Görögországban élek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154092 Üzenet linkje2010-12-06 20:44:41  Válasz a #154089. hsz-ra

Szia atosz!
Szerintem nincs itt semmiféle torzsalkodás, csak érvek és ellenérvek ütköztetése. Amíg ezt egészséges szinten tudjuk tartani, addig semmi ok az aggodalomra. Az a lényeg, hogy senki se sértődjön meg, a másik véleménye miatt. Mert én természetesnek tartom, hogy adott dologról, két ember másként gondolkodik. Pont ezzel sikerülhet rávezetni a hozzám hasonlókat a helyes döntésre.

# 302
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154093 Üzenet linkje2010-12-06 20:51:39 

Csutek, a lényeg, hogy a megélhetésed legyen biztosított. Mivel nem ismerlek nem tudom, de ha ez el lesz rendezve, a többi mind megoldható. Úgy érzem ez a része nálatok rendben, így már más a baba fekvése.
# 303
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154094 Üzenet linkje2010-12-06 21:05:42  Válasz a #154092. hsz-ra Előzmény #154092

Szia Csutek!

Akkor jól van,ha valóban ott belül is ez az érzet!
Lehet ,hogy rosszul,de én mást éreztem ki ennek a triónak a szóváltásából.

OK! icon_smile.gif

...És Kellemes Ünnepeket!-Mikulásból kifolyólag... icon_biggrin.gif

Atosz

# 304
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154098 Üzenet linkje2010-12-07 18:15:09  Válasz a #154071. hsz-ra Előzmény #154071

Sziasztok!

Előrebocsátom, egyelőre nem akarok Görögországba költözni, ám figyelemmel kísérem az odavágyók, ott élők bejegyzéseit, és már hosszabb ideje érzékelem, hogy Ágninak nincs túl sok pozitív hozzászólása.
Válság, rossz gazdaság, túl sok forró nap, túl kevés eső, túl ez, túl az. Rémlik, egyszer írt arról is, mennyibe kerül egy nagybevásárlás, és annyi pénzből mit vesznek. Nos, mi annak töredékével beérjük, sőt, csak kamilláztam, hogy én azt az összeget mi mindenre fordítanám. Hozzáteszem, ez igény kérdése, kinek mi a fontos, és nincs is ezzel semmi baj.
No de kérdem én, ha valakinek annyira rossz ott, miért is nem lép valamerre??? És kérdem én, volt-e valaki, aki a meggazdagodás reményében indult (volna) görögföldre? Szerintem nem. Aki meglépte, vagy tervezi, egy dolgot tart szem előtt: hasonló anyagi helyzetben egy sokkal kellemesebb klímájú és környezetű országban élni. Én görög nyelvismeret és megfelelő megtakarítás nélkül nem mernék belevágni, de egyébként nem hiszem, hogy sokáig hezitálnék.
Úgyhogy, aki menne, és megteheti, szerintem ne dilemmázzon. Veszítenivaló nincs - maximum lesz még egy magyar, aki boldog lesz Görögországban. icon_lol.gif
És az érem másik oldalát nézve, mi nem tudjuk, milyen az élet kint, de a kint élők is csak közvetve tudják, milyen az élet itthon...

# 305
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154099 Üzenet linkje2010-12-07 18:32:14 

Én az elmúlt időszakban 2x költöztem (országon belül, munka miatt), és igazából meg sem fordult a fejemben, mit mondanak-gondolnak rólam a környékbeliek. Írt ide nemrég egy kint élő hölgy, aki onnan jönne kézzel-lábbal Magyarországra, anyagi megfontolásból... neki azt javasolta egy fórumtárs, inkább nyugatra menjen. Bár én is elég hazaszerető ember vagyok, de attól sajnos nem lehet jóllakni. Ha menni kell, menni kell: ezt nem szabad elítélni, ha valaki boldogulni akar, hiszen majdnem biztos (bár nincs rá garancia), hogy más országokban könnyebb. Csak quri nagy a felelősség, pláne családdal együtt menni... ha netán nem jön össze, vajon vissza lehet jönni, és folytatni ugyanott, ugyanazokkal a "kondíciókkal"?
# 306
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154105 Üzenet linkje2010-12-07 20:51:00  Válasz a #154099. hsz-ra Előzmény #154099

Nekem például, van egy keretem, amit nyugodt szívvel be merek fektetni Görögországban, de ha nem jönne össze, akkor sem mennék a falnak, hiszen egy biztonságos védvonalat hagyok hátra. De ezt nagyon kevesen tehetik meg.
Bitang!

Nem is tudtam, hogy időközben elhagytad a megyénk eme szép városát. icon_mad.gif

# 307
THEO
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154106 Üzenet linkje2010-12-07 21:03:58 

Sziasztok.Azt hiszem nekem is be kell kapcsolodnom ebbe a vitába.Én 2xszer is kint éltem 10 honapot, majdnem 2évet.Valamilyen tapasztalattal tehát birok a kinti GR. és az ithoni élet közt.Az elsö kint létem 2 hónapja maga volt a pokol a megszokott jó munka körülményekböl visszaestem a középkorba , persze jó pénzért.Minden állmom az volt ,hogy kint éljek GR.MEGKAPTAM azt is megbántam ,hogy megszülettem!2004 karcsonyát ugy éltem meg 5 napig fütés nélkül a lakásban 8 fok volt.Sok mindent adtam volna egy kis melegért.Görögösen megoldodott a 6.napra.De sorolhatnám még sokáig ami velem történt.Nem sokára követett a család is feleség 2 gyerek 15 és 10 évesek voltak.Nagyon jól és boldogan éltünk a tengeparton béreltünk házat Neanchiello-ban.Minden eggyes ciklus jobb volt.Jött az ösz az iskola 5 hónap családdal való kint lét után haza jöttünk.SAJNOS!Ujra kezdödött itthon minden korai kelés szürkeség hideg , köd ,hó.,és az emberek mentalitását ujra megszokni. Aszivem mélyén pedig mindig vissza vágytam.Ez sikerült 2008 januárban.nagyon jó fizetésért a régi melo helyemre visszakerültem.Volosban béreltem lakást autoztam napi 100 km.Ennek ellenére borzasztó jó volt az nem tudja aki nem élte át.Nekem az összehasinlitasi alapom friss volt az ithoni és akinti élet közt annak ellenére hogy itthon jó körülmények közt munkámban elismert szakember voltam mégis feladtam a biztosat a meglévőt az ismeretlenért!Nincs olyan nap hogy negondolnák a kint eltöltött idöre.Sajnos 2008 10.10,véget ért az álmom !Sajnálatos körülmény miatt azonban ez megszakadt,már az itthoni lakás eldása is megtörtént!Nem adom fel és azt ajánlom mindenkinek aki szeretne kint élni az probálja meg de kell azért egy biztos anyagi háttér is!Ujra megprobálom!
# 308
Évuska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
242 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154108 Üzenet linkje2010-12-07 21:22:55 

Szia THEO!
Kívánom, hogy legközelebb sikerüljön !

# 309
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154112 Üzenet linkje2010-12-07 22:28:15  Válasz a #154106. hsz-ra Előzmény #154106

Szia Theo!
Nagyon örülök, hogy "feltűnt" egy férfi társam is, annak meg nem kevésbé, hogy hasonlóan érez, nyilatkozik, mint én! Én folyamatosan itt élek már több, mint húsz hónapja, előtte pár évvel dolgoztam kint pár hónapot és 2 nyáron nyaraltam itt összesen, ami a két "munkás" ittlétem között történt. Előtte sosem jártam Európa eme déli részén. De 2004-ben mindent megváltoztatott bennem! És azóta sem hagyott alább, amit Görögország iránt érzek.
És tényleg nem tudom, nekem mit hoz a jövő, meddig maradok, milyen körülmények között, de addig is kiélvezek minden itt töltött pillanatot, még ha néha akad 1-2 kellemetlenebb élmény is!
Neked meg szintén nem kívánok mást, mint ami a vágyad, hogy visszajöhess!
Geia sou!

# 310
Gyulus
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154115 Üzenet linkje2010-12-08 17:29:41 

Most nem a Kádárrendszerben élünk bámikor vissza lehet jőnni,akinek van lehetősége az menjen probálja ki magát.Régebben még pénz nélkül is kientem volna de azt diszidálásnak hívták akkóriban, mindent elvett vólna az állam amit ithól hagytam.
# 311
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154116 Üzenet linkje2010-12-08 17:55:54 

Summa summarum: a haza felcserélése teljesen szubjektív,mindenkinek a magánügye.
Ha bejön nagyszerű,ha nem akkor csak saját magát okolhatja a delikvens, be kell vállalni ennek minden ódiumát. Garancia nyista.
Hasonló a verzió mint a 30-as évek gazd.válságánál amikor a 3 millió koldus országa lettünk és milliós tételben vonultak nem görögbe, hanem nyugatra, Amerikába.És lettek ott szegények,v öngyilkosok, megbecsültek v. esetleg milliomosok.
A kalbász kerítés effektust el kell felejteni,manapság meg pláne,de még Amerikában is, ahol források szerint szintén növekszik a tengődők milliós tábora... Beony!
Minden jó adva van.Gzd.világválság,globális időjárás változás és azok pusztító következményei,szóval minden jó mi szem szájnak ingere, sürgő csoport száz szolga hord,hogy nézni is tereh...
Keserű gyümölcs ez emberek!-még akkor is ha csak a szülőhazádat hagyod el.Az ellehetetlenülésből fakadó kemény egoizmus.
Ez szól nekem, neked és minden magyarnak,mondom magyarnak..!
icon_confused.gif
Ne je! Mondjuk Egerben... icon_confused.gif

# 312
Gyulus
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154118 Üzenet linkje2010-12-08 18:26:48 

Aki Magyar az mindenhól Magyar icon_smile.gif
# 313
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154126 Üzenet linkje2010-12-08 20:22:21 

<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5sPOhoNi-iI?fs=1&hl=en_US&color1=0x006699&color2=0x54abd6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5sPOhoNi-iI?fs=1&hl=en_US&color1=0x006699&color2=0x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed>
# 314
THEO
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154127 Üzenet linkje2010-12-08 21:43:07  Válasz a #154126. hsz-ra Előzmény #154126

Annyit szeretnék még hozzá füzni az elöző irásomhoz, hogy a most kint élőknek és régen kint levőknek biztos sok mindenben igaza van/AGNI/.Vannak sokan akik segitenek és akik nem akarnak jót neked sokan semlegesek ,de ez mindig rajtad áll , hogy mit hozol ki majd belöle.GR.-ben is kell pénz , nem kevés.Annyira szabadnak és erősnek soha nem éreztem magam mint kint. :Ez itthon teljesen más .nem tudom miért, nem tudok rá válaszolni.
# 315
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154142 Üzenet linkje2010-12-09 21:43:17  Válasz a #154105. hsz-ra Előzmény #154105

Kedves Csutek, nagyon sok boldogságot kívánok születésnapod alkalmából és kívánom, hogy terveitek váljanak valóra, és úgy ahogy szeretnétek!!!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 20 21 22 ... 25 26 27   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu