Sziasztok! Mi is eldöntöttük, hogy idén Lefkada a cél! Gyönyörű ez a sziget. Alig várom. Az szeretném megtudni tőletek, hogy melyik utazási irodánál lehet csak szállást foglalni Lefkadára? Ha van ilyen egyáltalán. Mi a dimitris apartmant vagy az villa angelát néztük ki Vassilikiben. Foglalt már náluk neten valaki? Köszi Niki
Szeretnék érdeklődi azoktól akik már jártak Lefkadán az Apollon utazási irodával, hogy a Sun Rise apartman merre található? Akinek esetleg ott volt a szállás mi a tapasztalat? Negyedik alkalommal megyünk az idén Görögországba szeretnénk a szigetet körbejárni.
Köszönöm! Györgyi
#1557402011-02-01 17:40:25 Válasz a #155722. hsz-ra
Köszi szépen, eddig mindig magunknak szerveztük az útjainkat, anyagi megfontolásból. Kivéve a repülős utakat. Megnézem az apollon ajánlatait is. Még sok időm van, bár ahogy a fórumon olvasom több szállást foglalnak az idén, vagy kevesebbet vettek meg az irodák....
Mindenképpen olyan szállást szeretnénk ahol a család együtt tud az udvaron grillezni stb.
Niki
Szeretnék érdeklődi azoktól akik már jártak Lefkadán az Apollon utazási irodával, hogy a Sun Rise apartman merre található? Akinek esetleg ott volt a szállás mi a tapasztalat? Negyedik alkalommal megyünk az idén Görögországba szeretnénk a szigetet körbejárni.
Köszönöm! Györgyi
Szia Györgyi !
Én pont ott volt pár éve a Sun Risebe 2 hetet. A háziak nagyon kedvesek, rendes, tiszta az apartman. Az Apollonnal voltam én is egyébként. A szállás igazából Nidri szélén van már, csendes és nyugodt helyen, emelkedőn ahová a házibácsi vitte fel kocsival a csomagjainkat Kilátás gyönyörű ! A part viszont nem egy nagy szám nekem ez az egy volt ami csalódást okozott, mert ahol homokos ott nagyon keskeny, ahol meg kicsit szélesebb, ott meg elég nagy kavicsok enyhe túlzással kövek vannak, bent a vízbe is van egy sáv és csak utána homokos. Vizicipellő ajánlott, bár mi találtunk egy keskeny részt ahol be lehetett mindenféle felborulási veszély nélkül menni a vízbe. Tiszta a víz, viszont meglehetősen hűvös volt de nem azért mert télen voltunk ott, hanem az áramlatok miatt (bizonyos helyeken meg egész kellemesen meleg volt) A part gondolom a köveknek köszönhetően nem volt zsúfolt, sőt kimondottan üresnek találtam, az esti nagy forgataghoz képest. Gondolom mindenki másfelé vette az irányt és kellemesebb partszakaszt találtak. Emlékeim szerint a központi rész az kb 15 perc sétára volt.
Ha valaki egyénileg utazik, és nem főszezonban, annak merem ajánlani Agios Nikitast a nyugati parton, nagyon klassz kis hely. Szerintem nem érdemes itthonról, főleg nem irodán keresztül foglalni. Nagyon sok a szállás, lehet válogatni (mondjuk augusztusban valszeg nem, amikor Verkáék voltak, akkor már sokkal zsúfoltabb volt). Mi tavaly június utolsó napjaiban értünk Agios Nikitasra, vagy tán júli elsején, már nem tudom pontosan, de nagyon simán találtunk szállást két gyerekkel. Én nem választanám Nidrit és környékét semmiképpen sem, körülnéztünk arrafelé is, ezért merem mondani. Vassilikit érdemes szerintem meggondolni, esetleg Porost is.
De hozzátenném, hogy amiket itthonról esélyesnek tartottam, azok a helyszínen máshogy néztek ki, vagy inkább máshol voltak. Leginkább közel a főúthoz, és olyat nem akartunk.
Kedves Szirom!
Mi is gyerekkel utazunk és eddig nem mertük bevállalni, hogy ne foglaljunk szállást. Agios Nikitas nekem is nagyon tetszett a fotókon. Meglátjuk, hogy a többiek bemerik e vállalni. Igazából többen utazunk és félnek, hogy nem egy helyen lesz a szállásunk. Eddig úgy néz ki 3-4 studióra lenne szükségünk. Köszi a tippeket
#1557782011-02-02 10:54:26 Válasz a #155776. hsz-ra
Mi már tavalyelőtt sem foglaltunk és akkor a kisebbikünk csak 1,5 éves volt. Akkor még biztosítéknak bedobtunk egy sátrat, de nem volt rá szükség. Működik a dolog, bár nagyon nem mindegy, mikor utazik az ember. Ti mikor akartok menni?
