Az biztos, hogy nem fogok diétázni a két hét alatt. Majd visszafogyom itthon a plusszokat. Tavaly valamiért kimaradtak ezek az édességek, nem is tudnám megmondani, hogy miért, de az idén minden szimpatikus ételt meg szeretnék kóstizni.
Jó neked, hogy nincsenek gondjaid a kilókkal, nekem annál inkább. Éppenezért nem jó ötlet, ha sütikkel tömöm magam, de sajnos imádom az édességet.
Tavaly Sartin a palacsintájukat ettük nagyon, bár jó kis tömény volt, meg a fánkjuk volt még isteni. Nem az, amit a strandon árulnak, azt nem kóstoltuk meg, hanem amit a pékségnél árultak. Olyan, mint a hazai lekvárral töltött fánk, csak ebbõl elég volt egyet megenni, annyira tartalmas és finom volt. Mi valami csokis töltelékût ettünk, isteni volt.
Sajnos nagyon finomak a pékárujuk.
Csutek, teljesen igazad van. Itthon se egyformán csinálnak minden ételt, gondolom ez náluk is így van.
Az egyik ismerõsömék Pest környékérõl valók és addig nem is ismerték a töltöttkáposztát, míg ide nem költöztek. Ezen rendesen meglepõdtünk.
Azt hiszem, hogy a görög konyha is tájegységenként változik, ott sem hiszem, hogy minden ételnek mindenhol ugyan az az íze.
ÉN sem tudom megenni a mézet, akárcsak te. Viszont egyszer csináltak egy olyan gyümölcssalátát, amiben jócskán volt méz és még sem érzõdött a gyümölcsök ízén.
A recept annyi volt, hogy 1 kg õszibarackot és 1 kg sárgadinnyét össze kellett kockázni és kb. 3 evõkanál mézzel leönteni, majd be a fagyóba és érni hagyni. Valami fantasztikusan finom volt!!!!
Nem hiszed el, de a méz íze egyáltalán nem érzõdött. Meg sem ettem volna, ha igen.
Ezt csak azért írtam le, mert lehet, hogy a görög sütiken sem érzõdik ki maga a méz íze.
Hát igen, én meg a tengeri herkentyûket nem szeretem, bár egyszer megkóstoltam a polipot a barátnõm tányérjáról és akkor sem ízlett. Nekem nagyon rágós volt, mint a gumi.
Vojandi!
Az édességgel és a mézzel hasonló képpen vagyok mint te, a tengeri kütyüket pedig különösen imádom, kivéve ugye nyersen. De az idei sütik, amiket választottam, számomra is ehetõek voltak. Nem véletlenül nem tudom megmondani, hogy mézzel vagy cukorsziruppal készültek, ha az elõbbinek csak a szagát is éreztem volna akkor bele sem kóstolok. Olyan krémes jellegüek nyerték meg a tetszésemet, de a többiekét is megkóstoltam, és nem volt olyan elriasztó. Talán megér egy próbát, legfeljebb levonod a tanulságot: soha többet!
Én az idén azt hittem, hogy baklavát ettem, de Jox képe szerint még csak rokona sem lehetett
Amit mi ettünk (kaptuk a fizetés után a taverna ajandékaképp) az egy barna, olyan piskótaszerû sütikocka volt. Vastagon át volt itatva valami cukros sziruppal, vagy mézzel, és a tetején megpörkölt, karamellel leöntött dió volt, meg belül is voltak magvak. Nagyon finom volt, csak annyira émelyítõ édes volt, hogy két falat elég is vlt belõle.
Ezekkel a képekkel maximálisan kimeríted a zaklatás fogalmát!
Négy hónapja diétázom, hogy nehogy engem nézzenek a túristák bálnának. Sem a barátnõm, sem én nem tartozunk a karcsú emberek közé. A férjem azzal viccelõdik (nem sértésbõl), hogy idén aug.25 és szept.10. között Göröggországban ismétlõdõ cunami várható.
Mint ahogy nálunk édes kápsztából, egressel és kaporral csinálják a töltött káposztát, viszont ( ha jól tudom) a nyírségben paradicsommal. Biztos, hogy a görögök is tájegységenként más- más módon készítik az ételeiket. Ezért nem szabad mindig ugyan oda menni.
Persze csak akkor, ha valakit a gasztronómia is érdekel.
CSutek, komolyan mondom, én ugyan ezt mondtam otthon. Én is kb. április óta fogyózok és pont ezt mondtam otthon, hogy ha belecsobbanok a tengerbe, kisebb fajta cunamit fogok okozni.
De jobb esetben is a Lochnessi szörnynek fognak gondolni.
És akkor jön Jox ezekkel az isteni kajás képekkel.......