Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 2956
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Popeye77

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81708 Üzenet linkje2008-09-23 21:21:31  Válasz a #81698. hsz-ra

Tavaly mi is kaptunk egy talkat az egyik Ulitmate kutnal Kalamataban. Parom eloszor nem akarta haza hozni, de nem engedtem neki es a mai napig orizgetem icon_razz.gif
# 2957
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81817 Üzenet linkje2008-09-24 19:51:53 

Csak érintõlegesen tartozik ebbe a topicba, de leírom okulásképp… icon_idea.gif

Rendszeresen használom a Google Térkép-et, így legutóbb is az autós körutazásunkra történõ felkészülés során. Ezzel azonosítom be pl. a kiválasztott szálláshelyek környezetét, megközelíthetõségét, de sokminden másra is hasznos. Rá kellett azonban jönnöm, hogy - a GPS-hez hasonlóan - ez sem teljesen megbízható. icon_rolleyes.gif

Piraeusban foglaltam szobát egy szállodában, s láttam, hogy csupa egyirányú utca veszi körül, ráadásul nem messze tõle a felszínen megy a metró és sehol egy átjárási lehetõség (kocsival). icon_eek.gif Amúgy egyszerûnek tûnt a szálloda megközelítése, mert a közvetlen közelében futott ki az autópálya a tengerhez. Sebaj! Igénybe vettem a Google Térkép útvonaltervezõjét. Szuper! Itt a megoldás, s roppant egyszerû; mégis van egy flikk-flakk út a metró fölött, s éppen oda visz, ahova nekem kell! icon_biggrin.gif Kiírtam mindent, s kinyomtattam a térképet. icon_cool.gif Minden stimmelt; ott mentem le a pályáról, ahol kellett, aztán jobbra, majd balra, s rátaláltam egybõl a flikk-flakk-ra (el voltam ájulva magamtól! icon_redface.gif ). Korán volt az öröm! A flikk-flakk egyirányú volt - persze ellenkezõ irányban, s a képen jelölt helyen ott volt a behajtani tilos tábla. icon_evil.gif Ami ezután következett, azt nem kívánom senkinek; mert ahogy mondják: majdnem „belekeveredtem, mint majom a házicérnába”! icon_rolleyes.gif icon_redface.gif Mentem – kicsit leizzadva, amíg az orrom után tudtam és mertem, aztán éreztem, hogy nem szabad tovább, ezért leálltam kérdezõsködni, de senki nem tudott semmilyen nyelven a görögön kívül. Nem hagytam magam szerencsére; jött a kéz-láb icon_wink.gif icon_rolleyes.gif icon_redface.gif ; kiderült: néhány utcányira vagyok, s roppant egyszerû a megközelítés, csak kicsit ravasz. icon_eek.gif Pillanatok alatt a célnál voltam. icon_lol.gif

Sajnos a kifelé vezetõ útvonalterv sem volt jó icon_cry.gif , de itt már – szerencsémre - tudtam elõzetesen érdeklõdni. icon_wink.gif icon_idea.gif (A képen az útvonaltervezõ javaslata a kék vonal, a valódi meg a piros pontsor.)

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Szófiában majdnem megismétlõdött az eset azzal a különbséggel, hogy a térkép nem vert át, de az utolsó kis egyirányú utcában állt egy autódaru, s az utca le volt zárva. icon_eek.gif Ilyen nincs! Gyönyörûen odataláltam, minden stimmelt; ez nem lehet igaz! icon_rolleyes.gif Nagy szerencsémre volt logikája az utcák egyirányúsításának, így nem nagy kerülõvel simán odatálaltam a szállodához. icon_smile.gif „Természetesen” másnap reggelre, amikor mentünk tovább, az autódaru már nem volt sehol, pedig akkor már nem lett volna az utunkban! icon_evil.gif icon_lol.gif )

# 2958
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82090 Üzenet linkje2008-09-28 20:59:17  Rio-Andirrio híd

Amit nem lehet megunni... icon_wink.gif icon_smile.gif

# 2959
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82140 Üzenet linkje2008-09-29 19:33:43 

Olympia-t elhagyva Makrisa és Krestena felé mentem tovább, de Krestenaban elvétettem a Zaharo felé vezető utat. icon_redface.gif Nagyon hamar rájöttem, megnéztem a térképet és láttam, hogy nem veszélyes a dolog, kis kerülővel erre is eljuthatok Zaharoba, így nem fordultam vissza. Kiderült, hogy arra a részre keveredtem, ahol tavaly a jelentős tüzek voltak; a táj egyszerre megdöbbentő, látványos és lehangoló. icon_eek.gif icon_cry.gif

Itt is megtapasztaltam, amit már Lefkadán és később másutt is, amikor nem főútvonalon közlekedtem, hogy az egyébként nagyon jó út egy hegyi faluba érve egyszerre szinte rajtaütés-szerűen eltűnik, az út szűk utcácskákon vezet tovább, s a falun túl folytatódik, mintha mi sem történt volna. icon_rolleyes.gif Néha a szembeforgalom el sem fér, s ezt nem jelzik, máskor beálló kövek, vagy éppen „szakadék”-ok tarkítják az utat. Elágazásnál útjelző tábla csak a legritkább esetben van, s ha mégis, az csak görög betűkkel. icon_biggrin.gif

Az egyik hegyi faluban (talán Grekas-ban) a házak között az egyik utcán a tábla szerint derékszögben kellett volna jobbra fordulni a helyes irányba, felfelé egy hihetetlen keskeny meredek, meglehetősen hosszú utcán. Na, ezt már nem hittem el, inkább megkérdeztem; a bácsi bólogatott, hogy bizony arra kell menni. Mentem… A meredek szűk utca és néhány kacskaringó után kijutottam a faluból egy szemre egyenrangú elágazáshoz. Tábla sehol! icon_confused.gif Az egyik út lefelé, a másik felfelé vezetett. Lefelé nem megyek, örülök, hogy valahogy feljöttem idáig (a hegyen kellett átkelnem), így maradt a másik út. Alig mentem rajta egy keveset, kiszélesedett, s gyönyörű vadonatúj aszfalt fogadott.

# 2960
AgniTolo

Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82228 Üzenet linkje2008-09-30 16:59:31  Válasz a #82140. hsz-ra Előzmény #82140

Szia. Szep kepeket csinaltatok... Mi is igy jartunk amikor nehany eve magyar busszal eloszor mentunk Olympiaba, nem akartuk elhinni, hogy egy nagyon keskeny es meredek utcan kell a helyes iranyba menni (plane busszal) ketszer kerdeztem ra, hogy biztos elferunk- e, mert egy emeletes busszal nehez zsebkendonyi helyen megfordulni... bar egy gorog sofor megfordult vele Tolo foutcajan amikor nagyon kellett ...de ez masik tortenet... - Agi-
# 2961
AgniTolo

Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82229 Üzenet linkje2008-09-30 17:01:48  Re:

[quote="h.apci"]Amit nem lehet megunni... icon_wink.gif icon_smile.gif

Hat igen... ez a latvany tenyleg megunhatatlan...en szombat este jartam ott es gyonyoru volt a kivilagitott hid...

# 2962
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82230 Üzenet linkje2008-09-30 17:25:35  Válasz a #82228. hsz-ra Előzmény #82228

Szia Ági!

Szép az ország... icon_wink.gif icon_razz.gif

(Jut eszembe, hogy az őskorban, amikor egyszer csoportot vittem Bulgáriába, kicsit késésben voltunk, hát lerövidítettem az utat Elena felé át a Balkán-hegységen, s egy olyan keskeny útra tévedtünk a panoráma Ikarusszal, hogy a földeken a parasztbácsi kezéből kiesett a kapa, amikor meglátta a buszt. Jót röhögött mindenki - a söfőrök kivételével... icon_wink.gif icon_lol.gif )

# 2963
Jorgos

Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82250 Üzenet linkje2008-09-30 22:34:22 

A gorog kamionos:

Link

# 2964
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82254 Üzenet linkje2008-09-30 22:58:57  Válasz a #82250. hsz-ra Előzmény #82250

Ááááááá, nem is lehet igazi görög, hiszen felkapcsolta a fényszórókat!! icon_biggrin.gif icon_wink.gif
# 2965
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82255 Üzenet linkje2008-09-30 23:02:05  Ha már nem lehet megunni!

# 2966
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82256 Üzenet linkje2008-09-30 23:44:36  Válasz a #82140. hsz-ra Előzmény #82140

"Itt is megtapasztaltam, amit már Lefkadán és később másutt is, amikor nem főútvonalon közlekedtem, hogy az egyébként nagyon jó út egy hegyi faluba érve egyszerre szinte rajtaütés-szerűen eltűnik, az út szűk utcácskákon vezet tovább, s a falun túl folytatódik, mintha mi sem történt volna. .... Elágazásnál útjelző tábla csak a legritkább esetben van, s ha mégis, az csak görög betűkkel."

Szóról-szóra így jártam magam is, tavaly a Peloponnesoson, idén Evvian. Evvian előfordult, hogy kitűnő kétsávos aszfalt út egy hajtűkanyar végéra egysávos földútra váltott. Metochi faluba földút vezet, majd a falu után kétsávos aszfalt, gyakorlatilag a semmibe.
Viszont akadt hibátlan kitáblázás is,( az erdő közepén) igaz, csak görögül icon_smile.gif (de én mentem oda, tegyek róla, hogy értsem meg)

A tábla mögötti emelkedő, az maga az út.

# 2967
AgniTolo

Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82260 Üzenet linkje2008-10-01 08:48:02  Re:

h.apci írta:
Szia Ági!

Szép az ország... icon_wink.gif icon_razz.gif

(Jut eszembe, hogy az őskorban, amikor egyszer csoportot vittem Bulgáriába, kicsit késésben voltunk, hát lerövidítettem az utat Elena felé át a Balkán-hegységen, s egy olyan keskeny útra tévedtünk a panoráma Ikarusszal, hogy a földeken a parasztbácsi kezéből kiesett a kapa, amikor meglátta a buszt. Jót röhögött mindenki - a söfőrök kivételével... icon_wink.gif icon_lol.gif )

icon_biggrin.gif Amikor eloszor mentunk Delfibe mi is azon szurtuk le, hogy mennyire jarunk jo uton, hogy a fejukhoz kapnak-e az emberek amikor meglatjak a buszt a keskeny utcaban. Mivel nem nezett ugy rank senki mintha eleteben nem latott volna arra buszt, nyugodtan mentunk tovabb...es csak keves erkelyt vittunk el...

# 2968
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82262 Üzenet linkje2008-10-01 09:25:37  Válasz a #82260. hsz-ra Előzmény #82260

icon_biggrin.gif >>> "Egyéb utazásaink" icon_wink.gif
# 2969
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82272 Üzenet linkje2008-10-01 13:41:21 

Ioanninaból Igoumenitsaba menet a táj szépsége miatt többször megálltunk, s fényképeztem is. A távolban autópályahíd építése látszik, arra figyelek, s így alig veszem észre az orrom előtt lévő táblát. Nem egy szokásos valami; nekem nagyon tetszik… icon_razz.gif Gondolom, valami bio-termékre utal (de lehet, hogy nagyot tévedek icon_confused.gif icon_redface.gif ); követem a szememmel az irányt, s látom is az „üzem”-et a sziklás hegyoldalban. Valaki talán segít megfejteni, mi lehetett az. icon_confused.gif

# 2970
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82513 Üzenet linkje2008-10-05 16:45:39 

Monemvasiaból észak felé haladva, elhagyva Geraki városkát, hamarosan „hegymászás” következett icon_rolleyes.gif , a Parnon-hegység. Nem emlészem, hogy itt bárki is említette volna, legfeljebb úgy, hogy Toloból „lefelé” menet szép és nagyon szerpentines az út egy része. Hát tényleg az… icon_eek.gif Nem megerőltető, de helyenként nagyon látványos; különösen az Eloni sziklakolostor és környéke. Aztán a táj megszelídül és előbukkan ismét a tenger kékje… icon_razz.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 197 198 199 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu