Hát most megnyugtattál az utazást illetően.
Visszaolvasoma topikot, hogy melyik oldalon van a buszmenetrend.
Írtam privit!
Jaj, én olyan boldog vagyok!!!!
Mostmár emlékszem, igen, megvetted annyiért a jegyet.
De szerintem ne bánd, mert tudtál tervezni, egyébként meg Malévra ez nemjellemző!!!
Amikor kb 1 hete írta Sandra, hogy Athén-BP odavissza 31 ezer, gondoltam mázlista, na erről is lecsúsztam. És teljesen véletlenül keveredtünk tegnap a Malév oldalára, és lám... és az akció jún.30ig volt kiírva, még jó hogy kipróbáltam amúgy mennyi lenne a jegy augusztusban.
Meghát írtad is, hogy abban az időpontban nem lett volna ilyen olcsó jegy.
Ha Piraeusba este 23-kor érkezik meg a kompunk, akkor ilyen időben még jár valamilyen jármű?
Például az a X96-os vagy hasonló számú.
És a szállásadó megérti és elfogadja, hogy ilyen későn megyünk?
Nem szokott ebből gond lenni ugye?
És augusztus közepén ugye kizárt, hogy 15, max 20 euroért találjak szállást 1 főnek?
Köszönöm Agni!! Igen, megtaláltam mindent, a menetrendjét is kimásoltam, meg a megállókat... Azért így jobb, hogy megerősítettetek! Mivel nem én utazok, ezért szerettem volna részletesen utánajárni mindennek. (Én simán várnám a metrót... )
Szia. Csak a nev valtozott (az sem most) a menetrend ugy jo ahogy a neten van, a jegy pedig 3.20 minden "repter expressz" buszra. A megallokat ott talalod sorban ahogy kijossz a terminalbol. Konnyu lesz ...el sem lehet teveszteni
Én nem vagyok sajnos olyan naprakész ezekben, csak így utólag kapkodok az információk után... A menetrendje megvan, azzal szerintem nem lesz gond. Letöltöttem 2 térképet, az egyik a kikötőről, ott X96ost ír, a másik pedig az útvonala lenne, ott pedig E96ot. De akkor merem feltételezni hogy jó még ez is.
A jegyáraknál nem találok változást az eddigiekhez képest, csak nekem az jön le hogy a reptérről teljesen más a díjszabás... ez a 3,20 euro, a reptérről bárhova??
Szerintem csak a neve változott, máshol (talán az Indexen...?) olvastam erről. De maga a busz ugyanúgy jár, mint eddig, éjjel és nappal is megy folyamatosan (bár éjjel valamivel ritkábban, talán óránként...).
Igen, én is olvasgattam, az X95-ös a Szintagma térre visz, ugye? Onnan még metrózni, ráadásul átszállással... Azért nézegettem a görög honlapon a hasonló elnevezésű buszokat, és ott találtam az X96ost, szerintem ez jó lenne. Azt hiszem december körül esett szó erről, de valószínűnek tartom hogy akkor még E96os volt a neve. Találtam is egy térképet azon a honlapon, ott szerintem még ez a régi elnevezéssel szerepel. A kérdés, hogy csak a neve változott -e.
szerintem Katerina hsz-a az múlt hétről elég naprakész...
Katerina írta:
Pár órája érkeztem haza Athénból .... A 3-as metró a reptérről jelenleg nem közlekedik, csak Etniky Amyna-tól. Érdemes az X95-ös buszt választani inkább mindössze 3,20 EUR-ért! Rögtön ott van a terminál oldalában a jegyeladás és a busz megállója is!
Az előző oldalon írta, és utána azt is kitárgyaltuk, hogy bár a hivatalos honlapon 70 percre írják a busz menetidejét, a valóságban 40-50 perc alatt beér a busz a belvárosba.
Sziasztok!
Itt azt írják, hogy febr. 14-től a reptérről nem megy a metró...
http://www.amel.gr/index.php?id=52&no_cache=1&L=1
Gondolom ez a helyzet május elejéig változatlan. Akkor hogy a legegyszerűbb eljutni a reptérről a kikötőbe? Ha jól látom, az X96os busz (expressz) pont ezen a vonalon közlekedik. Utazott már valaki ezzel mostanában? Mennyi lehet ez időben?
Tudom, hogy korábban is volt már erről szó, csak írtátok hogy valamit átkereszteltek, valami már nem aktuális... Szóval jól jönne valami naprakész infó...
Van valakinek valami tippje athéni autókölcsönző ügyében?
Illetve azon morfondírozom, hogy hol kellene felvenni az autót... Nagyon nem szeretném, ha Athén belvárosában kellene vezetnünk, így arra gondoltam, hogy inkább kimennénk a reptérre, és ott vennénk fel... bár ez nem túl logikus lépés, mert utána pont az ellenkező irányba megyünk majd (Peloponnészosz felé), ráadásul a reptérig is ugye egy órát kell kb. utazni...
Ha ilyen kozel fogtok lakni az Akropoliszhoz akkor semmilyen kozlekedesi eszkozre nem lesz szuksegetek, hiszen ott mindent elertek gyalog is...A Parlament es az Akropolisz kozt is csak 20 percet kell (lassan) setalni.
Remek hír, köszönöm szépen! Számolgattam a térkép alapján, hogy olyan nagyon a legrosszabb esetben sem lehet messze semmi, de elég rossz a szemmértékem, és azért sokkal jobb olyasvalakitől hallani, aki igazán tudja!
Ha ilyen kozel fogtok lakni az Akropoliszhoz akkor semmilyen kozlekedesi eszkozre nem lesz szuksegetek, hiszen ott mindent elertek gyalog is...A Parlament es az Akropolisz kozt is csak 20 percet kell (lassan) setalni.