Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5446
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192531 Üzenet linkje2012-07-31 09:47:15  Válasz a #192519. hsz-ra

Szia Vivien!

A görögök elég sportosan vezetnek, majd meglátod, de figyelnek. Ez megspékelve az angol tinikkel és a kölcsönzős autókkal, bizony figyelni kell, de ha óvatos vagy, akkor nem lesz baj icon_smile.gif A hegyi utakon én nem mertem a nagy kanyarokban hajtani de a görögök akkor is mennek, ha van rá lehetőség el kell őket engedni, különben dudálnak icon_smile.gif

Megmondom őszintén nekem semmilyen biztosításom nem volt... persze nem ajánlom senkinek, hogy ne kössön biztosítást, de én nem kötöttem...

# 5447
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192533 Üzenet linkje2012-07-31 09:52:50  Válasz a #192525. hsz-ra Előzmény #192525

Szia Zsana!

Elvileg mindenhol igazi görög kajákat készítenek icon_smile.gif Mint írtam is, mi a Panosba jártunk, ami egy kis családi vendéglő, de nagyon finom konyhával, kedves kiszolgálással és olcsó ételekkel. Nagy a választék ki kell próbálni, de nagyon sok étterem van, majd nem győzitek lesni őket. Mi azért választottuk a Panost, mert tetszett, hogy nem olyan nagy és tele volt. Ez egy jó módszer, hogy olyan helyre kell bemenni ahol sokan vannak és vannak görögök. ott biztos nem fogtok csalódni.
Az árak szerintem mindenhol ezen a környéken mozognak, talán a tengerparti tavernák egy picit drágábbak, bár az engem is meglepett, hogy ennyi kajáért és italért csak 14 EUR-t fizettünk. A legtöbb asszem 17 EUR volt, de akkor kértem plusz egy pohár Mythost icon_smile.gif

# 5448
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192534 Üzenet linkje2012-07-31 09:58:17  Válasz a #192526. hsz-ra Előzmény #192526

Szia Fazika!

A BW-nél ha lementek mind a két oldalon vannak helyek ahova le lehet szúrni napernyőt. Talán ha szemben álltok a kikötővel, akkor balra van a nagyobb hely. Többen használtak napernyőt, egyébként kinn is lehet venni, kb 4.50-4.90 EUR. A Caretta Caretta taverna oldalán van az a rész ahol több napernyőt is láttunk leszúrva. Sokan, mint párszor mi is csak leterítettük a fürdőlepedőt a partra és már rohantunk is a vízbe icon_smile.gif Utána megszáradtunk, picit heverésztünk és vissza a vízbe icon_smile.gif Ezen a részen viszonylag kevesebben vannak nyugodtan lehet feküdni a parton is. A buli utca felé eső részen viszont iszonyatos a tömeg, ráadásul egész nap üvölt a zene. A buli utca felé egy részen csak 5 EUR a két napágy és a napernyő. De mint írtam is ebben a fogyasztás nincs benne...

# 5449
Zsana81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192535 Üzenet linkje2012-07-31 10:21:15 

Hmm, már itt érzem a jó kis görög gyros ízét a számban... icon_lol.gif icon_lol.gif

Az éttermekkel kapcsolatban én is hallottam több helyről, sőt egy Görögországról szóló tv műsorban is mondták, hogy oda érdemes beülni ahol a helyiek is esznek. De ez minden országra elmondható nemcsak Görögországra.
Egyébként mi is ilyen családias éttermeket szoktunk keresgélni, azokban még nem csalódtunk.

# 5450
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192540 Üzenet linkje2012-07-31 10:47:56  Válasz a #192535. hsz-ra Előzmény #192535

Szia Zsana!

Jaj de irigyellek icon_smile.gif Bizony nagyon finom kinn a gyros, a souvlaki, a mousaka, bifteki és a többi finomság. Amit itthon nem sikerült még találnom az az igazi görög tzatziki. Nem olyan fokhagymás, mint azok a borzalmak, amiket itthon lehet kapni. Kinn akartam venni, de az utolsó pillanatban kiment a fejemből, pedig bármelyik szupermarketben lehet venni icon_sad.gif Tehát hogy ne térjek el nagyon a fórum témájától, a Panost nagyon ajánlom kajára. De a BW utcájában az utca vége felé van egy vendéglő a Zante Park hotelnél ahol asszem 11 EUR környékén adnak egy görög tálat, ami két személynek elég. Van rajta minden görög finomság icon_smile.gif De mint írtam is, érdemes körbenézni, mert nagyon sok étterem van. A buli utcában vannak gyorséttermek is, ahol elég olcsón lehet gyrost enni. Én láttam egy helyet, valahol a végén, ahol 1.50-ért is volt gyros, de sok helyen adják 1.80-ért. Ha menüben veszitek, akkor is nagyon olcsó. Azért az is jellemző, hogy a McDonaldsban Greek Mac is kapható icon_smile.gif

