Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3781
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179606 Üzenet linkje2012-02-18 09:55:08  Re:

MaciG írta:
Ha autóval mentek akkor javaslom olvasd át ezt. (lehet már te is láttad)
https://balazsbea.freeweb.hu/kefalonia-lefkada.html 2 hét, ebből 1 Kefalónián, 1 pedig Lefkadán. Szívem szerint én is így mentem volna, mert mind a két hely nagyon

Nagyon köszi, MaciG, eddig messze ez a leghasznosabb infó, ami érkezett, mert amolyan mini-útikönyvszerű és még fotók is vannak! És köszi Beának is - ha netán jár errefelé icon_smile.gif
Ilyen infókat próbáltam kimazsolázni a fórumból, el is jutottam az elejétől 2009-ig, de mostmár abbahagyom és majd a tavalyi évet nézem cssak át. Szerencsére vannak beszámolók is, tegnap este Annáéval zártam a napot, nagyon szórakoztató volt!
Mi eddig mindig repülővel mentünk, az autózás újdonság lesz. Több ok miatt döntöttünk így, az egyik az, hogy nagy szigetre készülünk, ahol elég nagyok a távolságok és ha be akarjuk járni, akkor teljes időtartamra autót kell bérelni, ami nem olcsó mulatság. De ki is akarjuk próbálni az autós nyaralást, meg egyszerűbb csomagolni, meg hozhatunk majd egy rekesz Mithos-t icon_wink.gif

És hogy miért nem két szigett akarunk bejárni?
Mert NEM két hetünk van rá. Ugyanis 2x1,5 nap elmegy az oda-vissza úttal. Szóval már csak 11 napunk marad. Most Kefalóniában gondkozunk. Ebből az első napod döglésre szánjuk, mert ki kell pihenni az utat. Meg még egy napot szánunk Ithakára. Egy teljes bő hét marad Kefalóniára és hazafelé menet keresztül mennénk Lefkadán, ez 2 nap (1 éjszaka, de az autónak az az előnye,hogy nem vagyunk helyhez kötve, azaz akár 2 éjre is maradhatunk, ha valahol nagyon megtetszik).
De az is lehet, hogy fordítva lesz: LEfkada 1 bő hét és átkompozunk Kefalóniára.
Szóval akkor a FŐ VÁLASZTÁSUNKRA egy bő hét marad, ami pl. Kefalónia viszonylatában mindenképpen kell a hozzászólások alaján.

Nálatok, MaciG milyen tervek vannak?

# 3782
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179607 Üzenet linkje2012-02-18 10:34:56  Válasz a #179606. hsz-ra Előzmény #179606

Szia Medi!

Én kizárólag abból a megfontolásból, hogy Lefkada kisebb, egy hétre azt választanám, mert Kefalóniára az sztem nem elég. Mi Lefkadán voltunk 2010-ben, de gondolom, hogy a beszámolómat megtalálod majd úgyis a honlapomon, ha a témában keresgetsz. icon_smile.gif Nekünk szűk egy hetünk volt, de még pár napot simán hozzá tudtunk volna tenni. De erről is írtam a beszámolóban, úgyhogy most nem ragozom tovább. icon_smile.gif

# 3783
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179608 Üzenet linkje2012-02-18 10:52:16  Válasz a #179606. hsz-ra Előzmény #179606

Sziasztok!

Egyetértek Verkával. Bár még Kefalónián nem jártam, de tavaly Lefkadan töltöttünk 7 éjszakát és igencsak szükség lett volna még 3-4 napra, hogy mindent lássunk. Ebből kiindulva Kefalóniára is biztos kellene két teljes hét.

Off: Verka, az élménybeszámolóid bővülnek majd? Esetleg a moszkvai úttal is? Az is érdekes lehetett... icon_smile.gif ON

# 3784
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179609 Üzenet linkje2012-02-18 11:05:08  Re:

Mediterraneo írta:

Nálatok, MaciG milyen tervek vannak?

Mivel mi irodával megyünk Lefkadára, így ott helyben majd bérelünk motort /robogót (olyat ami elbír két személyt és B-s jogsira ide is adnak) és azzal járjuk körbe a szigetet és látogatunk el a strandokra és a kis hegyi falvakba, stb. Tervezünk egyik napra egy hajókirándulást Kefalóniára és Ithakára ,lehet egyik nap elrobogunk Parga-ra is (bár ide inkább autót kellene erre a napra bérelni). Nidriben lesz a szállásunk így gondolkodtam azon is, ha sikerül majd "társulni" valakikkel akkor bérelnénk motorcsónakot és azzal a környező kis szigetekre el lehet látogatni Nidrből.

# 3785
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179611 Üzenet linkje2012-02-18 11:12:59  Válasz a #179608. hsz-ra Előzmény #179608

Off: igen, éppen Moszkván dolgozom, most kivételesen még frissen írom, mert tényleg érdekes hely! icon_smile.gif Szóval azzal hamarosan megleszek, és utána visszamenőleg csinálom majd a többit is... iszonyatos lemaradásban vagyok, de majd behozom valamikor... icon_smile.gif
# 3786
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179614 Üzenet linkje2012-02-18 12:04:43 

Sziasztok!
Én afelől érdeklődnék,hogy Nidrinél csak olyan strand található,mint a város centrális részén lévő keskeny,kavicsos,napágyas vagy a település széleinél van szélesebb, strandolásra alkalmas rész is?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv:
Napfény

# 3787
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179617 Üzenet linkje2012-02-18 12:47:42  Re:

Verka írta:

Én kizárólag abból a megfontolásból, hogy Lefkada kisebb, egy hétre azt választanám, mert Kefalóniára az sztem nem elég. Mi Lefkadán voltunk 2010-ben, de gondolom, hogy a beszámolómat megtalálod majd úgyis a honlapomon, ha a témában keresgetsz. icon_smile.gif Nekünk szűk egy hetünk volt, de még pár napot simán hozzá tudtunk volna tenni. De erről is írtam a beszámolóban, úgyhogy most nem ragozom tovább. icon_smile.gif

Szia Verka!

Még nem jutottam el a beszámolódig, de sorra fog kerülni!
Olyan nehéz dönteni icon_rolleyes.gif , annyi sziget van, mind vonzó, jajjjj....
De majdcsak dűlőre jutunk.

# 3788
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179618 Üzenet linkje2012-02-18 12:52:02  Válasz a #179608. hsz-ra Előzmény #179608

Relax, Verka - köszi a tanácsokat - most már legalább az biztos, hogy nem lehet mindkét szigetet belezsúfolni egyetlen nyaralásba, főleg, hogy összvissz van erre 14, max 15 napunk. Én is így gondoltam, hiszen mi egy jóval kisebb szigeten, ahol a látnivaló is arányosan kevesebb, simán el tudtunk tölteni másfél hetet.
# 3789
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179620 Üzenet linkje2012-02-18 13:15:58  Re:

Mediterraneo írta:

Olyan nehéz dönteni icon_rolleyes.gif , annyi sziget van, mind vonzó, jajjjj....

Édes kín... icon_smile.gif Nyugtasson az a tudat, hogy rosszul nem igazán választhatsz, úgyis az fog tetszeni, ahová végül mentek. A többire meg majd sor kerül az elkövetkező években! icon_smile.gif

Egyébként ha nem a strandok vonzanak ezekre a szigetekre, akkor mi?

# 3790
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179623 Üzenet linkje2012-02-18 15:49:46  Válasz a #179620. hsz-ra Előzmény #179620

Ez egy összetett dolog icon_smile.gif Több minden vonz és ezek összességében kell jelen legyenek. Megpróbálom felsorolni:
- szép természeti környezet - a kopár is lehet szép, például a csipkézett sziklás part, de azért én örülök, ha van sok szép növény
- bájos városkák, szép kis óvárossal, zegzugos utcácskákkal, ahol jól el lehet tévedni
- apró falvak, piciny halászkikötőkkel és a falu főterén kávézóval, ahol hatalmas fa alá kiülve lehet meginni a frapét
- strandok, lehetőleg homokosak, ahol kevés az ember, de van némi természetes árnyék
- egyéb látnivalók, mint pl. világítótorony, középkori várrom, régészeti lelőhely, múzeum, kőfejtő, vízesés
- taverna, lehetőleg olyan, ahol finom házikoszt van
Viszont NE legyen sok és zajos nyaraló.
Mivel a fent felsoroltak szinte minden szigeten megtalálhatóak, ki kell ejteni a nagyon elturistásodott, kommercializálódott helyeket és a maradék több tucat szigetből kell választani.
icon_cool.gif

# 3791
Miti82
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179624 Üzenet linkje2012-02-18 15:49:52  Válasz a #179614. hsz-ra Előzmény #179614

Szia Napfény, a K-i parton nem találni több kilométeres hosszú standokat, a part itt pici öblökkel szabdalt, ezért a viszonylag keskeny partok. Nidri É-i részén Lefkada felől érkezve az út bal oldalán van egy játszótér (a Sail Inn bár előtt), ha ott lementek, ott kicsit szélesebb és gyakran felszórják homokkal is...
# 3792
Miti82
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179625 Üzenet linkje2012-02-18 15:59:17 

Meg kell, hogy mutassam, nem bírok a látvánnyal betelni icon_smile.gif Két hét eső után, ma végre verőfényes napsütés volt Lefkadán! De a hegytetők még fehérlenek. icon_smile.gif

[img][/img]

# 3793
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179626 Üzenet linkje2012-02-18 16:33:08  Válasz a #179624. hsz-ra Előzmény #179624

Szia!
Köszönöm válaszod! 2 éve átutazóban láttuk Nidri strandját,de a központi rész zsúfoltsága és a nagyon keskeny part nem igazán fogott meg bennünket.Ha lehet ezek szerint öblös,kicsit szélesebb részt is találni a város határában,az jó hír icon_smile.gif Gondolkodunk még az úti célon,de lehet idén Nidri lesz a befutó icon_razz.gif
Nagyon szép a fotód!
Üdv:
Napfény

# 3794
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179630 Üzenet linkje2012-02-18 17:09:18  Válasz a #179625. hsz-ra Előzmény #179625

szia Miti!
Csodaszép kép, jó, hogy megosztottad velünk! Köszi icon_smile.gif

# 3795
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179631 Üzenet linkje2012-02-18 17:14:47  Re:

Verka írta:
...De erről is írtam a beszámolóban, úgyhogy most nem ragozom tovább. icon_smile.gif

Verka, képzeld, olvastam a beszámolód, a Peloponnészoszos részeket legalábbis tuti, a Lefkadásból csak az elejét, de arra tisztán emlékszem, hogy micsoda fantasztiksan-káprázatosan-elképesztően-lenyűgöző helyen volt a szállásotok.
Oda akarok menni! MOST!!!!
Szeptemberig nem lehet kibírni!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 252 253 254 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu