Uj vagyok a forumozok kozott es erdekelne nehany dolog amiben bizom hogy tudtok segiteni. Szeptember vegere, október elejére tervezzuk a két hetes nyaralást Kretara és érdekelne hogy mennyire olyan kellemes nyárias idő? Chania reszre tervezzuk a nyaralást mert ahogy olvastam talán ott vannak a legszebb partok(persze ez szubjektív). Érdekelne hogy ha szeretnénk sorkelezni (palack nélküli búvárkodás) akkor milyen helyeket ajanlanatok ezen a részen? Gondoltunk rá hogy átmegyünk a keleti oldalára is de azt olvastam hogy eléggé el tudja venni az ember kedvét a sok autokazas mert elegge messze van a két part ha jól tudom 200km és az utakon sem lehet gyorsan haladni. Köszönöm a segítséget.
Loutróban kikötöttünk egy rövid időre, szálltak is fel páran. Helyes pici kis település.
Sfakionban nem volt idő nézelődni, ahogy leszálltunk a hajóról, elindultunk keresni a buszmegállót, sodródtunk a tömeggel. A buszok bevárták a tömeget, és már indultunk is.
De erőnk sem lett volna a szurdoktúra után nézelődni:)
Lappa írta:
Szia, Mona1!
Köszi az információt! Retúr buszjegyet olcsóbbnak is nézem. Mi is Hora Sfakion felé mennénk, mert akkor legalább láthatjuk Lutrót. Ott kikőtött a hajó? Gondolom szeptemberben a buszok túltöltöttségétől se kell tartanunk. Sfakionban volt időtök a hajó kikötése és a busz indulása között még?
Mi Agia Marinában leszünk, nekünk bejön a környéke is, innen minden irányba könnyen eljutottunk Ny-Krétán. Kiinduló pontnak eddig megfelelt.
Szia, Mona1!
Köszi az információt! Retúr buszjegyet olcsóbbnak is nézem. Mi is Hora Sfakion felé mennénk, mert akkor legalább láthatjuk Lutrót. Ott kikőtött a hajó? Gondolom szeptemberben a buszok túltöltöttségétől se kell tartanunk. Sfakionban volt időtök a hajó kikötése és a busz indulása között még?
Mi Agia Marinában leszünk, nekünk bejön a környéke is, innen minden irányba könnyen eljutottunk Ny-Krétán. Kiinduló pontnak eddig megfelelt.
Tavaly nyáron mi is így, egyénileg mentünk Chaniából a szurdokba.
A Ktel buszpályaudvaron aznap reggel vettünk jegyet. A neten lévő buszmenetrend
helytálló volt, több reggeli járat is volt.
Agia Roumeliben is helyben vettük a hajójegyet, kártyával is lehetett fizetni.
17:30 körül ment 2 hajó, egyik Sougiába, másik Hora Sfakionba. Mi Hora Sfakionba
mentünk, mert onnan volt busz vissza Chaniába.
Retúr buszjegyet vettünk reggel, de biztos lehetett volna a buszon is venni.
Hol fogtok lakni egyébként?
Lappa írta:
Sziasztok!
Azokat kérdezném, akik jártak már a Szamaria-szurdokban oly módon, hogy Chaniából, vagy a környékéről a helyi tömegközlekedést (KTEL) vették igénybe.
Lehet, érdemes előre jegyet venni a buszra Omalosig?
A hajókra, szintén, előre kell, lehet jegyet venni, vagy Agia Roumeliben is megoldható, illetve
Sougia/Hora Sfakionból visszafelé tartó buszokra is ott helyben lehet-e jegyet venni?
Mert ez van nagyjából közel azokhoz, amit az első látogatáskor megnéznék úgy hogy egy hetet leszünk csak kint, mivel előtte, júliusban Platamonason leszünk 12 napot
Hersonissosból távolsági busszal is el tudsz menni Ag. Nikolaosra, a Spar előtt áll meg a busz, kb 45 perc a busz út és olyan 4,5 euro ha jól emlékszem az árára ( 2014.-ben voltunk ) ott pedig a kikötőből indulnak a hajók Spinalongára 20 euro volt a jegy.
#2371822016-02-15 19:50:28 Válasz a #237179. hozzászólásra
Köszönöm szépen, megfontolom az autóbérlést, mert szeretnék elmenni a Dikté -barlanghoz, és Heraklion -Knosszoszba is. Egy hétre kb ennyit tervezek augusztusban.
Sziasztok!
Azokat kérdezném, akik jártak már a Szamaria-szurdokban oly módon, hogy Chaniából, vagy a környékéről a helyi tömegközlekedést (KTEL) vették igénybe.
Lehet, érdemes előre jegyet venni a buszra Omalosig?
A hajókra, szintén, előre kell, lehet jegyet venni, vagy Agia Roumeliben is megoldható, illetve
Sougia/Hora Sfakionból visszafelé tartó buszokra is ott helyben lehet-e jegyet venni?
Szia "Miskolciutas"!
Nézegettem a Kelet - Kréta 2015 fotó albumodat! Nos először is ilyesmire gondolok én is! Gratulálok a fotóidhoz, tetszettek nagyon!
Üdv Gyula.