Szia, jó olvasni hogy ennyire magával ragadott Görögország, és azon belül Korfu, hogy még a nyelvet is szeretnéd megtanulni , és bár más fórumba tartozik, de én görögöt tanítok, régebben idegenvezető voltam, így tudom mi az hogy nagyon OTTHON lenni bocsi az "offért"
Tényleg találtok nagyon jó beszámolókat , pl. Geot is tett fel, és nagyon szuper.
Valamint csodás képeket is találhatsz.
Meg a fórum is nagyon korrekt válaszokat nyújt a látnivalók témájában is.
Nekem is sokat segített. Már kész a programtervem, amit ennek a topicnak a segítségével állítottam össze.
Plusz, ha van pontos érdeklődési köröd akár egy adott apartmannal vagy hellyel kapcsolatosan, alul a keresőbe beírva, kiadja az összes avval kapcsolatos hozzászólást.
#1147082009-08-19 07:56:26 Válasz a #114631. hsz-ra
Minike08!
Olvasgasd a fórumot az elejétől szorgalmasan, én is ezt teszem. :)Szerintem ezekre a kérdéseidre megtalálod a választ. Plusz vannak leírások és beszámolók is ezen a honlapon, gondolom Korfuról is (bár ezt még nem néztem, de furcsa lenne, ha pont erről a szigetről nem találnál információt).
Tegnap tudtam meg, hogy mi is Korfura megyünk. (Ibusz, Alkudj és nyaralj akció).
D.
Szeptember elején utazunk Korfura és a segítségeteket szeretném kérni abban, hogy mi az amit mindenképpen érdemes megnézni.Gondolok itt, a kis hagyományos falvakra, templomokra, nem túlzsúfolt gyögyörű tengerpartokra, kihagyhatatlan kristálytiszta vízü öblökre. Valamint azt is szeretném megtudni, hogy hol a legfinomabb a szigeten a gyros, mivel nagy gyrosimádók vagyunk és nagyon szeretjük a görög konyhát.
Nem vagyunk bulizós fajták, inkább kirándulgatni szeretünk saját szervezésben Ha van rá lehetőség helybeli buszjáratokkal, hajóval.
Sziasztok. Mi Augusztus 1-én indultunk Korfura. Nekünk nem tetszett annyira, mint ahogy vártuk, elég sok helyen voltunk de a part majdnem mindenütt kavicsos volt és a gyerekek azt nagyon nem szerették. A nyugati oldalon Glifadatól lefelé volt homokos part, meg Sidariban de ot meg nagyon algás volt a víz. Összességében a táj nagyon szép de a Jón tenger sokkal hidegebb, sósabb és sötétebb, mint az Égei tenger, ezért 5 éjszaka után elmentünk Sartira és ott töltöttünk még 7 éjszakát. Nekem az Égei tenger sokkal jobban tetszik. Az úton minden ok de Röszkét felejtsétek el. Kifelé 3, visszafelé 4 és fél óra, a vámos azt mondta, hogy augusztus 1 és szeptember 1 között Tompánál menjünk. A szerbek nem mértek sehol csak a záróvonalas előzést nem díjazták. Mindenkinek jó nyaralást kívánok
csak gyorsan végig olvastam az utolsó beírásokat. Hát nem tudom, mi szerdán jöttünk meg Korfuról, de tutira állíthatom, hogy nem éri meg befizetni a fakultatív programokra (általában 40-45 euró). Kb annyit mondanak el, mint ami az útikönyvben van, lehúzzák a helyi közlekedést(2-3 euróért bárhová elvisznek a légkondis buszok), teljesen rendben van, nem tanácsolják a motorbérlést, mert sok a baleset...akkor béreljetek quadot!! sokkal kényelmesebb egyedül bejárni a szigetet, mint feszített tempóban, végigrohanni 1-1 városon. mi totál spontán terveztük meg a napjainkat, egy fakultatívra sem mentünk el, mégis úgy érzem, majdnem mindent láttam, amit ezen a csodás szigeten érdemes megnézni - engem pl az aquapark nem érdekel... szóval aki kicsit is talpraeesett, megoldja okosban