Átirányítanak vagy a komptársaság, vagy valamely partnerirodája weboldalára, ahol lehet árkalkulációt végezni. Gyerekár 10 éves korig érvényesíthető, ami 50% kedvezményt jelent.
A hajók Santorinin az Athinios kikötőbe futnak be és onnan is indulnak. A kikötőből Thirába a Ktel társaság buszával lehet eljutni és azzal lehet visszajutni, ha nincs más opció. A jegyár 6 éves kor alatt ingyenes, afelett pedig 2,20 €, idei friss tapasztalat alapján.
Érdemes esetleg a helyi utazási irodák kínálatát is böngészni a neten, vagy miután megérkeztek Krétára, mivel lehetséges, hogy találtok számotokra kedvező megoldást Gramvousára, vagy akár Santorinire is.
Nagyon sok hasznos információt és élménydús beszámolókat olvastam eddig.
Szeretném megkérdezni a Krétán tartózkodókat vagy már az itthon tarózkodó fórumozókat, hogy Santorini szigetére magánúton hogyan és kb. mennyiért tudnánk Rethymno-tól eljutni?
A jegyerák felnőtt és gyerekviszonylatban is érdekelnének.
Illetve érdekelne még a Gramvousa szigetre való jutás árfekvése is , mert a katalógusban sajnos elírásra került. Gondolom az ottani irodák is szerveznek túrákat!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egyébként aug. 23-án megyünk Krétára, addig mindenféle infót, tájékoztatást, útmutatást szívesen látok, olvasok.
www.chrysicruises.com és www.cretandailycruises.com
Két társaság indít hajókat,naponta 5 megy.10 20-kor ment az elő,10 30-kor utána,aztán 11,1120,11 30 .Vissza meg fél órás különbségekkel 16 órától.Mi a 11 sel mentünk és 16 40-kor indultunk vissza.Jutott idő mindenre.Bár,mint írtam,fürdeni kissé nehézkes,inkább azon az oldalon jó,ahol a hajók kikötöttek.
#2340542015-08-06 13:00:36 Válasz a #234053. hozzászólásra
ok, mert ebben éreztem itt kavarást. így például, amit írtam, h szerintem jöhetsz másik hajóval, természetesen erre vonatkozott, nem az irodás megoldásokra.
mi így csináltuk egyébként, ahogy írtad (igaz, az már jó pár éve volt), és nem hagytak a szigeten. főleg, h hivatalosan nem is lehet ott aludni.
indulásról én ezt találtam a neten. vagyis, ezeket.
hát így. )
én azt mondanám, hogy úgyse lehet kiszámítani a ierapetrába érést, szerintem legyetek a kikötőben 9-re, abból nem lehet baj. Kikötő, jegyvásárlás, és mikor indul a hajó, akkor léc chrissire. ha pedig belefér, akkor egy kis séta a kikötőben, a városban. pont ennyit is érne sztem ierapetra, lévén nem a legszebb krétai város azért.
Köszi az infokat Balossal kapcsolatban! Igazából már el is vetettük a hajós kirándulást, mert belegondoltunk, hogy akkor a fenti kilátást nem is élvezhetnénk...
MaciG,Chrissi valóban nagyon szép látvány,amolyan keleti Balos.De nem csak a tenger maga,hanem a sziget is különleges.Szinte csak a fehéres durva homok van,föld sehol.Egy növény birja itt,ha jól emlékszem,cedar fenyőnek mondták.Bár a mi fogalmaink szerint nem igazán fenyő.De valóban ezt az egyféle növényt láttuk a szigeten,kicsi,nagy,haldokló és elpusztult változatban.Még egzotikusabbá teszi a látványt,hogy e fa gyökerei nagyrészt a talaj felett is vannak,mintegy behálózva az egész utat.Többen a holdbéli táj kifejezést használták,mikor ott jártunk.Valóban különleges a látvány.Mivel lapos sziklás a part,sok helyen természetes módon párolódik-csapódik ki a só-a víz mozgása után.
Ja,bár a tenger látványra mesés,fürdeni nagyon nehéz benne,mivel a bevezető rész sokáig éles köves.(mi nem vittünk úszócipőt,így egyszer harcoltuk csak meg a bemenet-kijövetet)
Ha leszálltok a hajóról rögtön terelgetnek a sziget másik oldala a Golden beach felé.El is indul a nép,engedelmesen.(Itt van a terelőemberek bárja)Mindenképpen meg kell nézni azt a partot,de most már én csak később mennék át,nem a tömeggel.Így jobban lehetne nézelődni,fotózgatni,meg ha egyedül vagytok ebben a különleges világban másféle érzés.
Tündi:mikor felszálltunk a hajóra QR kódot olvastak le a jegyünkről.Visszafelé ugyan már nem,de szerintem kérdezd inkább meg,úgy vettem észre,a beléptető rendszerről,hogy eléggé odafigyelnek a dolgokra.Főleg,ha olyan jegyet veszel,amin kaja is van...kisétkűeknek megéri a kajacsomag,mert a szigeten egy helyen lehet ugyan venni souflakit,meg szendvicseket,de előbbiért sokat kell sorakozni,utóbbi meg 4-5 eu,és ki tudja.
Ja:a With lunch ticket 15+7 eu(+1 eu amolyan idegenforgalmi adó,mert természetvédelmi területen vagyunk...)
Na ha már ennyire "riogattok" itt minket a Balos-ra való eljutässal, meg tudja valaki mondani, hogy a helyi szervezöknél mennyibe kerül a jegy a hajóra, ami elvisz Balos-ra?
Melyik települösröl indul a hajó?