116497. hsz-ra Előzmény #116497

Szia!

Vassilikinél nem fürödtünk, mert minden nap nagy szél volt, és olyankor nem szeretek vízes lenni, mert fázok még a napon is, és az elrontja a kedvemet.

Egremni felülről szép, sikerült jó képet csinálni róla, hétvégén teszem fel a képeimet, majd meglátod. Igaz nem lesz totál egyenes a kép, a víz lefolyik a fotóról, de remélem azért a lényeg látható rajta icon_biggrin.gif

Ami nekem feltűnt, hogy szinte az összes nyugati parti strand ugyanolyan, csak egyiken 2 szikla van oldalt, másikon 4, a harmadikon egy sem. De totál ugyanaz. (nagyon szépek, csak ugyanolyanok) icon_smile.gif
Vagy csak szerintem?? Te is így láttad, vagy neked azért sikerült alapvető különbségeket felfedezni?

# 2748
Csavargo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116502 Üzenet linkje2009-09-04 14:01:34  Válasz a #116501. hsz-ra Előzmény #116501

Valóban sok a hasonlóság, azért nem is értettem, miért bizonyosak vannak felkapva... Zantén nekünk nem sikerült a Navaggioban fürdeni, ez most bőven kárpótolt érte. icon_biggrin.gif Azt furcsállottam, hogy ezeknek a partoknak nincs akkora híre (persze, majd ha elsüllyed egy hajó... icon_wink.gif ). Sok helyen jártam már, de nekem a tenger (nem az élővilága, hanem a színe, környezete és hőfoka) itt volt a legklasszabb. Ráadásul nagy szél -> hullámok nélkül is megúsztuk (jókor voltunk jó helyen), én szeretek csak úgy pancsikálni. icon_redface.gif
# 2749
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116503 Üzenet linkje2009-09-04 14:05:27  Válasz a #116502. hsz-ra Előzmény #116502

Valóban gyönyörűek ezek a színek amit ez a térség produkál.

A hajóroncsnál mi sem fürödtünk, mert félúton visszafordult a hajó,(ezért csak felülről láthattuk), de jövőre bepótoljuk.

Gondolom Lefkadához hasonló szigetet kerestek jövőre is icon_smile.gif

# 2750
Csavargo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116512 Üzenet linkje2009-09-04 14:23:35  Re:

firkamano írta:
Gondolom Lefkadához hasonló szigetet kerestek jövőre is icon_smile.gif

Hááát, az azért nem biztos. Nekem hiányoztak a girbegurba utcácskák a kék-fehér házikókkal (de kárpótolt a tenger). Mindig úgy van, hogy belebotlok egy szép képbe (neten, könyvben, valahol), elkezdek annak nyomán keresgélni, és vagy abba a helybe, vagy annak kapcsán egy másikba beleszeretek (éppen aktuálisan icon_biggrin.gif ). Úgyhogy még képlékeny az egész. Csak a Görögország biztos, és az, hogy nem Chalkidiki vagy Olymposi riviéra.
Ugyanarra a helyre, ahol már jártam, max. visszalátogatok, de hosszabb időre nem térek vissza. Olyan sok gyönyörűség van még azon a vidéken (én meg nem vagyok örök életű). icon_cry.gif

OFF Nekünk nem fordult vissza a hajó Zantén, de kikötni mi sem tudtunk ON

# 2751
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116520 Üzenet linkje2009-09-04 15:37:18  Válasz a #116496. hsz-ra Előzmény #116496

