Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2821
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Marcsid
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141472 Üzenet linkje2010-06-28 16:29:59  Válasz a #141224. hsz-ra

Kedves Marcsigrand!

Már régóta olvasom hozzászólásaidat a topikokhoz. Mi is saját szervezésben fogunk 2 hetet Kefalonián tölteni. Láttam, hogy megadtad mobil eléretőségedet balazsh-nak.
Kérdésem az lenne, hogy megoldhatatlannak tűnő probléma esetén, mármint ha mi nem tudjuk megoldani felhívhatlak?

Előre is köszönöm.

marcsid/marcsidal

# 2822
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141490 Üzenet linkje2010-06-28 18:57:06 

Minden kint lévőt nagyon irigyelek icon_lol.gif Remélem az időtök jó,mindenki evett már finomakat,és kellően barna is icon_lol.gif

Casmir! Párod,hogy bírta az utat??

Jó pihenést nektek.(is)
icon_wink.gif

# 2823
Sarti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
275 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141551 Üzenet linkje2010-06-29 07:39:55  Válasz a #141424. hsz-ra Előzmény #141424

Casmir ! Azokban a supermarketekben Skala-n lehet bankkártyával fizetni? icon_rolleyes.gif
# 2824
Sarti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
275 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141552 Üzenet linkje2010-06-29 07:42:09  Válasz a #141451. hsz-ra Előzmény #141451

Balazsh! Nagyon jó pihenést, sok látnivalót, rengeteg élményt, és persze fotóóóókat kérünk ! icon_biggrin.gif

Milyen az átkelés a Pindoszon? Vannak lezárások? A szerpentinek? Elkerülhetőek?

# 2825
Marcsigrand
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141555 Üzenet linkje2010-06-29 08:07:34  Válasz a #141472. hsz-ra Előzmény #141472

sziasztok..

Remélem nem ér baj benneteket,de persze ha tudok segítek:)

# 2826
Marcsigrand
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141556 Üzenet linkje2010-06-29 08:15:08 

Sziasztok!
csak mára hirdettek sztrájkot de ez az üdülő körzeteket nem szokta érinteni! A közalkalmazottak sztrájkolnak a magas áfa bevezetés miatt...de ebben az országban nem hagyják a dolgokat annyiban ,nem úgy mint otthon:(
tehát semmi aggodalom! Itt skálán nyugalom van és nagyon meleg:)
üdv:Marcsi

# 2827
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141558 Üzenet linkje2010-06-29 08:37:00  Kefalonia Előzmény #141490

OFF
Mivel mind a hárman egyedül tudtunk a kettes ülésben ülni, jobban bírta, mint egyébként.
De Ő kevésbé tudta összecsomagolni magát, mint mi, így neki kényelmetlenebb volt.
Túl élte.....kérdés majd hazafelé mi lesz!?
ON

icon_smile.gif
Az idő isteni, bár tegnap feltűnt, hogy kissé megállt az egyébként folyamatosan "jelenlévő" szellő.
De ma reggel ismét itt lengedez.icon_smile.gif
Tegnap a Myrtos beachen voltunk, valami isteni volt a víz, melegebb, mint Efimia alatt egy kis elhagyatott öbölben.
Örömömre jött egy kis felhő...és isteni színek játszottak az öbölben!icon_smile.gif)))
Argostoliban a világítótorony nekem nagy csalódás volt.icon_sad.gif De megnéztük, mert meg kell.icon_smile.gif

Kaja.
White Hourse-ban megkóstoltuk a Kefalonia meat pie-t, valami isteni étek!!!!!!!!
Hermes alatt lévő sarki étteremben meg a kardhalat és a nyárson sült bárányt....ezek az ízek!!!!!!!!!!!!!!!!icon_smile.gif
A tzatziki csak ennél a sarki étteremben finom, a másik két helyen ahol eddig ettünk (kebab, és a fehér ló) ott nagyon felejthető, nem az igazi.

