Már egy ideje olvasgatom ezt a fórumot (is) és köszönöm a sok infót amit itt kaptam. Lenne egy kérdésem: azt olvastam, hogy a buszközlekedés nem túl jó a szigeten. Ez azt jelenti, hogy olyan görögös- jön amikor jön és le kell inteni- vagy egyáltalán nem járnak a szigeten csak Argostoli felé? Sajnos nem tudunk autót/ robogót bérelni, mert én friss jogsis vagyok, a barátnőm meg nem gyakorlott vezető, és nem itt szeretnénk kísérletezni . Eddig bármerre jártunk Göröghonban majdnem mindenhová eljutottunk helyi járatokkal is- persze nem kevés kaland árán
Sarti!
Nem írtam olyat, hogy nem autóztunk, max azt írhattam, hogy nincs jogsink, és így nem tudunk autót bérelni. De másokkal szívesen közösködünk, ha van rá mód, idén Krisztiéknek köszönhetően 3 napra mi is beszálltunk az 'autósok' közé. De hogy hova hogy jutottunk, arra csak a sofőrünk tudja a választ
Csiga!
A lehetetlen tömegközlekedés azt jelenti, hogy mire odaér a menetrendszerű busz valahova, már jön is vissza az utolsó járat!
Tehát használhatatlan!
Naná, Kristi, hogy, megérte! Bár még nem jártam Kefalonián de a sok-sok végignézett fotó alapján én is megállapítottam, hogy a Platia Ammos az egyik a legszebb part a szigeten.
Kónyu ötletétől vezérelve - igaz, egyelőre csak a fotók alapján - majd megpróbálom összeszedni (esetleg rangsorolni), hogy nekem mely strandok, partok tetszenek a legjobban. Talán írok mindegyikhez egy-egy gondolatot, benyomást, hogy a képek alapján miért is tetszik. Persze ehhez a térképen képzeletben végighaladva sorra kell vennem a beacheket.
Aztán majd ha igazából is sikerül megnéznem néhányat, lehet, hogy változni fog a véleményem a rangsort illetően, de az a jövő zenéje lesz. (Bár egyik-másikat már annyira sok fotón megnéztem, hogy nem hiszem, hogy nagy meglepetés érne. )
Kristi!
Ránéztem a beillesztett útvonal linkre, látom, hogy a tervező a B-pontig készítette el az útvonalat. Addig is mentetek, vagy tovább végig, ameddig lehetett? Nagyon hajmeresztőnek találom a Google Earth-ben a maradék kis utat.
Köszi
Végig mentünk azon a murvás úton is ,csak azt nem akarta kijelölni a google Nem mondom,hogy nem izgultunk kicsit,mivel 5-en voltunk a kis autóba,volt terhelés rendesen,az alját simán lezúzhattuk volna,no de az én ügyes párom épségben levitt-felhozott minket
És most tényleg nem tudom, hogy utas vagy sofőr lennék szívesen ezeken a hegyi utakon. Bár adott a dolog, mert a nejemnek nincs jogsija. Ráadásul amióta jónéhány éve már nincs autónk, csak néha-néha vezettem. Pont Kefalonián kezdjem újra? Eddigi nyaralásaink során eszünkbe sem jutott bérelni, hisz mindenhová, ahová szerettünk volna, elértünk gyalog, vagy helyi közlekedéssel, illetve fakultatív program keretében.
Mivel a kefaloniai tömegközlekedés a fórumon olvasottak szerint egy nagy nulla, és másképpen nem jut el az ember a legszebb helyekre, valószínűleg szakítani kell korábbi szokásainkkal és szert kell tenni egy járműre. (Feltéve, ha az asszony be mer ülni, vagy ki nem ugrik a szerpentines rész előtt. )
Szia. Haaat igen jo kis utak vannak Kefalonian....amikor en ott voltam Skala kornyeken meg sok utat epitgettek...de ez ugy altalaban jellemzo volt a szigetre iden majus elejen szerintem megeri eloszor szervezett formaban korbejarni a szigetet, es aztan amior mar tudjatok " mi, hol , merre , mettol, meddig" akkor johet a berelt auto, es a sziget tovabbi felfedezese. Arra kell vigyazni, plane a hegyi utakon, hogy az angolok a zarovonalon kozlekednek, mert a masik oldalhoz vannak szokva, es igy jobban megy nekik
Osszel remelem en is vissza tudok menni, mert meg rengeteg dolog van, amit nem lattam.
Én ezt a záróvonal dolgot annyiban helyesbíteném, hogy általánosságban sokan közlekednek az út közepén, mert ott jobb a minősége. De ez csak egy tipp
Egyébként ha az ember autóval akar körülnézni, nem feltétlenül az a megoldás, hogy előtte szervezett utakra fizet be, aztán még egyszer elmegy kocsival is. Ma már a neten jóelőre körülnézhet, és pontosan megszervezheti minden percét, ha akarja. A Google Earth-tel pedig csodákra képes. Nem lebeszélve senkit sem a fakultatívokról, szerintem azokat általában a kényszer szüli. Pl. ha az embernek nincs jogsija (mint nekem), vagy ha gyámoltalanabb, vagy egyszerűen kényelmesebb, esetleg lustább ahhoz, hogy maga fedezze fel a szigetet. Van a szervezett programnak előnye és hátránya is, én legfőképp azokra megyek, ahova valamiért máshogy nem tudok eljutni. De van, akinek az a legegyszerűbb, ha elmegy valahova 1 hétre, és első nap befizet 4-5 fakultatívot, a maradékon meg helyben lustálkodik
Mily' jó neked! Irigyellek, pedig nagyon sok helyen jártunk és körbe is jártuk a szó szoros értemében a sziget,de hiányérzetem van!
Nem tudom miért van ez,de gondolom hasonló érzet hajthat téged is ezen a számomra is"exkluzív" szigeten.Legnagyobb Jón-sziget és nem lehet vele betelni,na meg számomra a legszebb is.Hangsúlyozom,hogy számomra...
Nem szükségszerű mások hasonló véleménye,mert mindenki más.
Apropó, olvastam,hogy volt valami fölmozgás környéken.Mi az igazság,tudsz valamit?