Én is el tudnák képzelni pl del vagy kelet görögországi szervezett uticélokat. Gondolok itt arra, hogy nem kellene Tolo magasságában megállni, vagy egészen a török határig is lehetne menni. Ha a buszok el tudnak menni pl a spanyolokhoz mintegy 2000 km távolságra,akkor görögországi uticélokban is lehetne ilyen vagy hasonló távolságú cél. Talán csak Zakintos van hasonló távolságban.
#2248082014-10-02 00:32:01 Válasz a #224803. hsz-ra
Gudli!
Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat.
Igyekszem mindig minden fontos infót közölni, hogy ezzel segítsem a többi fórumost.
A nyaraláskor még jegyzetelni is szoktam, a párom csak mosolyog rajta.
#2248072014-10-02 00:26:35 Válasz a #224795. hsz-ra
Dobaki2 !
Igen, ettől félek én is, hogy az irodák továbbra is csak a nekik " jól bevált" helyekre utaztatnak, amik között -valljuk be- elég sok "lerágott csont" van.
Elsősorban az olcsó árak miatt vonzóak ezek az utak, de van az utazóknak egy széles rétege, akik már régóta vágynak új úticélokra, nem a megszokott Sarti-Paralia és társaira.
Sokan csak a tengerparti pihenés miatt mennek, de sokan vannak olyanok - én is közé tartozom - akik szerelmesek Görögországba, és minél többet szeretnénk látni belőle, érdekes helyekre eljutni, nem pedig a parton feküdni egész nap.
Szóval, reménykedem, hogy jövőre lesz valamelyik irodának egy nagy durranása.
( Ha jól emlékszem, idén Thassoson Ági, az idegenvezető mintha említett volna valami olyasmit, hogy jövőre új úticéllal jelentkezik majd az Apollon Travel. Kíváncsian várom, így lesz-e. )
Theia!
Ma kétszer is végig olvastam a Thassosról szóló beszámolódat. Nagyon tetszett! Olyan ízesen írtad le, hogy szinte ott éreztem magam. A számban éreztem a finom ízeket. Látszik, hogy időt és fáradtságot nem kímélve állítottad össze. Mindenre kiterjedő, összeszedett írás volt. Engem különösen is érdekelt, mivel már évek óta tervezünk egy thassosi utat, de eddig sajnos még nem jött össze. Beszámolód elolvasása után még inkább megerősödött bennem a gondolat, hogy ide el kell jutnom. Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a csodás élményt!
Sajnos új ajánlatokat évről évre csak elvétve látni. Amig megtelnek visszajáró vendégekkel a mostani uticélok addig az utazási irodák nem fognak kockázatot vállalni.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én már tűkön ülök és nagyon kíváncsian várom az irodák jövő évi buszos ajánlatait.
Nagyon remélem, hogy lesznek szép új úticélok, amiből lehet válogatni, mert egy-két kivételtől eltekintve eléggé egysíkú az irodák kínálata, és vannak helyek, amit soha nem választanánk.....
Esetleg valaki hallott-e már valamit ezzel kapcsolatban ???
A busz meg a szállás állapotát azért hoztam fel, mert arra akartam rávilágítani, hogy van olyan dolog amit könnyen kivédhetsz (pl. idegenvezető nemtörődömsége) és van olyan amit nem. ÉS ha már elmegy az ember nyaralni mért ne tenne meg mindent az ügyben, hogy jól érezze magát?
A kabócás dolog meg csak példa arra, hogy vannak olyan utasok akiknek teljesen mind1 milyen a szállás, hisz a legkisebb apróságot is felfúják, hogy háborogjanak ahelyett, hogy élvezzék az utat. Pl. idén Kefalónián a renieri apartmanra írták, hogy van szúnyogháló, én külön rá is kérdeztem az irodánál, és ott is mondták, hogy van. Persze mire kértünk a szobák többségén nem volt, és az volt rá a válsz, hogy azokra nem lehet felszerelni, ami marhaság, mert simán lehetett volna, de most ilyen miatt kellett volna bosszankodom ahelyett hogy élvezném a nyaralást?
[quote="teketoria"]Amúgy pedig minden eddigi utunk során az i.vez. csak az irodáknak hajtja fel a lóvét a fakultatívokra emberek toborzásával. Egyebet se csinálnak csak a nekik jattoló, vagy érdekeltségükbe tartozó éttermeket ajánlgatják.