Mavrodafnit vettünk a felső marketben 3 € egy kis üveg, de valami csoda az ízhatása. Igaza van Marcsinak, isteni....szerencsére a nyelvem nem eredt meg, annyit nem ittam.icon_smile.gif)))))))))))))))))))))

Sarti!
Tegnap kifejezetten a bankkártya szemszögből figyeltem az éttermeket és a marketeket. Hát....megszoktuk, hogy otthon az ajtón a bejáratnál jelzik a kártyás fizetést....nos én itt ezt sehol nem láttam, így sajnos nem tudok neked sem megerősítést írni, sem ellenkezőjét. Egy biztos, a főúton az ékszeres bolt mellett van egy bankautomata vele szemben meg egy pénzváltó.

# 2828
Nadam
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141575 Üzenet linkje2010-06-29 10:17:30  Válasz a #141424. hsz-ra Előzmény #141424

CASMIR!Köszi nekeed a részletes árakért.Kedves vagy!

Jó nyaralást!

# 2829
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141709 Üzenet linkje2010-06-29 19:33:47  Re:

sarti írta:
Balazsh! Nagyon jó pihenést, sok látnivalót, rengeteg élményt, és persze fotóóóókat kérünk ! icon_biggrin.gif

Milyen az átkelés a Pindoszon? Vannak lezárások? A szerpentinek? Elkerülhetőek?

A fotók készülnek. icon_smile.gif

Az útban, én kellemesen csalódtam. Kicsit rosszabbra számítottam.
Szerencsére már nem volt elkerülős lezárás az autópályán, csak félpályás volt pár darab.
Az viszont meglepő volt, hogy felmentünk 1200 m-re.
Nem egyszer azt vettem észre, hogy lassulunk a tempomat ellenére. Kevesellette az autó fullon megpakolva a 125 pacit.
Szóval az autópályán jól haladtunk, az utána lévő rész sem volt különösebben szerpentines.
Lefkada és Kefalonia viszont már erősen kanyargós. icon_smile.gif

Néhány időpont:
Bp. 12:30
Tiszasziget: 14:50 - 15:20 (ismerősök bevárása, beszélgetés)
OMV Lapovo: 18:50-19:20 (Bp- OMV Tiszasziget felé kb +1 órát lehet számolni, mint Röszke felé)
GR határ: 0:20-0:50
Theszaloniki letérő az E75-ről: 1:38
Ionnina letérő az autópályáról: 3:36
Lefkada: 5:15
Vassiliki: 6:03

(Magyar idők)

# 2830
Marcsigrand
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141734 Üzenet linkje2010-06-29 21:07:17 

Sziasztok...
Minden super marketben tudtok fizetni Viza és Mastercarttal....ki vannak téve a cimkék a boltokon , de meg is kérdeztem...így szerintem minden étteremben elfogadják a kártyával való fizetést is...előtte azért érdemes szólni hogy kártyával szándékoztok majd fizetni:)
4- bankautómata is áll a rendelkezésetekre valamint pénz váltó...
arra viszont ne számítson senki hogy itt beváltanak majd forintot euróra:)!!! volt már sajnos ilyen is:)
üdv:Marcsi

# 2831
Sarti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
275 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141738 Üzenet linkje2010-06-29 21:26:45 

Casmir, Balazsh, Marcsi, köszi Nektek az infókat!
# 2832
Grpr
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141771 Üzenet linkje2010-06-30 10:01:57 

Sziasztok!

Első alkalommal Kefaloniára utazóként kérdezem, hogy robogó vagy autó bérlése célszerűbb a sziget bejárásához? Lassiban szállunk meg, de megnéznénk, amiket érdemes, vagyis ahogy láttam, 40-50 km-es utazások lennének. Gondolok olyanra, hogy mennyire lehet egy strandnál parkolni, ott lehet-e hagyni az autót/robogót, mennyire vannak kiépített utak a strandok felé? No persze az ár sem mindegy, 3 vagy 4 nap lenne, amikor közlekednénk...

