Hétfőn utazunk Lefkada-ra, Vassilikiben lesz szállásunk. Van valakinek tapasztalata a faluról? Esetleg tudnátok ajánlani pékséget, éttermet ami jó?
Nagyon köszönöm előre is.
Már pár napja itt vagyunk Lefkadán, Nidri mellett. A szálodánkkal 100% meg vagyunk elégedve. Nidri közelsége jó választás volt, jók a boltok, zöldségesek, és jó este korzózni a főutcán.
Búvárcipót, gumitalpu cipőt érdemes hozni, mert nagyon kavicsosak a partok, tegnap nekünk már elegünk volt az ingyenes lábmasszázsból,amit a kavicsok nyújtottak.
Saját kocsival jöttünk, így 2 hétig lesz időnk mindent kényelmesen megnézni. A robogóról csak annyit, hogy valóban bejárható vele a sziget csak kicsit idegörlő a "60fokban" 10 menni az iszonyat emelkedőkön. Az emberek nagy része nem 120-as motort bérel,ami bírja az emelkedőket. Bár az is igaz, hogy kocsival se egyszerű az utakon, néha a 2 sáv hirtelen csak 1 lesz....Fárasztó tud lenni a vezetés annak,aki nem szokott vezetni autóval.
Eddig Mikros Gialos, Egremni, Porto Katsiki-in voltunk. Mind nagyon szép volt, óriás hullámokkal. Viszonylag kevesen voltak mindenhol, a víz hidegecske még, de gyönyörű.
Genin is voltunk, akár ki is hagyhattuk volna....Semmi különös....Dessimi meg egy kemping.....
Felirogatom majd azoknak a hejeknek a nevét,ahol eddig ettünk, elég vegyesek az érzések,benyomások.
Nem Lefkada, de: annak,aki saját kocsival jön le, nagyon tudom ajánlani útközbe Ionnina várost, teljesen más Görögországot mutat meg!!!!
Én kérdeztem annó, hogy hol lehet kocsit mosni a bogarak miatt. Nem hiszitek el, olyan zuhé kapott el minket a hegyekbe, hogy lemosta az összes bogarat,amit addig összeszedtünk!!! De azóta sok autómosót is láttunk, Nidri után sok kilóméterrel, Vasiliki felé is.
Az idő jó, bár tegnap kicsit hűvösebb volt,de még így is elég meleg, hogy strandoljon az ember, felhők sehol, és érdekes élmény volt a hegyekbe úszó felhők között a 23 fokba menni
Egyenlőre ennyi, az éttermeket meg majd leírogatom, bár ez elég elfogult lehet majd. De ahol sokan esznek mindig,nem lehet rossz?!
Köszönjük az infókat. Mi hétfőn indulunk Vassilikibe, így ha lesz még infód és leírod azt megköszönjük.
Minden információ nagyon jól jön.
Egy kérdés: A szigeten van sok benzinkút vagy csak a nagyobb településeken van?
Köszönöm.
#2052502013-06-26 12:03:55 Válasz a #205226. hsz-ra
Kis kiegészítés Anitához: A Dessimi nem csak egy kemping, hanem egy öböl is, sokan szeretik, főleg helyiek, én kevésbé a sok itt parkoló motorcsónak miatt, de ha átvergődtök a hajókon, a barlang környéke jó sznori-víz. Geniről kicsit sommás a véleményed, asszem sokat nem láthattál az eldugott öblökből a külső részén Nekünk nagy kedvenc a Laka! Igaz, kevesen ismerik a nehéz megközelíthetősége miatt.
Van még megismerni való a szigeten, sok minden hátra van, pl. Kavalikefta, Aghiofili, Milos, Meganissi sziget, a Doucato Cape, a hegyifalvak, 1-2 hajóút, úgy-hogy további szép napokat a hátralevő időben - és jó időt, szép felhőket a fotózáshoz!
És várjuk a vacsizóhelyek (és nem hejek!! ) nevét is!
Szerencsére nem túl nagy a sziget, nincsenek távolságok.
Ez igaz, bár múlt évben vettünk fel Porto Katziki után egy fiatal szlovák párt akiknek kifogyott a nafta a robogóból. És ha jól emlékszem Kathisma elött találtunk nekik kutat... Nekünk nem volt gond mert az volt az uticél, de nekik még vissza kellett valahogy jutni, szóval pár óra kellemetlenségük biztosan volt aznap.
Nekem pont azért tetszett, mert közel van Nidrihez. A parton van árnyék ha a fák alá csücsül a delikvens és órákat el lehet ott búvárkodni. Kis gyerkőcöknek is ideális. Viszont nincs nagy hullám és persze vannak sokkal szebb fürdőhelyek nála.