Azoktól kérdezném, akik jártak az Acheronnál. Képeken láttam, hogy vannak olyan szakaszok ahol úszni kell, nem ér le a lábam. Ezeken a részeken simán át lehet jutni félkezes úszással? Nem erős a sodrás? Ha kitartom a fényképezőgépet meg a kocsikulcsot akkor megússzák? Vagy vegyek esetleg vízhatlan tasakot?
#1916882012-07-21 01:00:52 Válasz a #191676. hsz-ra
Én annyit mondtam, hogy a helyi előrejelzés nem mond esőt. Attól, hogy itt élek, én sem látok a jövőbe , bár meglepő lenne az eső..max egy átvonuló, frissítő zuhi, de szerintem felesleges ezen lamentálni. Ha nem lesz, akkor szupi nektek, ha meg esne egy-két órát, szerintem nem áll meg az élet, beültök egy frappéra, nézitek a tájat, megvitatjátok a helyiekkel az élet nagy dolgait...
#1917072012-07-21 13:12:10 Válasz a #191655. hsz-ra
Eső nem fog, maximum ilyen zápor. Tavernára max a Symposiot (vagy valami ilyesmit) tudom mondani, van magyar étlap, 20% kedvezmény ha irodával mész és nagyon finom a grillezett polip, meg kedd és csütörtök este görög est is van. Amúgy még az Ionian-t szokták dicsérni, de van még rengeteg.
Sziasztok.érdeklődnék,hogy aug 24 én megyünk Lefkadára autóval:az még mennyire szezon mire számítsunk?várakozásilag?
Más.az auto amivel megyünk az anyukám nevén van ,de ő nem lesz velünk.ez lehet-e probléma valamelyik határon vagy ha megállítanak?
köszike.
#1920792012-07-24 22:40:25 Válasz a #192069. hsz-ra
Én mindenképp írnék kölcsönadási szerződést, persze angolul. Nem tartom kizártnak, hogy létezik erre formanyomtatvány esetleg.
Persze édesanyád neve minden iratodon szerepel, de szerintem egyszerűbb mint a rendőröknek/határőröknek magyarázni.
Itt van még1 kis kedvcsináló TÉRKÉP MEGANISIRŐL ,
ha már többen akarnánk arrafelé "túrázgatni"
E térkép szerint a keleti oldalon az ismert Limonari és Fanari beachen túl,
van még1 Vathi fölött, a Vathi öböl északkeleti peremén,
még1 a Fanari beachtől délre, és még1 Limonarihoz közel, keletre.
Abban tudnátok segíteni, hogy mi ugye a Filio apartmanban leszünk,
ami állítólag közel van a kikötőhöz, ezért 5-10perc sétatávolság a strand.
Melyik irányt javasolnátok, ahol szerintetek 'jobb' a part pancsoláshoz?
Észak vagy dél felé induljunk?
A másik kérdésem:
térkép szerint valahol Nidri közepétől indul az út a vízesés felé NY-i irányba.
Van valami támpont, amit kiszúrúnk könnyen és nem tudunk eltévedni? Vagy tábla esetleg?
Köszi szépen!
Legutóbb Hidalgo szerkesztette (2012-07-25 09:18:03), összesen 1 alkalommal
Hidalgo szerintem nyugodtan vállaljátok be az utat Spartochoriba, fárasztó annyira nem volt, csak soknak tűnt, de a kilátás kárpótol fenntről mindenért, ne hagyjátok ki.
Elf Egremnire a hajóút 12 EUR/fő volt. Vassilikiig talán 2 EUR/fő (egy út) a buszjegy, szóval kb 16 EUR/főből meg lehet úszni. Alkudni is talán lehet a srácnál, de csak akkor ha nincs körülötte senki. Szerintem a norvégoknak drágábban adta az utat mint nekünk, mert mikor mi rákérdeztünk mennyi senki se volt körülöttünk, körül is nézett hallja-e más.
Buszmenetrendet olvastam hogy valaki letöltötte a netről. Azt javaslom el se vigye, úgyse jó. Helyben kell megnézni a szálláson lévő füzetben (érvényességi időt mindig ellenőrizni), ha ott nincs aktuális, akkor bent a városban kaptok a Bel Air Hotellel szemben abban a kis házban amelyikre fel van festve a sziget. Egyetlen ilyen ház van nem lehet eltéveszteni. A buszmenetrend főszezonban hétről-hétre változik, később napról napra, aztán szeptemberben már óráról-órára. Konkrétan volt olyan napunk, amikor reggel közölték, hogy ez a busz amivel mentünk délben indul vissza és ugye tudjuk hogy ez az utolsó járat? A menetrenden volt délután 2 és 4 órakor is jelezve. El is hagytam rajta a simlis sapimat. Olyan is volt, hogy célállomáshoz érve bejelentették, holnaptól ez a járat nincs.
Ja és érdemes menetrendi idő előtt 10 perccel odamenni mert olyan is volt, hogy akkor már elment a busz. Persze a legtöbbször fél órákat vártunk rá. Szóval figyelni kell és inkább a buszon kérdezgetni a kalauztól. Mindegyik nagyon rendes (legalábbis velünk mindig azok voltak). Egyszer egyik elszámolta a visszajárót, szóltunk neki, azt kérdezte biztosak vagyunk-e benne, mondtuk hogy igen biztos hogy 3 euróval kevesebbet adott vissza, szó nélkül átadta a pénzt.
#1920972012-07-25 09:26:39 Válasz a #192096. hsz-ra
Szia Kotyi,
Köszi az írást, nagyon hasznos infók vannak benne!
A buszmenetrendes srác is én vagyok
(ITT)
Bár ezt nemrég tették fel a netre és sok helyen összevág a beszámolókkal,
természetesen már az első nap ellenőrizni fogjuk helyben.
#1920982012-07-25 09:27:44 Válasz a #192094. hsz-ra
Mi is a Filio-ban voltunk, de strandolásban nem tudok segíteni, mert nem fürödtünk Nidrinél, de az idegenvezető azt mondta, hogy észak fele induljunk.
A vízesés felé az út: pont a Filio utcáján kell felmenni, majd jobbra majd tábla jelzi, hogy balra Könnyű megtalálni
Hidalgo amennyire én tudom csak balra van strand (a központi városi), mert jobbra hajókikötők vannak.
Valaki kérdezte az éttermeket is. Ha olcsón akartok enni és finomat (normál, nem túl nagy adagot), akkor a Kónyu által sokat emlegetett Ionnian. A kikötő legvégén a komp-dokk után van. Itt tavaly 5 euró körül volt egy tál étel, persze ehhez az ember rendel innivalót is.
Nagyon tudom javasolni viszont a kikötő ugyanezen a végén, de nem a kikötőben, hanem a főutcán található Stathis Place vagy Palace-t. Egy gyros-os hely, de van nekik kb 5 asztaluk. Isteni minden, tavaly egy souvlaki tál volt 4 euró. Ugyanennyi volt egy (hatalmas adag) görög saláta is 1 pálcika souvlakival.
A vízesés is téma volt. Javaslom, hogy aki a központhoz közel lakik, az fordítson hátat a tengernek és menjen fel toronyiránt egy kis utcában a hegy felé, át a főúton és tovább kis utcákon (kertek mellett) toronyiránt, ott majd lesz tábla amit követni lehet.
Aki a Sun Rise felöl indul neki, az menjen fel jobbra a főútra és jobbra az első(?) második vagy harmadik (ezt sose tudom mert visz a lábam) egyik betonozott kis utcán a kertek között fel a hegynek, onnan ugyanaz mint az előzőnél, látni fogjátok a táblákat.
Még valamit elfelejtettem. Az időjárást. Ahogy Miti írja, kevés az eső.
Az accuweather amit ír az oké, de ne a hőfokot nézzétek amit ír, hanem alatta van kis számokkal a real feel és az jóval magasabb az aktuális hőfoknál. Na az a jó érték.
3 év alatt hogy ott nyaraltunk egyszer éjjel volt eső, másnap reggel 10-ig, 11-kor már napsütés. Plusz tavaly egy hatalmas vihar. Az is éjjel tartott másnap délig, aztán folytatódott kis szünettel estig. Ha lesz is eső, kizárt hogy végig a nyaralás alatt.
Ja ha koromfekete az ég, te menekülsz már a szállásra mert tuti hogy mindjárt rádszakad, és ne adj isten megkérdezed a görögöket, hogy szerintetek esni fog-e? Akkor kivétel nélkül az lesz rá a válasz, nem hiszem, de remélem. És vagy esik vagy nem, de legtöbbször nem.