Már egy ideje olvasgatom ezt a fórumot (is) és köszönöm a sok infót amit itt kaptam. Lenne egy kérdésem: azt olvastam, hogy a buszközlekedés nem túl jó a szigeten. Ez azt jelenti, hogy olyan görögös- jön amikor jön és le kell inteni- vagy egyáltalán nem járnak a szigeten csak Argostoli felé? Sajnos nem tudunk autót/ robogót bérelni, mert én friss jogsis vagyok, a barátnőm meg nem gyakorlott vezető, és nem itt szeretnénk kísérletezni . Eddig bármerre jártunk Göröghonban majdnem mindenhová eljutottunk helyi járatokkal is- persze nem kevés kaland árán
#1497122010-08-20 20:07:38 Válasz a #149652. hsz-ra
Sarti!
Nem írtam olyat, hogy nem autóztunk, max azt írhattam, hogy nincs jogsink, és így nem tudunk autót bérelni. De másokkal szívesen közösködünk, ha van rá mód, idén Krisztiéknek köszönhetően 3 napra mi is beszálltunk az 'autósok' közé. De hogy hova hogy jutottunk, arra csak a sofőrünk tudja a választ
Csiga!
A lehetetlen tömegközlekedés azt jelenti, hogy mire odaér a menetrendszerű busz valahova, már jön is vissza az utolsó járat!
Tehát használhatatlan!
Naná, Kristi, hogy, megérte! Bár még nem jártam Kefalonián de a sok-sok végignézett fotó alapján én is megállapítottam, hogy a Platia Ammos az egyik a legszebb part a szigeten.
Kónyu ötletétől vezérelve - igaz, egyelőre csak a fotók alapján - majd megpróbálom összeszedni (esetleg rangsorolni), hogy nekem mely strandok, partok tetszenek a legjobban. Talán írok mindegyikhez egy-egy gondolatot, benyomást, hogy a képek alapján miért is tetszik. Persze ehhez a térképen képzeletben végighaladva sorra kell vennem a beacheket.
Aztán majd ha igazából is sikerül megnéznem néhányat, lehet, hogy változni fog a véleményem a rangsort illetően, de az a jövő zenéje lesz. (Bár egyik-másikat már annyira sok fotón megnéztem, hogy nem hiszem, hogy nagy meglepetés érne. )
Kristi!
Ránéztem a beillesztett útvonal linkre, látom, hogy a tervező a B-pontig készítette el az útvonalat. Addig is mentetek, vagy tovább végig, ameddig lehetett? Nagyon hajmeresztőnek találom a Google Earth-ben a maradék kis utat.
Köszi
#1497842010-08-21 22:23:12 Válasz a #149776. hsz-ra
Végig mentünk azon a murvás úton is ,csak azt nem akarta kijelölni a google Nem mondom,hogy nem izgultunk kicsit,mivel 5-en voltunk a kis autóba,volt terhelés rendesen,az alját simán lezúzhattuk volna,no de az én ügyes párom épségben levitt-felhozott minket
És most tényleg nem tudom, hogy utas vagy sofőr lennék szívesen ezeken a hegyi utakon. Bár adott a dolog, mert a nejemnek nincs jogsija. Ráadásul amióta jónéhány éve már nincs autónk, csak néha-néha vezettem. Pont Kefalonián kezdjem újra? Eddigi nyaralásaink során eszünkbe sem jutott bérelni, hisz mindenhová, ahová szerettünk volna, elértünk gyalog, vagy helyi közlekedéssel, illetve fakultatív program keretében.
Mivel a kefaloniai tömegközlekedés a fórumon olvasottak szerint egy nagy nulla, és másképpen nem jut el az ember a legszebb helyekre, valószínűleg szakítani kell korábbi szokásainkkal és szert kell tenni egy járműre. (Feltéve, ha az asszony be mer ülni, vagy ki nem ugrik a szerpentines rész előtt. )
#1499172010-08-23 06:55:59 Válasz a #149901. hsz-ra
Szia. Haaat igen jo kis utak vannak Kefalonian....amikor en ott voltam Skala kornyeken meg sok utat epitgettek...de ez ugy altalaban jellemzo volt a szigetre iden majus elejen szerintem megeri eloszor szervezett formaban korbejarni a szigetet, es aztan amior mar tudjatok " mi, hol , merre , mettol, meddig" akkor johet a berelt auto, es a sziget tovabbi felfedezese. Arra kell vigyazni, plane a hegyi utakon, hogy az angolok a zarovonalon kozlekednek, mert a masik oldalhoz vannak szokva, es igy jobban megy nekik
Osszel remelem en is vissza tudok menni, mert meg rengeteg dolog van, amit nem lattam.
#1499272010-08-23 09:35:50 Válasz a #149917. hsz-ra
Én ezt a záróvonal dolgot annyiban helyesbíteném, hogy általánosságban sokan közlekednek az út közepén, mert ott jobb a minősége. De ez csak egy tipp
Egyébként ha az ember autóval akar körülnézni, nem feltétlenül az a megoldás, hogy előtte szervezett utakra fizet be, aztán még egyszer elmegy kocsival is. Ma már a neten jóelőre körülnézhet, és pontosan megszervezheti minden percét, ha akarja. A Google Earth-tel pedig csodákra képes. Nem lebeszélve senkit sem a fakultatívokról, szerintem azokat általában a kényszer szüli. Pl. ha az embernek nincs jogsija (mint nekem), vagy ha gyámoltalanabb, vagy egyszerűen kényelmesebb, esetleg lustább ahhoz, hogy maga fedezze fel a szigetet. Van a szervezett programnak előnye és hátránya is, én legfőképp azokra megyek, ahova valamiért máshogy nem tudok eljutni. De van, akinek az a legegyszerűbb, ha elmegy valahova 1 hétre, és első nap befizet 4-5 fakultatívot, a maradékon meg helyben lustálkodik
#1499282010-08-23 09:45:43 Válasz a #149917. hsz-ra
Mily' jó neked! Irigyellek, pedig nagyon sok helyen jártunk és körbe is jártuk a szó szoros értemében a sziget,de hiányérzetem van!
Nem tudom miért van ez,de gondolom hasonló érzet hajthat téged is ezen a számomra is"exkluzív" szigeten.Legnagyobb Jón-sziget és nem lehet vele betelni,na meg számomra a legszebb is.Hangsúlyozom,hogy számomra...
Nem szükségszerű mások hasonló véleménye,mert mindenki más.
Apropó, olvastam,hogy volt valami fölmozgás környéken.Mi az igazság,tudsz valamit?