Hát igen, ez többségében így van. Ehhez viszont nem kell rossz idegenvezető, mert a jók ugyanezt teszik. Bár szerencsére nem mindegyik egyformán. Találkoztam olyannal is, aki nagyon jól "vezette" a kirándulásokat, sok érdekességet mesélt, de egyébként inkább nem kértünk belőle. Amúgy meg nekem aztán ajánlgathat bármelyik id.vez. akármilyen helyet, ha kipróbálom és nem jön be, akkor lehet még akár "10 % kedvezményt ajánló", akkor is mellőzöm. Sokan viszont, akik nem túl tapasztaltak, vagy esetleg kényelmesebbek, képesek 1-2 héten keresztül az ajánlott helyeken enni, vásárolni, így még összehasonlítási alapjuk sincs.
Én 21 év alatt összesen 3 idegenvezetővel kapcsolatban tudok pozitívan nyilatkozni (igazából 2 + 2 db fél). A negatív rekordot nálam az egykori Eurotours egyik idegenvezető párosa nyerte.
Nekünk igazán kritikán aluli szállásunk egyszer volt, az Aeolus-nál, csak éppen magyar nyelvű idegenvezető hiányában nem igazán tudtunk reklamálni. Viszont velük soha több sehová!
Macig,elolvastam a belinkelt fórumrészt Aeolus iroda c. alatt...akár én is irhattam volna,mert pont Krétán pont velünk ugyanez történt meg.Szerintem lehet,hogy ugyanazt az apartmant akarták ránk is ránksózni.(Röviden a történet úgy zajlott,hogy ideadták a kulcsokat,míg a recepción vacakoltak,egyikünk elment megnézni a szobát,majd visszajött,hogy egy tragédia.úgy emlékszem 4 magyar család volt,mind a 4 szoba ilyen volt,mint a belinkelt leirás.Mi nem költöztünk be,lecuccoltunk a recepción,5-6 órás ülősztájk után kaptuk meg a szobánkat.Szerencsére elvittük a 2006-os Aeolus katalógust,amiben 1 oldalnyi leirás,fénykép volt a befizetett szállodáról...azt lehetett lobogtatni!Igy sem volt egyszerű eset!)
#2246792014-09-25 12:59:25 Válasz a #224677. hsz-ra
Macig te most megint egy kissé más irányból ülsz a lovon Itt most nem azokról az utastársakról van szó, akik a kabócák jelenléte miatt reklamálnak, óriási ikuval, ne a szélsőséges helyzetekkel példálózz, hanem a telepített idegenvezetőktől (akiket fizetnek az utazási irodák) elvárható tájékozottság, tájékoztatás, illetve szükség esetén segítség nyújtása a fő csapásvonal. Ha ezekkel nem lenne sokszor gond, akkor senki nem írna itt....De amíg arról szól a tevékenységük, amit én is és Teketória is alább leírt, addig van még hová fejlődni. Amúgy most a szállás és a busz állapotát nagyoltad el, ahhoz is van köze mind az utazási irodának, aki bérli, mind az idegenvezetőnek. Ha nem vesz fel jegyzőkönyvet, akkor készítek képeket és nem az utazási irodának fogok feljegyzést küldeni itthon róla, hanem a felügyeleti szervének fogom felhívni a figyelmét, ha valami nagyon nem a meghirdetettnek megfelelően alakul. Amúgy még bevett szokása az irodáknak, hogy egy max két kép van a prosiban amit neten letölthetsz, vagy kérsz az irodában, de kínosan ügyelnek, hogy nehogy több képet is kelljen mutatni adott szállásról, mert akkor lehet, sokra nem jelentkezne senki. Biztos nincs lehetőségük a több heti kinntartózkodás alatt rendes aktuális képet csinálni, ugye ezt te sem hiszed el
Mi Kefalónián nyaraltunk idén és az idegenvezetőt az érkezésünk napján 10 percig és a másnapján a tájékoztató megbeszélésen láttuk csak. De nekem egyáltalán NEM hiányzott! Semmi fakultatívra nem fizettünk be, nem érdekeltek az útjaik, helyette autót béreltünk és egyedül bejártuk a sziget nevezetes pontjait, partjait. Annyi haszna volt az i.v. jelenlétének hogy pár mondatban beszélt a szigetről, mire vigyázzunk, újat nem mondott mivel az utazás előtt két hétig a netet bújtam infóért és szinte mindent tudtam amit kell. megfelelő fórumokból (pld hellas.hu, index kefalónia fórum stb.) más utasoktól akik már voltak a szigeten sokkal több infót összeszedtem mint amit egy idegenvez. mondhat. Amúgy pedig minden eddigi utunk során az i.vez. csak az irodáknak hajtja fel a lóvét a fakultatívokra emberek toborzásával. Egyebet se csinálnak csak a nekik jattoló, vagy érdekeltségükbe tartozó éttermeket ajánlgatják. Ez Sartin is így volt + máshol is göröghonban.
Ebben igazad van, hogy nem szabad hagyni magunkat, de azért vannak akik már ezzel átesnek a ló túlsó oldalára. Ezen a fórumon (mósodik oldal első hsz) pl. volt aki azért reklamált, mert az apartman kertjében voltak kabócák...
Illetve mit lehet akkor tenni, ha valaki fel szeretné vetetni a jegyzőkönyvet a helyszínen, de az ottani idegenvezető ezt megtagadja?
A "rossz idegenvezető" témához még annyit, hogy egy utazás során lehet gond pl. a szállással, vagy a busszal ami ellen nem nagyon tud az ember mit tenni, a "rossz idegenvezetőt" viszont ki tudja azzal védeni, ha használja a netet és infókat gyűjt, így nem lesz annyira kiszolgáltatott, ami szerintem mindenkinek saját érdeke.
Sziasztok!
Olvasgatom itt a hozzászólásokat és leírom én is a véleményem: úgy gondolom, ha mindenki magának foglalna szállást, és egyénileg utazna, akkor nem lenne szükség irodára és idegenvezetőre.
Ha pedig már vannak irodák és fizet az utas a szolgáltatásért, akkor valóban szolgáltassanak. Ha van idegenvezető, ő végezze a dolgát, hiszen mi fizetjük az idejét és a munkáját, a lefoglalt apartmanok pedig legyenek akár egyszerűek is ezért a pénzért, de ne legyenek igénytelenek, mert az már durva. Azt hiszem, ennyit elvárhat mindenki a pénzéért.
(Én is leírtam a véleményem a Tolos fórumban az addig agyondícsért apartmanról, illetve annak egy szobájáról és a mai napig sajnálom azt, aki azt a szobát kapta, vagy kapja ezután.)
#2246702014-09-24 19:47:40 Válasz a #224669. hsz-ra
Én is csatlakozom Rollo-hoz ill. Miskolciutas-hoz, sajnos ha legyintünk, és szemet hunyunk akár utasként, akár más témában fogyasztóként (sajnos még ez a többség) akkor ne is csodálkozzunk, hogy ki leszünk szolgáltatva. Ha mindig másra várunk, hogy lépjen, hogy éljen a jogaival, mondhatnám kikaparja másnak a gesztenyét, addig mindig a kisember fogja a kárát látni. Az a baj, hogy sokaknak ez a hozzáállása, hogy jaj tök ciki szólni, sőt nekem is volt már problémám szállással, utazási irodával, leírtam itt is és éppen nem szedte le néhány hozzászóló a fejemet, mert leírtam őszintén a tapasztalataimat, a véleményemet,, hogy más is okuljon és ne járjon úgy mint mi. Mi is évek óta magunk megyünk. Azért nem megyek utazási irodával, hogy a fakultatív kiránduláson az Apollonos kislány,a maga 19 -20 évével kioktasson, megjegyezze, hogy én nagyon udvariatlan vagyok, mert a buszon nem akartunk a Meteorákig (Paraliáról) a családtól külön ülni. Mivel egy család felszállt 2 felnőtt lányukkal (négyen) ők egymás közelében akartak ülni, ezért közülünk a 14 éves (fiamat ) vagy engem a busz hátuljába egyedül ülésre akartak kényszeríteni. Aranyos nem? Közben kiderült, hogy jött még egy busz ugyanoda a testvérirodával, azon pedig alig ültek. A négy fős család nagy duzzogva átszállt arra a buszra, amin lötyögtek... mai napig nem értem....Stavroson is voltunk Apollonnal, vastagon fekete penészes fürdőben, rozsdás szagelszívó, és rozzant rezsó, lukas közepű serpenyők tök spúr szállás, erre az volt a válasz az idegenvezetőtől, hogy itt ilyen egyszerűek a szállások, ennyi pénzért mi akarunk.... Tényleg hülyének nézik az embert, már aki hagyja, azóta nem állok szóba utazási irodával. Persze ezt is csak az teheti meg aki beszél nyelveket stb. 7-8 éve nem emlékszem, hogy lett volna pl. booking stb
bocs ha hosszú voltam, lénye, hogy ne hagyjuk magunkat!
üdv mindenkinek