Hát szegeden az Istiék mögött ülő nő nekem is keresztbe tett azis fehérben volt és mintha később szállt volna fel Possidi-nél meg azis rohangált mint a mérgezett egér.
Azután egyedül ült két széken.
De a lényeg akarok szegeden leszállni összeszedem a csomagokat hűtőtáska hátizsák stb addigra elindul előttem a középső ajtó felé, mondom oké szállj csak le, ne zavarjon, hogy sietnék lefele.
De mielőtt leszállt volna a hülyéje vmiért meggondolta magát éshirtelen elindult visszafelé pont szembe velem.
Cuccok nélkül félreálltam volna de igy mutatom neki, hogy tele a kezem hűtőtáska jó nehéz másikben két cucc menjen már arébb pár métert had szálljak már le a többi csomagunkat kiszedni.
De nem addig erősködött míg kénytelen voltam én elengedni és nagy nehezen a csomagokkal a kezemben félrállni vki másnak az ülésénél. Ha magyar biztos mondtam volna neki vmit amit nem köszön meg.
#1186002009-10-01 17:07:14 Válasz a #118595. hsz-ra
Így is mondhattál volna, hiszen értenek magyarul, magyarok között élnek vagy magyarok élnek közöttük? Már nem is tudom melyik a helyes?
Én magyarul mondtam valamit a nagy darab, nagy fejű szlováknak. Egy pillanatra megmerevedett, ebből tudtam, hogy érti és utána többet nem próbálkozott, ebből biztos voltam, hogy érti. Na ennyit róluk, több szót nem is érdemelnek. Természetesen tisztelet a kivételnek. Szerencsére akad kivétel köztük is.
#1186012009-10-01 17:10:58 Válasz a #118595. hsz-ra
Ja és Pesten ugyan ezt csinálták a nem magyarok. Mi szálltunk volna le a sok cuccal ők pedig ugráltak elénk, hogy előttünk menjenek le a buszról és ezért ott ácsorogtunk a szűk busz folyosón a fülünkön is táskával. Én csak annyit mondtam, hogy "Menjünk csak, menjünk, elhalálozási sorrendben"
Mert azt becsültem egyrészt Mariann mondta, hogy odafelé ő rakatott be magyar filmet szinte rászólva a soförökre aztán amikor a Gülüszeműék búcsúzkodtak ő volt az aki többször lerohant, gondolom, hogy ne szórakozzanak már az egész busz rájuk vár a végén meg még leis idiótázta a kinti idegenvezetőt aki addig mig mi fent vártunk lent szórakozott a gülüszeművel meg a többiekkel.
Ali Pasa várából a kilátás
Sajnos ebben a napszakban én nem készítettem onnan felvételt mert egy nap úgy indultunk, hogy az Adél által mondott kolostort illetve öblöt keressük meg a Mandó után azt az ukázt a kaptuk hogy Anthusa feliratot kövessük, aztán ha már ott voltunk mondom menjünk fel Ali Pasa várába strandpapucsban strandcucokkal, fényképező nélkül,
nemsemmi volt, de megérte méghozzá a rövidebbik uton mentünk ami elég köves és keskeny de gyorsabban felér az emberfia.
Breki, gyönyörűszépek a fotóid! Remélem készítesz egy egész albumot is!? Tudom, hogy jó géped van, de kell ügyesség is hozzá! Gratulálok, és jó lenne még látni többet is!
Köszi, de ezek az utóbbiak nem az én képeim, ezek már nagyon profi képek csak találtam és gondoltam másnak is tetszene.
Ha ilyeneket tudnék tényleg ügyes lennék, főleg a HDR-re és a panorámaképre gondolok.
#118430 az enyém pl egyenlőre ilyeneket tudok.
Én nem nagyon szeretem az albumokat nemis hiszem hogy valaki 800 képet végignézne meg tallózásban kicsiben vhogy nem mutatnak olyan jól.
A korábban betett albumokkal is ez volt általában a bajom (mármint a hellaszos fotóalbumokkal mert van aki máshová tette).
De lehet ha egyszer végigérek csinálok belőle egy szűkebb válogatást.
Volt ott egy Gergő nevű srác aki profibb fotós jobb géppel és objektívvel az ő képeire énis kiváncsi lennék.
#1186362009-10-02 00:11:38 Válasz a #118628. hsz-ra
Akkor bocsi, de azért köszönöm, hogy megmutattad nekünk, hogy ilyen is létezik. Én ugyan ennyire nem értek hozzá, mint Te, pl. a HDR-t sem tudom mit jelent, de nagyon tetszik az a két kép!
Az albumokkal kapcsolatban igazad van, nekem is ritkán van annyi időm, hogy egy 200-250 db-os albumot egyszerre végignézzek, de utána visszakeresem, és folytatom később. Szóval jó ez, hogy van ilyen lehetőség. Én is azért raktam fel idén a Picassára is albumot, mert ott nagyobb méretben is lehet látni. De azért itt a hellaszon is gyönyörű albumokat találni.
Ja nem azért írtam mert engem zavarna csak azért mert nehogy ránk szóljanak, hogy miért buszos történetekkel szórakoztatjuk a nagyérdeműt, aztán átküldenek a buszos topicba.
Ezt megelőzendően gondoltam ezek érdekesek lesznek.
Én sem vagyok profi HDR-ben meg aztán főleg nem röviden leírom mert ugye fényképezős topic is van.
HDR (High Dynamic Range) nagy illetve kiterjesztett dinamika tartományút jelent
Ha laikusként nézek egy HDR képet akkor azt mondanám róla, hogy kicsit rajzfilmszerű, olyan szinekkel amik valóságban talán nem ilyen erősek, de így úgymond még jobban kiemelik a táj szépségét. Legalábbis ezt mondja akinek tetszik. Akinek nem az azt mondja, hogy valószerűtlen, mesterséges hatást nyújtanak. Valamilyen szintem szerintem mindkettő igaz.
"A HDR fotóknak akkor örülhetünk, ha nehezen kiexponálható témával találjuk szemben magunkat. Ilyen lehet mondjuk a naplemente, vagy nappal szemben fotózott templomtorony, általánosságban azok a helyzetek, melyek során vakítóan világos és szinte éjfekete képrészletekből, árnyékokból egyaránt kerül jó adag a képmezőre. A HDR technika ezt a dinamikakülönbséget hozza egymáshoz közelebb, a szem számára emészthető formátumúra. Segítségével felfedhetők a beégett és a teljes feketébe borult részletek egyaránt, egyetlen fényképen.
A HDR képek előállításához több, eltérő záridővel -- egy aluexponált a kiégett, túlexponált, egy világosabb az árnyékos, és egy normál expozíció -- elkészített fotóra van szükségünk, melyeken természetesen ugyanannak kell lennie, ezért az állvány használata több mint ajánlott.
Elnézést ha valakinek túl hosszú vagy ide nem illő lett illetve a profi fotósoktól ha túl egyszerűen írtam le szerintem ha valakit érdekel ezek készítése akkor akár az itteni fényképezős topicban is biztos van hozzáértő