Előre is kösz a segítséget!

# 2833
Pandmona83
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141803 Üzenet linkje2010-06-30 11:39:25  Válasz a #141771. hsz-ra Előzmény #141771

Szia!

Én mindenképpen az autót javasolnám, egyetlen hátránya, hogy drágább, de számtalan előnye van.
- nem égtek le, véd eső esetén (bármikor előfordulhat, főleg idén, tapasztaltuk), nagyon jól esik strandolás után a klímás autóba beülni
- biztonságosabb - nem egyszerű a szerpentineken még a motorokat sem előzgetni, és gyorsabb is, ha ketten ültök a robogón, lehet, hogy bizonyos helyeken gyökkettővel sem tudtok felmenni icon_biggrin.gif
- ha strandolni is szeretnétek, szinte bármennyi cuccot magatokkal vihettek kényelmesen (pl. napernyőt is, amit érdemes első nap venni, annyiba kerül, mint egy napi bérlés)

Egyébként Kefalonián mindenhol (Argostoli kikötőjének kb. 200m-es szakaszát leszámítva) ingyenes a parkolás. Strandoknál, városokban mindenhol van kiépített parkoló, ahol könnyen találsz helyet. Az utak jó minőségűek, és ami nagyon fontos, aszfaltozott úton szinte bárhova el lehet jutni, inkább ne is vigyetek GPS-t, minket folyamatosan a legrövidebb útra akart terelni, ami persze földút volt, de ő nem annak érzékelte...így jutottunk el először Lassiból a Lidl-be egy hegyen keresztül. icon_biggrin.gif

Aztán második nap már be se kapcsoltuk (max. annyira, hogy betájoljuk az itthon beírt poikat), táblák és az autóhoz kapott térkép alapján könnyedén eljutottunk mindenhova.

Az ETAM-ot nyugodt szívvel ajánlom. 5 napra 140 euro, 6 napra 170 euro egy B kategóriás Hynday I10-es, légkondis.
Mi sajnos 6 nap alatt sem tudtunk megnézni mindent, amit szerettünk volna, főleg amiatt, hogy 2xfél + 1 teljes napot esett az eső - 1 hete voltunk. Sajnos, vissza kell még mennünk... icon_lol.gif

# 2834
Grpr
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141804 Üzenet linkje2010-06-30 11:54:18  Válasz a #141803. hsz-ra Előzmény #141803

Szia!

Kösz a gyors választ, megerősítettél, hogy az autó a jobb megoldás. Az ETAM, amit írtál, hol található? Vagy ez egy lánc? Reméljük, a mostani hét kevésbé lesz esős, mert csak fürdőruhát akarunk vinni icon_wink.gif))

# 2835
Pandmona83
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141810 Üzenet linkje2010-06-30 13:36:53  Válasz a #141804. hsz-ra Előzmény #141804

Szia,

Az Etam Lassi főutcáján található, de Scalaban is van. Ami furcsa volt nekem, hogy a honlapjuk alapján ők is kérnek a FDW-ért külön pénzt, de az árlistájuk alapján úgy látom, személyesen olcsóbban és full biztosítással kaptuk az autót (ezt tuti, mert ettől paráztam, de be volt x-ve a papíron). Mi elsősorban azért választottuk őket, mert a CBR-rel ellentétben azonnal adtak autót (iszonyú kedvesek voltak, kb. 1 órát foglalkoztak velünk, mit érdemes megnézni stb.) és 1 nappal olcsóbb volt, mint ott. Persze, ha van időtök, körbe lehet nézni, de ha találtok egy jót, akkor érdemes ott kivenni (sokkal olcsóbbat úgysem találtok, nagyjából átnéztem utazás előtt a kölcsönzőket).
http://www.etam-carhire.gr/

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 188 189 190 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu