Sziasztok, mi júniusban repülnénk Athénba, jobb híján az Aegean-nel.
Kb 60 és 120 EUR/fő közt mozog (elég sűrűn) az olcsó jegy.
Van esetleg tapasztalata vkinek, hogy hány hónappal korábban indul el felfelé az ár, ami előtt mindenképp érdemes lenne lefoglalni?
Amit most nézek (18-Jun) az 80EUR.
Vajon várjak, hogy lemegy-e 60-70-re, vagy foglaljak és örüljek, hogy nem 100-120EUR ??
#2110752013-11-24 16:47:32 Válasz a #211072. hsz-ra
sztem nem rossz ez, h már reggel a tetthelyen van az ember, csak az a fél négyes ferihegyre érkezés...
én is néztem amúgy amit írsz, de egyelőre jó drágák a ryan szektorok. és vszeg rodosz a könnyebben abszolválható, mert krétára a ryan chaniaba repül, wizz heraklionba, és attól tartok, megdobná az autóbérlés költségeit a máshol történő leadás.
#2109362013-11-08 16:03:37 Válasz a #210935. hsz-ra
Jaja, szerintem is egységesíteni fogják a nyári menetrendtől, ez így túl szép egyelőre, hogy igaz legyen. Bár engem most jobban izgat, hogy a bp-i gépnek milyen csatlakozása lesz még aznap athénból az este 8-as érkezés után.
#2109352013-11-08 14:35:14 Válasz a #210934. hsz-ra
az aegean-nal bevezetésre került ez a go light-ügy, miközben az olympic maradt alapban bőröndös?
hm, fura, sztem is egységesíteni fogják ezt, ami az aegean-nál látottak alapján sztem úgy lesz, h marad a 39 eur, de csomag nélkül (pedig nagyon tetszene, ha ebből vonnák le a csomagot akkor megyek jövőre karpathosra )
én rodoszt és krétát néztem eddig csak, azok is vannak ennyiért, viszont voltak tavaly is, bőrönddel.
Persze, mert azt az aegean is repülte. Az athén-karpathost viszont csak az olympic - aranyárban. És most ez a 39-es áruk is bőröndös. Mondjuk úgy saccolom, ők is elő fognak rukkolni a feladott poggyász nélküli kategóriával.
az egyik, h az aegean megvette az olympic-et, ami ezután előbbi leányaként fog működni, összehangolva a járatokat (és állítólag áresést is okoz ez, háát, hiszem ha látom..)
Érdemes végigmazsolázni mindenkinek érdeklődése szerint, mert pl. az ATH-AOK az eddigi fix 100-110 helyett 39 euróért is repülhető. De még csak márciusig van menetrend.
Ha már szóba került az Aegean neve is, egy kis kiegészítés a repülési infókhoz:
"Turista osztályán két új kategóriát vezet be a görög légiszállító, amellyel a diszkont ajánlatokat és a rugalmasságot keresőknek kedvez.
Az utasok igényeinek figyelembevételével alakította ki GoLight és Flex elnevezésű két új turista osztályán elérhető árkategóriáját a Aegean Airlines, amelyekkel az utasok a saját igényeik szerint alakíthatják jegyük árát. A GoLight jeggyel már egészen alacsony áron juthatnak el az utasok Athénba a társaság járatain, ezzel a jeggyel egyetlen kézipoggyászt vihet az utas magával, amelynek a maximális súlya 8 kilogram lehet. A Flex kategóriájú jegy nagyobb rugalmasságot nyújt az utasnak, aki pótdíjazás nélkül bármennyi alkalommal módosíthatja a jegyét. A Flex jeggyel egy maximum 8 kg-os kézipoggyász és egy maximum 23 kg-os feladott bőrönd vihető. Mindkét változatnál plusz pénzért további poggyászt is feladhatnak az utasok. A két új jegyár október 10-étől válik elérhetővé, bevezetése fokozatos lesz az Aegean járatain: 2013. november 1-jétől a belföldi és ciprusi járatokon, 2014. január 15-től pedig a teljes nemzetközi hálózaton igénybe tudják venni az utasok."
Ezzel a lépéssel is kedvezőbbé tették a jegyárakat.