Agios Nikitas kicsi, nincsenek távolságok, de ha együtt mentek, tényleg egy helyen lenne a legideálisabb lennetek. Én írtam azért elég sok helyre, hogy legyen fogalmunk az árakról (de én 2 helyiségeset kerestem mindenhol, a stúdiók azért sokkal kedvezőbb árúak.), de le nem foglaltam semmit, és ennek örültünk, mert azért ott egészen más szemmel lehet körülnézni. Agios Nikitas azért jó, mert közel van a nyugati parti álomstrandokhoz is, a fővároshoz is, és ha meg nem ül autóba az ember, akkor a gyerekekkel egy perc alatt le lehet ugrani a falusi strandra. Vagy egy hajnali úszásra. Mondjuk nem nagy strand, de mindig elfértünk. Dobj privátban netcímet, küldhetek képeket, és ha szállást nézel, megpróbálok visszaemlékezni, melyik részen is volt és jártunk-e benne, esetleg van-e tőlük árajánlatom.
És nézd meg a tavalyi beszámolómat, ha van kedved, a szállásfoglalás nélküli nyaralásról
#1558072011-02-02 17:45:33 Válasz a #155743. hsz-ra
Szia Puma!
Köszi, hogy válaszoltál. Kicsit elbizonytalanítottál a parttal kapcsolatban. Ti milyen időszakban voltatok? Mi május közepén mennénk az első turnussal. 2009-ben is május közepén voltunk Pargán és nagyon jó idő volt, 30 fok körül. Tudnál esetleg más várost Lefkadán ahol jobb a part?
Köszi
Köszi, hogy válaszoltál. Kicsit elbizonytalanítottál a parttal kapcsolatban. Ti milyen időszakban voltatok? Mi május közepén mennénk az első turnussal. 2009-ben is május közepén voltunk Pargán és nagyon jó idő volt, 30 fok körül. Tudnál esetleg más várost Lefkadán ahol jobb a part?
Köszi
Szia Györgyi !
Június utolsó hete és július első hete. Azt tudom, hogy megérkezésünk napján és még a következő nap se dugtuk ki az orrunkat, mert majdnem 100 %-os volt a páratartalom. Hozzá kellett szoktatni amúgy nem zsenge szervezetünket, csak hát elsőre elég tömény Sajnos nekem is nagy csalódás volt, mert én a széles és hosszú partokért vagyok oda, nekem az a tengerpart és az utazási iroda a katalógusba teljesen mást jelölt meg. Szerintem a májusi idő ideálisabb lesz napsütésbe nem lesz hiány. Partszakaszt illetően emlékeimbe jobban bele kell mélyednem mert eltelt már jó pár év azóta
Ha valaki egyénileg utazik, és nem főszezonban, annak merem ajánlani Agios Nikitast a nyugati parton, nagyon klassz kis hely. Szerintem nem érdemes itthonról, főleg nem irodán keresztül foglalni. Nagyon sok a szállás, lehet válogatni (mondjuk augusztusban valszeg nem, amikor Verkáék voltak, akkor már sokkal zsúfoltabb volt).
Ez igaz, de Agios Nikitasban még akkor is volt ám szabad hely. Valamelyik tavernánál ki volt plakátolva, hogy még most is vannak szabad szobák!
Köszi
Szia Györgyi !
Június utolsó hete és július első hete. Azt tudom, hogy megérkezésünk napján és még a következő nap se dugtuk ki az orrunkat, mert majdnem 100 %-os volt a páratartalom. Hozzá kellett szoktatni amúgy nem zsenge szervezetünket, csak hát elsőre elég tömény Sajnos nekem is nagy csalódás volt, mert én a széles és hosszú partokért vagyok oda, nekem az a tengerpart és az utazási iroda a katalógusba teljesen mást jelölt meg. Szerintem a májusi idő ideálisabb lesz napsütésbe nem lesz hiány. Partszakaszt illetően emlékeimbe jobban bele kell mélyednem mert eltelt már jó pár év azóta
Vassiliki homokos lassan mélyül Porto Katsiki beach is gyönyörű homokos széles és hosszú
Vassiliki homokos lassan mélyül Porto Katsiki beach is gyönyörű homokos széles és hosszú
"Apró" módosítás: Lefkadán nincs homokos part, csak kavicsos...
Porto Katsikin meg nincs szállás, tehát azt hiába ajánlgatod...
Egyébként Györgyi,
ha olyan helyet kerestek, ahol helyben lehet jót strandolni, akkor valóban Vasiliki lehet az egyik jó megoldás, a másik pedig a Szirom által említett Agios Nikitas. Agios Nikitas strandja gyönyörű, csak sajnos augusztusban nagyon sokan vannak. De korábban ez nem lehet gond. (Azt sajnos nem tudom, hogy az Apollon utaztat-e ide. Azt hiszem, nem...)
Vasiliki:
Agios Nikitas:
Legutóbb Verka szerkesztette (2011-02-02 20:29:53), összesen 2 alkalommal
Egyébként ettől függetlenül jó választás Lefkada, oda is szívesen visszamennék ! Hajóval át lehet menni Kefaloniára is például és ahogy emlékszem késő estig jártak a hajók.