Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 4096
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Nica12
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106914 Üzenet linkje2009-06-29 13:03:48  Válasz a #106795. hsz-ra

Nekem a véleményem: A Ión- és az Égei-tenger is teljesen más színű, több sziget tapasztalata alapján mondom. Szeritnem ennyi a különbség. Bár lehet leegyszerűsítem! icon_cool.gif
# 4097
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106798 Üzenet linkje2009-06-28 15:40:57 

Nem lényeges és nem is akartam rajta hosszasan rágódni, csak érdekes - ennyi. icon_smile.gif
# 4098
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106795 Üzenet linkje2009-06-28 14:40:41  Válasz a #106765. hsz-ra Előzmény #106765

Mondanám, hogy a gépek között is lehet különbség, de akkor Lefkadán is zöld lenne. Szóval nem tudom az okot. Jelentkezzen, aki megfejtette.
# 4099
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106765 Üzenet linkje2009-06-28 11:38:54 

Szia Kónyu!
Dehogy haragszm meg azért, hogy nem túráztátok végig azt a 100 km-t! icon_smile.gif icon_smile.gif Teljesen megértem, csodálkoztam is, mert a túrák túlnyomó része 10-20 km között van, amihez nekem sem lenne kedvem a nagy hőségben.

Nem, nem...a zöldet úgy értettem, hoyg én is voltam Thassoson, és van pár fényképem,ami ugyanott készült, ahol a tiéd, és ahhoz képest egész más, mert nálam kék a víz. Nagyon érdekes, tényleg. Nem,mintha így nem lenne szép, csak más. icon_smile.gif

Üdv: Andi

# 4100
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106750 Üzenet linkje2009-06-28 09:36:30 

Visszatérve.
Nem a gépeddel van differencia,mert egy pár kefalóniai, zantei és lefkadai fotómat összehasonlítottam és itt is előjönnek ilyen szinbeli differenciák.Érdekes, javarészt ahogy írtam, kissebb nagyobb öblök zártabb részek vízeiben, nem pedig a nyílt vizeken.

# 4101
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106747 Üzenet linkje2009-06-28 08:30:30  Re:

kónyu írta:
Ja és még valami: nekem már 4 éve is az tűnt fel, hogy míg Lefkadán a kék ezerféle változatában pompázik a tenger, addig Thassoson sokkal zöldebbek az öblök, amit azzal magyaráztam akkor, hogy talán a rengeteg partmenti pineaerdő okozhatja az eltérőséget. Lehet, ez csupán laikus megközelítés, inkább a talajösszetétel szokott hatással lenni a tengervíz színére, Lefkadán legalábbis így van. ha valaki tudja az okát, írja meg.
Remélem, nem a fényképezőgépem csal:-)

Partmenti vizekben elég gyakori az algásodás,különösen a zártabb öblökben és itt nagyobb a víz szennyezettsége is általában,ennek lehet következménye a víz színbeli változása illetve sokszínűsége.Thassoson nem voltam,de Lefkadán több partmenti helyen én is észrevettem.Én az algákra,moszatokra és más mikroorganizmusokra gondolok amik variálhatják a tenger többszínűségét.Ez mennyire jó vagy sem azt nem tudom,talán egy tenger biológus.

# 4102
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106745 Üzenet linkje2009-06-28 00:25:49  Válasz a #106744. hsz-ra Előzmény #106744

Ja és még valami: nekem már 4 éve is az tűnt fel, hogy míg Lefkadán a kék ezerféle változatában pompázik a tenger, addig Thassoson sokkal zöldebbek az öblök, amit azzal magyaráztam akkor, hogy talán a rengeteg partmenti pineaerdő okozhatja az eltérőséget. Lehet, ez csupán laikus megközelítés, inkább a talajösszetétel szokott hatással lenni a tengervíz színére, Lefkadán legalábbis így van. ha valaki tudja az okát, írja meg.
Remélem, nem a fényképezőgépem csal:-)

# 4103
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106744 Üzenet linkje2009-06-28 00:21:14  Válasz a #106743. hsz-ra Előzmény #106743

Szia Andi!
Már jeleztem feléd korábban, de ezek szerint nem olvastad - a lényeg, hogy egy rövidebb kb. 14-15 km-es túrával (Limenas környéki hegyek + kápolnák) teszteltük a fordítást, és tökéletesen működött, de már akkor rájöttünk (pedig ennek du. 3-4 felé indultunk neki, amikor a reggeli Papalimani beach-es strandolásunk közben esőfelhők kezdtek tornyosulni a fejünk felett), hogy ebben az időben ez nem embernek való, ugyanis a felhők természetesen csupán az itt Görögországban szokásos ijesztgetős felhők voltak, és miután visszatérve a szállásunkra lepakoltuk a strandcuccokat és nekiindultunk a hegyeknek, hamarosan újra tűzni kezdett a nap. Így a nagyobb túrákról le is mondtunk azonnal, és a jeep-es verzió mellett döntöttünk (hiszen egy hosszabb kiránduláshoz már délelőtt neki kellett volna indulni, és jelentős részét a tűző napon, sugárzó márványbányák mellett kellett volna megtennünk), amit azonban ott láttunk, az megerősített minket abban, hogy kötelező egyszer tavasz tájékán, úgy március-áprilisban meglátogatni a szigetet, amikor egy-egy 25-30-as túrának megfelelő az idő, belekalkulálva még az ottani hegységek és a Pilis közti különbséget is.
Szóval biztosan még mi is, és gondolom még sokan mások is nagy hasznát veszik, remélem nem azt a következtetést vonod le a meghátrálásunk láttán, hogy felesleges volt a belefektetett munkád. Azt nem mondom, hogy sajnos túl meleg volt, mert persze tudtunk élni a tenger adta lehetőségekkel, de úgy látszik mi vagyunk már öregek egy 30-35 fokban megtett 500-1200 m szintkülönbségű túrához.
Várom a bátrabbak és szívósabbak visszajelzéseit, amik alapján az a bizonyos tavaszi túrázást majd mi is megpróbálnánk.
Egyébként mikor egy helyi lakosnak kérdésére elmeséltük, hogy jártunk az Ypsarionál, csodálkozva kérdezte, hogy minek:-) Hát nem egy kirándulós nép, az biztos:-)
Vagyis mégegyszer a saját és a mások nevében is köszi!!!

# 4104
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106743 Üzenet linkje2009-06-27 23:52:55 

Szia kónyu!
Csak most néztem meg a képeidet itt a hellaszon (és tudatosult bennem, hoyg már voltatok Thassoson - régen nem olvastam ezt a topikot, most nem olvasok vissza). Kérdezném, hogy voltatok túrázni a fordításaim alapján?? Bevált?? Megérte a munka vele??? icon_smile.gif
Nagyon szépek a képek (mint mindig), de olyan fura, hogy mindenütt nagyon zöld a tenger, máskor ugyanezek az öblök inkább kék vízűek szoktak lenni. ? icon_smile.gif
Üdv
Andi

# 4105
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106533 Üzenet linkje2009-06-26 11:21:33  Válasz a #106526. hsz-ra Előzmény #106526

Kónyu!

Gratulálok a képekhez, igazán jól sikerültek, és nagyon jó pillanatokat kaptál el, ezt sok fényképalbumnál hiányolom!

# 4106
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106526 Üzenet linkje2009-06-26 10:04:44  Válasz a #106525. hsz-ra Előzmény #106525

A tengeri képekhez a fiam gépét kaptam kölcsön, talán Minolta, de nem emlékszem.
# 4107
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106525 Üzenet linkje2009-06-26 09:59:12 

Szia Kónyu!

Nagyon szép fotók vannak az albumodban, több egyszerűen fantasztikusan jól sikerült. icon_smile.gif
A tengeri képeket milyen géppel készítetted?
Beszámolót fogsz írni?

# 4108
Nica12
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106513 Üzenet linkje2009-06-26 09:03:18  Válasz a #106459. hsz-ra Előzmény #106459

Kiki 117!
Én is csatlakozom Dorohoz. Mi tavaly voltunk Maria apt.-ban, mi is hátra, a olajligetre néző szobákat választottuk (ahogy belépsz az épületbe, balra eső szobák), és nekünk se votl melegünk,egyszerse használtuk a légkondit, jó,csendes volt. Kellemes utat!

# 4109
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106503 Üzenet linkje2009-06-26 07:50:54 

Sziasztok!

Kónyu!

Megnéztem az albumod! Nagyon jó képeket készítettél! A 141/119-s kép pedig egyenesen háttérképnek való! Valami csodaszép! Gratulálok! icon_smile.gif

# 4110
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106459 Üzenet linkje2009-06-25 18:09:09  Válasz a #106419. hsz-ra Előzmény #106419

Szia Kiki117!

A kertre néző 3 apartman (stúdió) van az utca felé, ezeket süti délelőtt a nap, a másik 2 hátul egy olajfás területre néz, ahol nincs más épület, ez délután napos oldal. Az utca felé nézők előtt van a kert, ami elég nagy és a kerítés mentén be is van ültetve, így gyakorlatilag az útra alig lehet kilátni.

Ahogy már korábban is leírtam itt, mi a 4-es stúdióban laktunk, ez hátrafelé nézett. Nekünk bevált, reggel kellemes árnyékban megreggeliztünk és mire este hazaértünk, már legfeljebb picit sütött oda a nap. Egyébként van zsalu és légkondi is mindegyik stúdióban. Légkondi felár nem volt, csak kérték, hogy ha elmegyünk, kapcsoljuk ki és ne menjen állandóan.

Az elöl lakók egyik évben panaszkodtak, hogy esténként zavarta őket a motorok és autók zaja. Mi ebből semmit nem érzékeltünk. Az tény, hogy Limenas felől érkezve a főútról szinte ez az első normális aszfaltozott út, ami levisz a partra.
DE: nincs rajta akkora forgalom, csak általában gyorsabban hajtanak rajta. Szerintem inkább ez lehetett zavaró.

Jó nyaralást!
D.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 273 274 275 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu