Skala Potamiában ki ne hagyjátok a Krambousa és a Captain éttermeket!
Mindkettõben remek a kiszolgálás, nagyon finom és bõséges az ellátás. "Tengeres" étkekben kiváló a Captain (=kapitány), de mindkét helyen van bõven választék egyéb - nem halas, rákos fogásokból is. Kapitánynál van gyerekmenü is.
Ezt a két helyet nekünk a görög vendéglátóink ajánlották, õk is oda járnak.
Sajnos, Mamin által ajánlott Trata (Teata) éttermet én egyáltalán nem ajánlom, sõt, mindenkit lebeszélnék róla.
Elõre elmentünk asztalt foglalni - mondjuk 21-en voltunk, biztosra akartunk menni. A fiúk mondták angolul - nem értették, elmutogatták kézzel, leírták számmal egy papirra, hogy hányan megyünk és mikorra.
Ehhez képest iszonyú gondot jelentett, amikor megjelentünk, pedig rajtunk kívül volt még 10-12 szabad hely. (késõbb megtudtuk, hogy albánok üzemeltetik ) Végig olyan érzésünk volt, hogy terhes nekik a jelenlétünk, mosolyt nemigen kaptunk, a rendelés felvételével is gondok voltak. Az adagok sem voltak túl méretesek - más helyekhez viszonyítva. Gyerekek kértek gyümölcskoktélt, kihoztak kis dobozos üdítõket (mondjuk vegyigyümi volt, az igaz), bontatlanul, a pohárért külön kellett szólni. Ennyi erõvel a boltban is megvehettem volna.... Nem sorolom inkább, gyõzõdjön meg ki-ki maga a helyszínen.
Maminéknak talán szerencséje volt, pont jó passzban lehetett a személyzet. Viszont úgy gondolom, ha valaki hirdeti, hogy péntekenként élõ zene van, akkor minimum arra a napra július közepén készüljön fel teltházra, de legalább ne kelljen a fizetõvendégnek rosszul érezni magát, amiért olyan sok fõvel odamegy (urambocsá olyan sok pénzt akar otthagyni az elfogyasztottakért...).
A zene viszont tényleg jó volt, szépen játszottak és tisztán énekeltek.
Egy dolog biztos: ha nincs a helyi görögöktõl tipp, el kell menni egy-két este és végignézni, hol mennyien vannak. Késõbb ezt is megfigyeltük, egy-két asztalnál ült csak vendég, akármikor jártunk arra.
Köszönöm a felhomályosítást! Megkeressük a farönköst.
(Bevallom, még nem tudtam visszaolvasni a teljes fórumot, de igyekszem.)
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra!
Szia Doro!
A farönkös egy étterem Skala Potamiaban,ahova leginkább görögök járnak,és angyon szuper hely,ahogy a többiek irták....olcsó, és nagyon finom az ottani souvlaki pirított kiflivel (vagy kenyérrel? )....
Még én sem voltam ott személyesen,csak a többiek elbeszéléseibõl hallottam róla!
Nagyon jók a légifotók is, még nem láttam õket eddig!Köszi a linket!
Mostanában a személyes találkozó nálam nem nagyon jöhet szóba, de azért köszönöm az ajánlatot. Viszont privát üzenetben, illetve e-mailben szívesen veszek bármit a szigettel kapcsolatban. (Mindjárt próbálok tenni valamit, hogy látszon az e-mailem.)
Ez a farönk dolog így nem mond semmit, de próbálok utánajárni a fentiek alapján.
Mi tavaly szeptember 21-tõl voltunk október 5-ig,nagyon jó idõnk volt végig,talán egy-két délelõtt volt fátyolfelhõs az ég,esõ semmi,de esténként tényleg hideg volt.(motoron meg nagyoooon hideg volt )
Aki Skala potamiában jár a farönköst ki ne hagyja!!
farönkös
Doró vannak képeim is és jó helyeim kajára több városban teljessen OK mind, félig meddig sajna hogy idén nem oda megyek de hát rábeszéltek korfura megprobálom de húzz a szivem haza THASSOS az örök szerelmem