#1400582010-06-18 19:07:41 Válasz a #140054. hsz-ra
Boros Family!
Elvileg sokunk által gondolva, ami Sartiról szól, vagy Sartival kapcsolatos az nem számít off-nak. Kérdezz nyugodtan. Minden kérdés és válasz segíthet, hogy a nyaralás alatt jól érezzétek magatokat.
Van ékszerbolt sartiban....Több is....A Sithon ékszerbolt a legolcsobb...( az ezüst)....Én is vettem egy -két dolgot.....A Duty Free relatív.....Mi hazafelé Bulgáriának jöttünk...Ott nagyon drága...
Van egy szuper jó játszótér a part mellett....Oda járnak a helyi gyerekek is.....Mindíg jó a hangulat...És sokáig ott szoktak lenni a gyerekek....Ja az Ófalunál a parton....
Boti!
Én is nagyon hálás vagyok, hisz nemsokára indulunk.
Levonva a következtetéseket, arra jutottam mint Sancho,mi is szinte ezeket a programokat díjazzuk majd szerintem.
Szamaragolás, kalózhajó, motorbérlés.
Én tervbe vettem a búvárkodást is. Valahol olvastam, van kezdő és haladó is.
Már régen szeretném kipróbálni, eddig csak snorkelleztem, remélm jól írom, de az is csodálatos volt.
A Meteorák akkora élmény,hogy szerintem bőven a Világörökség része, bár tudom innen nagyon messze van.
Mi 2 éve Parálián voltunk, akkor mentünk el, onnan is messze volt!
Mégegyszer hála Boti!
Ha még valami eszedbe jut feltétlen írd le!
Köszi!
A Meteora kirándulás nem tudom mennyire éri meg Sartiról. Én kétszer voltam, másodszor nem csak a Varlaam kolostorba tudtam elmenni, hanem egy apáca kolostorba is. 2 EUR volt a belépő és ezért nem láttam semmit! A Varlaammal is az a baj, hogy rengetegen vannak és az egy fő helységen kívűl sehova nem lehet bemenni. Nem azt mondom, hogy nem volt szép és nem éreztem jól magam, hanem hogy a szervezés nem volt magasfokú. Alig volt idő bármire is, végig rohanás volt. Ráadásul tényleg messze van.Először Makrygialosról voltam, ami közelebb van, de még onnan is messze volt Múlt évben pedig Asprovaltáról. Szóval azt azért átgondolnám, mert Sarti még messzebb van. Egész napos kirándulás és semmire nem jut idő...
Boti! Köszi a beszámolót!
HOlnap megyünk.....
Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat!
Az időjárás-előrejelzés elég gyatya....
Nem tudom, hogy lesz-e még időm írni indulásig, úgyhogy:
sziasztok! Majd jövök!
Én tavaly a Sithon ékszerboltban vettem egy kis súlyú (3,1 gr-os) görög mintás gyűrűt,mert mindenképpen szerettem volna venni egy suvenirt onnan. Nem érdemes kint venni,mert mikor hazajöttünk, a Westendben ugyanolyan súlyú,tök ugyanaz a mintájú gyűrű kb.5 ezer Ft-tal volt olcsóbb.Kint akkor 100 euróért vettem, (úgy hogy alkudtam is belőle)ami tavaly kb.25 ezer Ft nak felelt meg,itthon meg 20 ezer ft volt.Vannak egyedi és szép dolgok,de ha átszámoljuk,több mint 8 ezer ft grammja.
Ennyit tudok segíteni arany ügyben.Na és azóta az arany világpiaci ára is sokat ugrott felfelé.
Az ezüst sem olcsó,lehet olcsóbb mint itthon,de azt tavaly előtt Paralián vettem ajándékba,ott olcsóbb,és a választék sokkal-sokkal nagyobb.
#1401092010-06-19 08:32:28 Válasz a #140103. hsz-ra
Mielőtt bárki félreértené, nem szerettem volna Sartit fikázni, mert nekem is szívem csücske. Vélhetően az is marad.
Abban egyetértek, hogy vannak akik sehol nem tudják jól érezni magukat. Én nem tartozom közéjük. Annak ellenére, hogy a 2007-es nyaralásunk csalódás volt, nagyon jól éreztük magunkat.
Életem egyik legjobb hajókirándulásán voltunk (azthiszem botinak az nem tetszett) Végre láttam a Narancspartot és Vourvourout a tenger felől, mert a part felől már nagyon jól ismertem. A hajón nagyon jól szórakoztunk. Olyan nagy táncolást csaptunk, hogy kék-zöld lettem az erős összekapaszkodástól és a billegő hajón mindig nekimentem valaminek. Rekeszizomlázam lett a nevetéstől. Másnaptól sokan köszöngettek nekünk séta közben, akikről utólag kiderült, hogy ők is ott voltak a hajón.
Boti...nagyon jó kis beszámolót írtál. Nagyon örülök, hogy friss szemmel is vonzó Sarti.
Bízom benne, hogy az út amin pár évvel ezelőtt elindultak, nem folytatódik, hanem jobb irányt vesz.
#1401102010-06-19 08:44:46 Válasz a #140107. hsz-ra
helena!
Köszönöm szépen a segítséget. Csak tudod bennem is megvan, ami sok más utazóban Itthon sajnálom rá a pénzt, de kinn nem számolom át Euróm van rá, Forintom nincs Ezért szeretnék kinn venni. Egyébként egy nyakláncot szeretnék venni magamnak. Persze ha annyira nagyon drága lesz, akkor természetesen nem veszek. Múlt évben Asprovaltán nem lett volna olyan drága, de addig vaciláltam amíg hazajöttünk Na majd talán idén...