Pontikos!
Anno Kakadu írta, hogy Lefkadán az autó létfontosságú, mert a legszebb starnd-részek a nyugati oldalon vannak, oda meg nincs buszközlekedés. Ilyen pl. Egremni, Porto Katsiki, Kavalikefta, stb. De Aghiofilire is hosszú séta visz, és Ag. Nikitason is vár egy rövid túra az utazóra, pláne szezonon kívül, akkor még a kathismai busz se jár. Ezekre is gondoltam a teljesség igény enélkül. Én is így látom lényegében a dolgot, de erre a felvetésre válaszoltam annak idején, hogy azért a jogsi nélküliek, vagy az autót bérelni nem kívánók se mondjanak le a szigetről, és írtam több olyan látszólag megközelíthetetlen partról, amit ha nehezen is, de sikerült felfedeznünk. Ezekről hely hiányában most nem írok újra, de konkrét kérdésre válaszolok.
A hajóutakkal kapcsolatban meg nem a szokásos éves változásokra gondoltam, hanem arra, hogy naponta is változhat az időjárás függvényében, sőt az út közben is, ami görög sajátosság, és gyakran bosszúságot okoz, mert hiába kérdezted meg még induláskor is az utirányt, néha az utolsó pillanatban közlik (ha egyáltalán), hogy mondjuk Egremnire most nem mehet el. És persze én sem az iroda hajóútjaira gondolok, mert többnyire a parton választom ki a hajót és uticélt, ahol elég aznap reggel befizetned, és hiába tűnik simának a tenger, az idén is visszafordult a kapitány mindenféle mondvacsinált okokkal, és így Thassosnak az érdektelen nyugati partját láthattuk csak, szerencsére a hajónk hazafelé tartva még be is döglött, így a közeli partra busszal jöttek értünk (azért szerencsére, mert így a következő utat ingyen tettük meg). Ha nem döglik be, akkor így jártálicon_sad.gif
Szerintem ezt épeszű ember ugyanúgy nem védheti ki, mint az általad ugyanígy megemlített "...Arra figyeljetek, hogy akár egyik napról a másikra is kihúzhatnak járatokat..." kitételt icon_smile.gif Látod, Te is kiemelted, mert fontosnak tartod, pedig mint Te is írtad."...Nem vagyunk hü***gyerekek..."
Ja, és nem kötöttem bele minden szavadba, ne érezd Magad bátorítva más stílusa álta, hiszen a csaknem 20 soros hsz-edből egy félsornyira /"...Busszal és gyalog bejártuk keresztül-kasul, így (mivel eddig erről nem sok szó esett)/reagáltam, hogy ez így ebben a formában nem igaz. Mire gondolsz azon, hogy "...minden szavamba belekötöttél...". Másra nem emlékszem icon_eek.gif

# 2752
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116522 Üzenet linkje2009-09-04 15:58:35  Válasz a #116520. hsz-ra Előzmény #116520

Nekem csak az a furi, hogy a gyalogosokat mindenhol elrettentik.
Aghiofili gyalog 1 óra (se). Milos kb. 30 perc Nikitasból. Egremnire és Katsikire mennek kishajók (is). Aki már annyira szezonon kívül megy, hogy se hajó, se busz, se erő, na az tényleg menjen járgánnyal.
Ha egy hétnél hosszabb időt tölt kint az ember, egy jó térképpel a zsebében egy-két part kivételével mindet (!) meg tudja nézni kocsi és motor nélkül is. (És hozzáteszem, nem járok ironman versenyekre icon_wink.gif .)

# 2753
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116537 Üzenet linkje2009-09-04 17:08:28  Válasz a #116522. hsz-ra Előzmény #116522

Nem kell annyira szezonon kívül menni, hogy ne legyen semmi, de mi is megoldottuk (nem 20 évesen), úgy-hogy másnak is menni fog, ezért is kardoskodtam emellett már évekkel ezelőtt. És örülök, ha más is így látja, mert sokan rámolvasták, hogy nem mindenki olyan mobilis, mint mi.
Azért az autóstop is megoldás lehet, meg lehet még beszállni bérlésbe is szimpi párral, néha az is működött (költségcsökkentésre is jó, de csak hasonló érdeklődésűek közt).

# 2754
Csavargo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116543 Üzenet linkje2009-09-04 18:04:47  Válasz a #116473. hsz-ra Előzmény #116473

Bocsi Jox, tiszteletben tartom a döntésed, de azért talán kicsit túlzás, hogy valaki nyilvánosan leszólhat, privátban sértegethet, aztán az egész(!!!) válasz törölve legyen.
Így ezúton egy röpke reakció Kónyunak (és hogy értsék a többiek is, miről szólt a történet):
Lefkadán jártam, s hazatérésem után itt megemlítettem, hogy a telepített idegenvezetővel nem voltam megelégedve (vissza lehet keresni, legalább 3 szót szántam rá...). A válaszok olvashatók, majd Kónyu ennek folyományaként írt nekem egy privát, személyeskedő, témához nem illő, sértegető, intelligenciámat firtató, egyébként önmagát minősítő levelet, amit felháborítónak éreztem, ezért nyilvánosan reagáltam rá - közben Lefkadáról sem elfeledkezve.
Sajnos a hozzászólásom teljesen törölve lett, így azt a következtetést vonom le, hogy bizonyos emberek nyilvánosan a szebbik arcukat mutatják, a háttérben meg ... ugyanaz megy itt kicsiben, mint az országban nagyban. Szomorú.

A szigetre vonatkozó sorokat is a fentiek miatt kénytelen vagyok elismételni (bár piszok drága az én időm is):

A telepített idegenvezetővel kapcsolatban nekem egyetlen elvárásom van, az elszállásolás és a hazautazás korrekt és gördülékeny lefolytatása. Sajnos Lekfadán ez nem történt meg. Pál (avagy Paja mester) ehelyett nagy energiát fektetett önmaga fényezésére, és annak bemutatására, hogy ő nélkülözhetetlen ("mondjátok azt, hogy Paja, és minden megoldódik...").
Emellett határozottan kijelentette, hogy igazából csak az a jó, amit rajta keresztül intézünk. Persze, neki ez az érdeke (mindenhol ez a telepített érdeke), de találkoztam már olyannal, aki ehelyett elmondta, ő mit kínál, elmondta, hogy nézzen körül mindenki, és akkor vessék össze a kettőt, és döntsenek.
Újra elmondom, hogy a tájékoztatóval kapcsolatban és a fakultatívokról nem tudok nyilatkozni, mert nem volt részem benne. De a fogadtatásnál és a "búcsúnál" nem tudtam kikerülni, és nekem nagyon kellemetlen (ráadásul időrabló) tapasztalat volt.

Ennyi. Sokan szeretik őt, nincs ezzel semmi gond (jövőre már nem lesz ott), de a negatív vélemény is vélemény.
És, ami még szerepelt a kimoderált hsz-ban, hogy Kónyu Pontikosnak is rögtön nekiesett, valamint hogy vajon miért lehet, hogy bizonyos emberek (csemegézzetek csak a hozzászólások között!) megengedhetik maguknak, hogy mindenkinél felsőbbrendűek, okosabbak és tévedhetetlenek legyenek? Érdekes, hogy mások képesek kekeckedés nélkül is infokat cserélni....

A még idén indulóknak egy info (ezt is kimoderálták): hazafelé a Sun Rise-nál az eddigi gyakorlat szerint még van egy egy órás stop (a sofőrök soványka pihiideje). Ekkor a cókmók már a buszban van, de: ha elöl hagyod a fürdőrucit meg a törcsit, még pancsolhatsz egy órát, mert van tus is a parton! Nekünk Paja ezt a kis órácskát elfelejtette előre megemlíteni, így mi ruhában ücsöröghettünk... Szóval kérdezzetek rá, vagy eleve úgy csomagoljatok, hogy ha ezt az indulás reggelén közli veletek is, könnyen kivehessétek a táskából a cuccot.

# 2755
Csavargo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116544 Üzenet linkje2009-09-04 18:05:11  Válasz a #116473. hsz-ra Előzmény #116473

(Sorry, kétszer került be ugyanaz, na ezt lehet stornózni. icon_wink.gif )
# 2756
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116673 Üzenet linkje2009-09-06 17:56:26  Válasz a #116543. hsz-ra Előzmény #116543

Csavargó!
Mivel még viszonylag "új vagy" engedj meg egy tanácsot: a Konyuval vitatkozni nem szabad, csak egyetérteni!
Amit Ő mond az úgy van!
A Paja pedig szent és sérthetetlen!
Ez itt köbe van vésve! icon_wink.gif
A hozzászólásoddal különben maximálisan egyetértek, számomra is érthetetlen, hogy Jox miért moderálta ki a hozzászólásodat; egy Fórumot bizonyos értelemben úgy is fel lehet fogni, mint egy asztaltársaság beszélgetését és ott sem tartom etikusnak és gerincesnek, a társaságban Ő kedves, segítőkész és barátságos, de privátban már ordenáré módon és kioktató, lekezelő stílusban támad a vele egyet nem értőre.
És ez már nem az első eset, többeknek "kedveskedett" már ilyen formában azzal az "indokkal", hogy nem akar offolni, holott erre is van szaktopik ( https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=438 ), sajnos már több értékes ember eltünt innen szerintem ilyen okok miatt.
Nem is értem miért jut eszembe a régi szólás-mondás; nem azért simogatja a hátad, mert szeret, hanem keresi, hogy hová döfje a kést icon_redface.gif

