Bizony Korfu nagyon jó választás volt:) Szép, sok sok látnivalóval:) Sidari is nagyon szép volt:D De Te véletlenül nem Krétán voltál nyaralni? Gyakran emlegetted Krétát csak azért kérdezem:)
Mi tavaly voltunk Sidariban és találtunk egy éttermet, a Sea Breeze-t, ahol nagyon finom volt minden, a kiszolgálás is nagyon udvarias volt, ugyan néha kellett várni (ami a hely népszerűségének volt köszönhető), de megérte, már 6,50.-től volt menü, ami egy előételt, egy főételt és a napi desszert ajánlatból választott édességet tartalmazta. Isteni volt a kaja, nagy adag és volt magyar étlap!!! Kb 4-5 féle menü választék volt, a legdrágább 10-11 euró körül. A gyros tál is finom volt és megéri az árát, 4-5 euró körül volt. Nagyon jó hely, csak ajánlani tudom mindenkinek!
#1436142010-07-11 23:46:34 Válasz a #143310. hsz-ra
Pistu!
24.-én indulunk ha hazajöttem megírom milyen volt a Zorbas apartman, de ha addig is valaki tud róla valamit vagy mutatna egy képet az utca felől azt megköszönném.
Sziasztok Sorstársak! 5 éve visszajáró vendég vagyok Görögországba. Idén Korfu, Benitses, Patamaki hotel a célpont. Egy nagyon régi hozzászólásban olvastam csak róla, és abban nem dícsérték. Nem volt nagyon rémes az az infó, mert csak azt írták róla, hogy a csomagoknak a kiköltözéskor nem biztosítottak külön szobát, az utasoknak tisztálkodási lehetőséget, amíg indul a gép. Van valaki, aki friss infót tudna a hotelról? Ma fizettük be, 1 hét. A Tui katalógusában és a neten is szép képeket láttam róla. Ugye nem csak felületes a csillogás? Július 31- én indulunk, addig nagy segítség lenne pár hasznos, aktuális beszámoló. Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Most kezdtem el fórumot keresgélni, a korfuról.
Még nem olvasgattam vissza, így nyilván tele leszek olyan kérdéssel, amire valahol, valaki már válaszolt.
Szeptember 4-én megyünk Korfura, Benitses-be, az Elli-Marini appartmanba. (Autóval, két pici gyerekkel )egy éves és 3 éves)
Reggelit kapunk, így csak a többi kajáról kell gondoskodni. Tudtok ott olyan éttermet, ahol menüt árulnak, és nem túl drágán? A költségvetésünk igen szűkös lesz...
Ahogy olvastam, a part benitsesnél apró kavicsos. Ha esetleg nem fog a gyerkőcöknek tetszeni, akkor hol van legközelebb homokos part (ami szép is.)
Macedóniába már nem kell vízum? Arra javasoljátok az utazást? Mire kell figyelni? Van valami speciális dolog???
Egyelőre ennyi jut eszembe.
Köszi a válaszokat előre is.
#1438022010-07-13 09:30:11 Válasz a #143789. hsz-ra
Makedóniába évek óta nem kell vízum ,nemzetközi zöldkártya legyen nálatok azt kérik kössetek utasbiztositást már csak a gyerekek miatt is, Benitseshez közel Issos strand környékén találtok homokos partokat kb 15km . Kajáról nem tudok nyilatkozni hogy hol van menü Benitsesben.
gégé!
köszönöm a választ.
biztosítást biztosan kötünk, de van kék európai tb kártyánk. gondolom jó görögországban is. mondjuk még nem néztem utána.
Az Issos strand az, amit a térkép a nyugati parton mutat Agios Georgios mellett?
Ezen a térképen látszik, hogy az egy tó, ha jól tudom védett terület, és különleges állatfajok fészkelnek benne. Nyáron gyakran kiszárad, mikor mi ott voltunk akkor elég szikkadt, száraz volt, csak a szélén lehetett látni, hogy ez valamikor tó (volt).
És Benitsesben milyen a strand, Oké hogy apró kavicsos, de szúrós? Gyorsan mélyül a tenger? A kicsik miatt lenne fontos. Nekem mindegy...
Esetleg valaki ismeri az Elli Marina apartmant?
Abban tudnátok segíteni, hogy milyen a buszközlekedés a szigeten? Igazából az érdekelne, ha Benitsesből el szeretnénk jutni, mondjuk Maratis felé, az mennyire körülményes?
#1443242010-07-15 22:08:08 Válasz a #143986. hsz-ra
Szia,
a "buszmegállókba" ki van téve a menetrend, mi tavaly 3-4 napot is buszoztunk, a tapasztalat az volt, hogy pontos (max.10 perc csúszással). Talán még megvan a menetrendem valahol.
előkeressem?