#1414722010-06-28 16:29:59 Válasz a #141224. hsz-ra
Kedves Marcsigrand!
Már régóta olvasom hozzászólásaidat a topikokhoz. Mi is saját szervezésben fogunk 2 hetet Kefalonián tölteni. Láttam, hogy megadtad mobil eléretőségedet balazsh-nak.
Kérdésem az lenne, hogy megoldhatatlannak tűnő probléma esetén, mármint ha mi nem tudjuk megoldani felhívhatlak?
Sziasztok!
csak mára hirdettek sztrájkot de ez az üdülő körzeteket nem szokta érinteni! A közalkalmazottak sztrájkolnak a magas áfa bevezetés miatt...de ebben az országban nem hagyják a dolgokat annyiban ,nem úgy mint otthon:(
tehát semmi aggodalom! Itt skálán nyugalom van és nagyon meleg:)
üdv:Marcsi
OFF
Mivel mind a hárman egyedül tudtunk a kettes ülésben ülni, jobban bírta, mint egyébként.
De Ő kevésbé tudta összecsomagolni magát, mint mi, így neki kényelmetlenebb volt.
Túl élte.....kérdés majd hazafelé mi lesz!?
ON
Az idő isteni, bár tegnap feltűnt, hogy kissé megállt az egyébként folyamatosan "jelenlévő" szellő.
De ma reggel ismét itt lengedez.
Tegnap a Myrtos beachen voltunk, valami isteni volt a víz, melegebb, mint Efimia alatt egy kis elhagyatott öbölben.
Örömömre jött egy kis felhő...és isteni színek játszottak az öbölben!)))
Argostoliban a világítótorony nekem nagy csalódás volt. De megnéztük, mert meg kell.
Kaja.
White Hourse-ban megkóstoltuk a Kefalonia meat pie-t, valami isteni étek!!!!!!!!
Hermes alatt lévő sarki étteremben meg a kardhalat és a nyárson sült bárányt....ezek az ízek!!!!!!!!!!!!!!!!
A tzatziki csak ennél a sarki étteremben finom, a másik két helyen ahol eddig ettünk (kebab, és a fehér ló) ott nagyon felejthető, nem az igazi.
Mavrodafnit vettünk a felső marketben 3 € egy kis üveg, de valami csoda az ízhatása. Igaza van Marcsinak, isteni....szerencsére a nyelvem nem eredt meg, annyit nem ittam.)))))))))))))))))))))
Sarti!
Tegnap kifejezetten a bankkártya szemszögből figyeltem az éttermeket és a marketeket. Hát....megszoktuk, hogy otthon az ajtón a bejáratnál jelzik a kártyás fizetést....nos én itt ezt sehol nem láttam, így sajnos nem tudok neked sem megerősítést írni, sem ellenkezőjét. Egy biztos, a főúton az ékszeres bolt mellett van egy bankautomata vele szemben meg egy pénzváltó.
Balazsh! Nagyon jó pihenést, sok látnivalót, rengeteg élményt, és persze fotóóóókat kérünk !
Milyen az átkelés a Pindoszon? Vannak lezárások? A szerpentinek? Elkerülhetőek?
A fotók készülnek.
Az útban, én kellemesen csalódtam. Kicsit rosszabbra számítottam.
Szerencsére már nem volt elkerülős lezárás az autópályán, csak félpályás volt pár darab.
Az viszont meglepő volt, hogy felmentünk 1200 m-re.
Nem egyszer azt vettem észre, hogy lassulunk a tempomat ellenére. Kevesellette az autó fullon megpakolva a 125 pacit.
Szóval az autópályán jól haladtunk, az utána lévő rész sem volt különösebben szerpentines.
Lefkada és Kefalonia viszont már erősen kanyargós.
Néhány időpont:
Bp. 12:30
Tiszasziget: 14:50 - 15:20 (ismerősök bevárása, beszélgetés)
OMV Lapovo: 18:50-19:20 (Bp- OMV Tiszasziget felé kb +1 órát lehet számolni, mint Röszke felé)
GR határ: 0:20-0:50
Theszaloniki letérő az E75-ről: 1:38
Ionnina letérő az autópályáról: 3:36
Lefkada: 5:15
Vassiliki: 6:03
Sziasztok...
Minden super marketben tudtok fizetni Viza és Mastercarttal....ki vannak téve a cimkék a boltokon , de meg is kérdeztem...így szerintem minden étteremben elfogadják a kártyával való fizetést is...előtte azért érdemes szólni hogy kártyával szándékoztok majd fizetni:)
4- bankautómata is áll a rendelkezésetekre valamint pénz váltó...
arra viszont ne számítson senki hogy itt beváltanak majd forintot euróra:)!!! volt már sajnos ilyen is:)
üdv:Marcsi
Első alkalommal Kefaloniára utazóként kérdezem, hogy robogó vagy autó bérlése célszerűbb a sziget bejárásához? Lassiban szállunk meg, de megnéznénk, amiket érdemes, vagyis ahogy láttam, 40-50 km-es utazások lennének. Gondolok olyanra, hogy mennyire lehet egy strandnál parkolni, ott lehet-e hagyni az autót/robogót, mennyire vannak kiépített utak a strandok felé? No persze az ár sem mindegy, 3 vagy 4 nap lenne, amikor közlekednénk...
#1418032010-06-30 11:39:25 Válasz a #141771. hsz-ra
Szia!
Én mindenképpen az autót javasolnám, egyetlen hátránya, hogy drágább, de számtalan előnye van.
- nem égtek le, véd eső esetén (bármikor előfordulhat, főleg idén, tapasztaltuk), nagyon jól esik strandolás után a klímás autóba beülni
- biztonságosabb - nem egyszerű a szerpentineken még a motorokat sem előzgetni, és gyorsabb is, ha ketten ültök a robogón, lehet, hogy bizonyos helyeken gyökkettővel sem tudtok felmenni
- ha strandolni is szeretnétek, szinte bármennyi cuccot magatokkal vihettek kényelmesen (pl. napernyőt is, amit érdemes első nap venni, annyiba kerül, mint egy napi bérlés)
Egyébként Kefalonián mindenhol (Argostoli kikötőjének kb. 200m-es szakaszát leszámítva) ingyenes a parkolás. Strandoknál, városokban mindenhol van kiépített parkoló, ahol könnyen találsz helyet. Az utak jó minőségűek, és ami nagyon fontos, aszfaltozott úton szinte bárhova el lehet jutni, inkább ne is vigyetek GPS-t, minket folyamatosan a legrövidebb útra akart terelni, ami persze földút volt, de ő nem annak érzékelte...így jutottunk el először Lassiból a Lidl-be egy hegyen keresztül.
Aztán második nap már be se kapcsoltuk (max. annyira, hogy betájoljuk az itthon beírt poikat), táblák és az autóhoz kapott térkép alapján könnyedén eljutottunk mindenhova.
Az ETAM-ot nyugodt szívvel ajánlom. 5 napra 140 euro, 6 napra 170 euro egy B kategóriás Hynday I10-es, légkondis.
Mi sajnos 6 nap alatt sem tudtunk megnézni mindent, amit szerettünk volna, főleg amiatt, hogy 2xfél + 1 teljes napot esett az eső - 1 hete voltunk. Sajnos, vissza kell még mennünk...
#1418042010-06-30 11:54:18 Válasz a #141803. hsz-ra
Szia!
Kösz a gyors választ, megerősítettél, hogy az autó a jobb megoldás. Az ETAM, amit írtál, hol található? Vagy ez egy lánc? Reméljük, a mostani hét kevésbé lesz esős, mert csak fürdőruhát akarunk vinni ))
#1418102010-06-30 13:36:53 Válasz a #141804. hsz-ra
Szia,
Az Etam Lassi főutcáján található, de Scalaban is van. Ami furcsa volt nekem, hogy a honlapjuk alapján ők is kérnek a FDW-ért külön pénzt, de az árlistájuk alapján úgy látom, személyesen olcsóbban és full biztosítással kaptuk az autót (ezt tuti, mert ettől paráztam, de be volt x-ve a papíron). Mi elsősorban azért választottuk őket, mert a CBR-rel ellentétben azonnal adtak autót (iszonyú kedvesek voltak, kb. 1 órát foglalkoztak velünk, mit érdemes megnézni stb.) és 1 nappal olcsóbb volt, mint ott. Persze, ha van időtök, körbe lehet nézni, de ha találtok egy jót, akkor érdemes ott kivenni (sokkal olcsóbbat úgysem találtok, nagyjából átnéztem utazás előtt a kölcsönzőket).
http://www.etam-carhire.gr/