# 2757
Csavargo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116679 Üzenet linkje2009-09-06 19:06:58  Válasz a #116673. hsz-ra Előzmény #116673

Kakadu, minden egyéb helyett: icon_biggrin.gif icon_lol.gif icon_mrgreen.gif

(Ui.: Vajon miért lehet, hogy privátban is többen jeleztek hasonló véleményt?... icon_wink.gif )

# 2758
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116681 Üzenet linkje2009-09-06 19:27:44  Válasz a #116679. hsz-ra Előzmény #116679

Az a baj, hogy csak privátban teszik.
Nem értem, miért mondanak egyesek mást priviben, mint nyilvánosan?
A hallgatás cinkosság.
"Bűnösök közt cinkos aki néma"

# 2759
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116705 Üzenet linkje2009-09-06 23:28:45  Válasz a #116681. hsz-ra Előzmény #110645

Ne hazudj kakadu...ismered a sánta kutya történetét icon_smile.gif A fogadatlan prókátorról már nem is merek említést tenni. Látod, nekem is vannak olyan elmés mondásaim, amilyeneket te is szeretsz a netről ideidézgetni:-) A disznót, akivel nem jó bírkózni, ma még nem is említetted:-)
Ja, és kár, hogy nem mentettem el egy 3 évvel ezelőtti prividet, abban aztán volt ordenáré stílus rendesen. Egyébként pedig ez nem az utazási irodák topik, és te különben sem vagy kompetens ez ügyben, de nem akarom újra firtatni, hogy ki kinek milyen üzletét sérti! Azt meg, hogy ki milyen stílusban üldöz el valakit, itt van firka példája a közelmúltból, gondolom, nem felejtetted el ilyen gyorsan. És nem én vagyok az sem, aki felháborodik, ha egy Lefkadán járó magyar nem köszön neki előre, mert az nem létezik, hogy valaki a mestert nem ismeri. Egyébirán elég vicces vagy, ahogy vagy 2 hónapi szünet után végre hozzáteszel valamit a fórumhoz. Csak gratulálni tudok, erre való pl. a privi, nem arra, hogy ha valaki gyengének érzi magát és az érveit, azonnal lecsap egy 2 hsz-es újonc fröcsögésére. Lehet, én is csinálok egy új nicket, és igazat adok magamnak. Nem lenne egyedi eset icon_smile.gif Jó étvágyat a szaganakihoz:-) Nem célzás akart lenni, ne vedd magadra, és remélem, válaszolni sem fogsz, ahogy már annyiszor megígérted úttörő becsszóra. Igaz, nem is nekem szoktál, csak ilyen egyedi módon, tudod, mint amikor simogatod valaki hátát
csavargó, te se hazudj, ha kaptál volna privit bárkitől,már rég ideidézted volna, ami persze semmit sem bizonyít, hisz én is idézhetnék mások privijéből arra vonatkozóan, hogy mit írtak rólad a hátad mögött. Írjam? És még csak annyit, hogy a kimoderált hsz-edben neked is volt egy elírásod: 3 diplomát írtál, de gondolom 3 elemit akartál írni icon_smile.gif Ha tévedtem, bocsi. icon_smile.gif icon_smile.gif

# 2760
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116706 Üzenet linkje2009-09-06 23:41:39  Válasz a #116705. hsz-ra Előzmény #116705

Hoppá, még valami kakadu!
Én sem kevés privit kaptam arról, hogy milyen üzelmeket folytatsz, szintén priviben, ez úgy látszik, nem egyedi. Ugye, tudod, mire gondolok?
És összekevered a fórumot a chattel. Épp ideje elolvasnod a fórumszabályzatot!! Szíves figyelmedbe ajánlom, és akkor nem leszel ennyire értetlen. Jót fog tenni, egy csomó dolgot megtudhatsz magadra vonatkozóan!
Egyelőre elég, ha csak elolvasod, ami a válasz ablak felett szerepel (részlet a fórumetikettből).

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 183 184 185 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu