#1589532011-03-25 20:44:11 Válasz a #158950. hsz-ra
3-4 éve április környékén én is lefoglaltam egy adott szálláshelyen az "utolsó kétágyas szobát" (szinte mindig augusztus utolsó hetében megyünk). Megkönnyebbülés, miegymás... telt-múlt az idő, készülődtünk, eljött az indulás estéje. Belgrád után kicsit rákapcsoltam, és megelőztem egy magyar autót, aminek nagyon ismerős rendszáma volt, de nem foglalkoztam vele, mentem ahogy tudtam. Reggel megérkeztem, a szállást délután lehetett elfoglalni, úgyhogy mentem lubickolni Délután cammogok a motyóért, meglátom megint azt az autót, akkor már gyanakodtam: igencsak valami ismerősbe fogok botlani (a francnak se hiányzik) Viszem felfelé a batyukat, lépcsőn a strandpapucs megakad, elszakad, esek olyat mint az ólajtó feltápászkodom, csörömpölök a kulccsal, közben emlegetem a görög kőműves keresztanyjának a combja tövét... erre nyílik a mellettünk lévő ajtó, és ott les kifele az ismerős autó gazdija: hát egy volt csoporttárs!
Na de nem is ez a lényeg (csak eszembe jutott, hát leírtam), hanem egyik este elmentünk közösen kajálni, és beszéltük a foglalást. Ők ugyanabban az irodában, több mint két hónappal utánunk foglalták le az "legutolsó kétágyas szobát", ráadásul a II. emeleten a felettünk lévő kétágyas szobában senki nem lakott (gondolom az volt a "legeslegutolsó kétágyas szoba"... )
Szóval nem kell bekúpolni.
Közben eszembe jutott egy régi vasutas vicc:
Utas a bakternak:
- Mondja, mikor indul a legközelebbi vonat Pestre?
- Fél négykor.
- Jaj, az nagyon késő. Hamarabb nem megy?
- Nem, kérem. A legközelebbi vonat előtt nem indítunk vonatot...
Nekünk azt mondta az Ibuszos hölgy Nyíregyházán, hogy el van osztva arányosan az országban, hogy mennyi utat adhatnak el.
Annyiszor írtátok már, hogy mennyire betelt a fortuna akció, aztán mégis mindenkinek sikerült foglalni ... abban meg mi lenne a ráció, hogy kis hazánkban területileg elosztják a helyeket? És, ha Nyíregyházán a kutya nem érdeklődik, viszont fél Nagykanizsa így akar utazni???? Ha világot szeretnénk látni, gondolkodjunk is! No para. Inkább olvasgassatok utána minden lehetséges célpontnak, mert egy hét indulás előtt kevés lesz arra, hogy akkor szedjetek össze minden hasznos infot.
Nem "kúpolok be". Már bocsánat de nem teljesen értem mi ez. És nem is vagyok ilyen beszédhez hozzászokva, na de mindegy, öregszem
Én biztos ami biztos lefoglaltam.
Csak gondoltam érdeklődök...remélem azt lehet
Elmesélem én is az IBUSZ-os élményemet.
2009-ben Tolon voltunk az Ibusz szervezésében. Ez egy last minute utazás volt. Hétfői napon közölték velem, hogy akkor péntektől mehetek szabadságra. Nagy volt az öröm,mégis mehetünk nyaralni.
A nap folyamán email-ben megkerestem a miskolci irodát, ők szinte azonnal küldtek egy árajánlatot. Olyan árat írtak, hogy nem keresgéltem tovább. (Ebben az email-ben az is benne volt, hogy csak 2 db szabad apartmanjuk van csak.) Ezután felhívtam őket telefonon, hogy én munka miatt a fővárosban vagyok és nembiztos, hogy hazaérek zárásig, eltennék e nekem az egyik apartmant másnap reggelig. Közölték velem, hogy nem tudják megoldani mert csak ez a 2 hely van. Én végigrohantam a fél országon és zárás előtt fél órával sikerült beesnem az ajtón.
Elkezdte a hölgy a foglalást és engem csak nem hagyott nyugodni, hogy lehet olyan olcsó egy 2 hetes nyaralás. Hát rákérdeztem, hogy akkor 2 hétre ennyibe kerül az egész? Neki kerekedett a szeme. Ki beszél itt 2 hétről??? Mondtam neki, hogy én. Elkövettem azt a hibát, hogy e-mailben és szóban is a dátumot mondtam és azt nem tettem hozzá, hogy 2 hét. Neki meg nem tűnt fel, hogy június közepe és vége között 2 hét szokott lenni. Na de ezt a problémát még időben sikerült megoldani.
A következő meglepetés már Tolon ért. A vérnyomásom a csillagos eget verte. Olyannyira volt csak 2 szabad apartman, 2 különböző apartmanházban, hogy csak mi voltunk ketten a Maria apartmanban. A második héten még jött egy 4 fős társaság, így már hatan voltunk.
Ha ezt tudom nem sietek anniyra és ráértem volna másnap reggel is bemenni. Bár ha rendesen kiszámolják a 2 hetet az elején..... lehet,hogy be se teszem a lábam az Ibuszba.
Az rendben van,hogy el kell adni, de muszáj ekkorát hazudni? Üresen állt az egész apartmanház.
És hogy miért kerestük meg azon az éven az Ibuszt? Mert hibás volt a honlap. Olyan last minute árakat írtak ki amik nagyon alacsonyak voltak. Egy toloi út 30 ezer alatt volt, amikot csak a buszjegy kb 31 ezer volt akkor. Ez fura volt. Ezért küldtem az emailt, és ők a 2 hétre olyan árat írtak, hogy úgy tűnt tényleg ennyire olcsó. De gondolom később valki/valakik szólhattak mert a nyaralás alatt kijavították a hibát a honlapon. Az árhoz hozzáadták a buszjegy árát is.
#1589712011-03-26 10:35:33 Válasz a #158412. hsz-ra
Picimancs!
Te repülős vagy buszos utat foglaltál aug. 22-re?
Mert én tegnap fizettem be a repülősre és senki sem mondta, hogy nincs már lehetőség! Köszi
Még egy kérdésem lenne a mediterrán tombolával kapcsolatban: az én utalványomra azt írták rá, hogy "Alkudj és nyaralj" akció. El vannak tévedve, vagy a veszprémi irodában még így hívják vagy jól átvertek? Utazott már valaki repülővel ilyen akcióban? Szeretnék megnyugtató válaszokat kapni, mert fura nekem ez az egész! Köszönöm
Ugyan már emberek! Minden irodának meg van a maga kis trükkje, hogy megfogja a vásárlót. Lényeg a lényeg: akit érdekel az akció, az menjen és érdeklődjön az irodában. Az a biztos.
Mi két éve utaztunk így. Akkor is repülős, apartmanos útra fizettünk be. Kb. két héttel az indulás előtt hívtak minket, hogy hová, és melyik apartmanba megyünk. Akkor Korfut kaptuk. Semmi hátrányunk nem származott belőle, hogy ilyen akcióval mentünk. Minden nagyon jó volt. Semmiben sem különbözik egy normál áras úttól. A szolgáltatás ugyanaz. Mi önellátós utat foglaltunk. A szállás szuper volt. Fakultatív programon is részt vettünk. Az idegenvezető segített az autó kölcsönzésben is. Nyugodtan vágjon bele, aki esetleg azon aggódik, hogy nem olyan ellátást kap, mint más, mert tényleg semmi különbség nincs.
Ha esetleg kérdésetek van még, írjatok nyugodtan.
Maya
#1589802011-03-26 12:21:05 Válasz a #158972. hsz-ra
Szia!
A régi neve ez volt az alkudj és nyaralj. És nekünk is ez van ráírva a papírra.
Szóval ez miatt ne aggódj. Mi augusztus 8-i héten indulunk majd repülővel apartmanba.