#1662802011-06-19 19:20:29 Válasz a #166238. hsz-ra
Mi 2 hete jártunk Lefkadan igaz, csak egy éjszakát töltöttünk ott, viszont nagyon tudom ajánlani ezt a szállást, Vasillikin.
http://www.holidaycheck.com/ho.....26786.html
30 euró volt egy éjszakára két főre.
Nagyon kedvesek voltak, a mama ugyan nem beszél angolul csak a lánya, de ő egyfolytában kérdezte, hogy minden okés e, meg vagyunk e elégedve, kérünk e valamit, szükség van e valamire. Mivel a mama nem tud angolul és este már csak ő volt ott, nem értette, hogy a páromék Spritot szeretnének, és felhívta a lányát, párom beszélt vele telefonon, de mondta, hogy nem szükséges, nem lét kérdés, csak ha van a kínálatban akkor azt ittak volna. 15 percen belül visszajött a lány. Nekünk meg égett a fejünk, mert nem akartunk kellemetlenséget, de a lány meg olyan aranyos volt nagy lelekesen hozott térképet is elmondta, hova érdmes elmenni, adott tippket, minden bekarikázott nekünk. Szóval csak pozitív élmény volt.
Légkondi van, nagy terasz van, tengerre néz, hűtő tévé van.
Mi a booking.com-on foglaltuk, ott mindig mutatják, ha már csak egy két szoba kiadó, és ilyenkor olcsóbban adják.
#1664412011-06-20 18:53:26 Válasz a #166410. hsz-ra
Kérdésedre a válasz: igen. Az otthoniaktól, az éppen Nidriben nyaralóktól, a mostanában hazaérkezőktől, vagy bárkitől, aki az adott pillanatban tudta a választ.
Négyen megyünk 2 felnőtt, egy 13 és egy 17 éves gyerek.Nem foglaltunk apartmant, Debrecenből megyünk és érdeklődnék,hogy melyik részre lenne érdemes menni a keleti,vagy a nyugati partra?Hol vannak olcsóbb szállás lehetőségek.Lehet-e ilyenkor szabad apartmant találni,és azok milyen árban lehetnek?Taverna árak kb. milyenek,Tolohoz képest?
Minden segítséget előre is köszönök.
Az apartman választék keleten nagyobb, ezért könnyebben jutsz olcsóbb árfekvésűhöz. Szállás rengeteg van, érdemes a helyszínen foglalni. Innen kaptam 2 felnőttre és 2 gyerekre árajánlatot egy hétre, reggelivel 380 euróért: https://www.hotelavra.eu/, de határ a csillagos ég. Tolóban én évekkel ezelőtt voltam, de nem lehet nagy különbség a taverna árakban.
#1664592011-06-20 20:06:06 Válasz a #166238. hsz-ra
Én még mindig azt mondom, hogy Agios Nikitas a nyugati parton nagyon jó választás. Mi tavaly kb. ugyenakkor értünk oda, mint ti, és 50 euróért laktunk egy 2 hálószobás, nappali-konyhás apartmanban (két kisgyerekkel), kb. 2 percre a parttól. Többet is megnéztünk, 4-5 helyen voltunk, 40-70 euró között volt a kínálat, de az olcsóbbak általában egyterűek voltak. Ha tovább maradtok, hosszabb időre kell a szállás, könnyebb alkudni. Nem volt nehéz szállást találni, csak nekünk fontos volt a tévé, mert ment a foci vb
A tavernaárakat Tolóban én nem tudom, de Lefkadán kb. ugyanannyi volt a kaja, mint bárhol máshol, a kedvenc helyi éttermünkben talán még picit olcsóbb is.
Lefkadara készülünk Júliusban,és azt szeretném megkérdezni azoktól akik már voltak,hogy ha a nyugati parton szállunk meg,akkor ott esténként van-e lehetőség elmenni vacsorázni,sétálgatni?Konkrétan arra gondolok,hogy van-e valamilyen szórakozási lehetőség és taverna választék?
Nagy dilemmában vagyunk,mert a nem tudjuk eldönteni melyik parton szálljunk meg.Ha tudna valaki egy kis segítséget adni,nagyon meg köszönném.Elég nagy a távolság a két part között a mai benzin árak mellett.
Egy kis segítség jól jönne.
Előre is köszönöm.
#1665682011-06-21 12:00:57 Válasz a #166550. hsz-ra
Szia!
A kérdésed alapján azt ajánlom, hogy fontold meg Vasilikit! Ez ugyan délen van, de így közelebb lennétek a nyugati parthoz (Porto Katsikihez pl. nagyon közel), és mégis olyan helyen, ahol este tudtok sétálni, van sok taverna. Nagyobb település, mint a nyugati parti falvak, van kikötője, korrekt nayg strandja, szóval sztem jó bázis lenne.
A nyugati partról:
Esti szórakozási lehetőséget a nyugati településeken nem nagyon találsz, ezek jellemzően nem azok a helyek.
Mi Kalamitsiben laktunk a nyugati oldalon, nagyon szép volt, de ez egy nagyon nyugis hely, nulla éjszakai élettel. Írtam róla bőven, néhány részlet:
3. nap---> Kalamitsi
"Egyszerû, minden flancot nélkülözõ, jórészt kopottas, régi házakkal teli eredeti falu ez, ahol az emberek a régen megszokott módon élik mindennapjaikat.
(...) Pár kisebb szálláshely, három taverna (ebbõl kettõ a faluszélen) és két vegyesbolt szolgálja ki az itt lakókat és azt a néhány turistát, aki úgy dönt, hogy itt száll meg."
Ahol ennél nagyobb élet van a nyugati oldalon, az Agios Nikitas.
8. nap---> Agios Nikitas
Pici falu, a rövidke kis főutcáján vannak tavernák, boltok, de tényleg nagyon kicsi az egész, tehát hosszú km-eket itt sem tudtok esténként sétálni. De ez sokkal nyüzsisebb, mint pl. Kalamitsi (nekünk pl. aug-ban túlzottan is az volt, de most még biztosan kevesebben vannak).
Azt szeretném megkérdezni,hogy mi a tapasztalat biztosítás terén?Ha van valami probléma az ottani orvosi rendelő melyik biztosítást fogadja el?Vagy hova lehet fordulni olyankor?
Előre is köszönöm.
Akit esetleg érdekel, kérhet ajánlatot innen: www.stgeorgeshouse.gr. Lygia szélén -Nidri felé- található, pár percre Lefkastól és Nidritől. A nyugati part nagy része is gyorsan megközelíthető. Többször is nyaraltam már náluk, bátran ajánlom mindenkinek. (Légkondi, medence, wifi, mini játszótér. Tiszta és csendes, naponta takarítanak, törülköző és ágyneműcsere, konyhák jól felszereltek.) Tavaly július első felében az egyik apartmant (villas) 4 főre, 65 EUR-ért kaptam meg. A hotelben lévő szobák ill. a földszinti apartmanok néhány euroval olcsóbbak.
Érdeklődnék a tapasztalt utazóktól, hogy mennyire ajánlott előre autót foglalni interneten ha július legvégén, augusztus legelején leszünk kint? Mint ha olvastam volna hasonlót a fórum elején,h főszezonba ajánlott, de ugyan akkor előnyös kint, mert hátha lehet alkudni
Tanácsokat előre is Nagyon Köszönöm