# 5451
Szaboreka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192541 Üzenet linkje2012-07-31 11:02:37  Válasz a #192505. hsz-ra Előzmény #192505

Szia Sancho!

Nem, nem .
A Syrtaki Agios Sostis-ban van, a Cameo szigetnél lévő nyugis kis település Laganas mellett. Szinte össze van épülve. Ezen a településen van az Olé OLé és a Syrtaki is. Nem tudom,hogy az éven hogy van, de régen 10 euróért svédasztalos vacsi volt ott itallal, desszerttel, salátával minden földi jóval. Minden este ott vacsiztunk.

Nekem is Zakynthos a kedvencem, szerintem aki egyszer eljut ide az ugyanúgy érez!

# 5452
NoSa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192542 Üzenet linkje2012-07-31 11:14:16  Válasz a #191690. hsz-ra Előzmény #191690

Szia Fundy!
Mi is aug.6-án indulunk az Aeolus buszos szekciójával Laganasba a Vasso apartmanházba. Már egy másik fórumot is olvasgattam és infókat is kértem. Egyelőre nem kaptam infót, de van még pár nap, hátha...

# 5453
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192546 Üzenet linkje2012-07-31 11:51:23  Válasz a #192541. hsz-ra Előzmény #192541

Szia Réka!

Akkor jó. Már megijedtem, hogy ennyire nem menne a dolog, de akkor tényleg úgy van ahogy emlékeztem a végén, hogy az amiről beszéltem, az a Garden of Eden és csak az oldalára van felírva hogy Syrtaki. Sajnos a másik oldalt nem ismerem, mivel az nagyon kiesett és messze volt nekünk. Mi is azért jártunk a panosba, mert olcsó volt, finom és közel volt hozzánk. Valóban Zakynthos csodás sziget és aki tud menjen el és ha tud térjen vissza. Én is megpróbálom majd még icon_smile.gif

# 5454
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192548 Üzenet linkje2012-07-31 12:38:44 

Szia Sancho! icon_lol.gif

Örülök, hogy tetszett a sziget, és jól éreztétek magatokat!
Az is nagyon jó hír, hogy a Panos még mindig olyan, mint volt, minden tekintetben. Az is érdekes, hogy Ti is megfigyeltétek, hogy minden este ugyanazok a vendégek... Aki evett itt, az visszajár! icon_lol.gif icon_lol.gif

# 5455
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192549 Üzenet linkje2012-07-31 12:54:49  Re:

Szia sancho.dl!

Olvastam a beszámolóidat és megnéztem a fotóidat is, nagyon jó képek!
Meg szeretném kérdezni, hogy Laganas milyen típusú hely? Inkább üdülőszerűség vagy van némi igazi görögös hangulata is?
A barátnőmmel mennénk augusztus végén valamerre és Zakynthossal szemezek, itt még nem jártam, csak kicsit tartok az angol fiataloktól, olvastam már róluk, hogy mit művelnek.
Mondjuk én még el tudnám őket viselni, viszont a barátnőm nem nagyon szereti a tömeget, én meg a kihalt helyeket. icon_smile.gif
Laganas hova sorolható?

Osztom a véleményedet, a Mavrodaphne bor isteni finom, a Mousakat, a tzatzikit imádom, és bár nem vagyok sörös, de a Mythos sör nagyon finom!
Ezeket én is tudnám Viviennek ajánlani.

# 5456
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192550 Üzenet linkje2012-07-31 13:14:19  Válasz a #192548. hsz-ra Előzmény #192548

Szia Melus!

Tényleg nagyon klassz volt icon_smile.gif Először picit fura volt, de aztán megszerettem icon_smile.gif Valóban a Panos már elsőre megfogott minket és utána csak oda jártunk. Mindig nagyon kedvesek és figyelmesek voltak velünk és valóban mindig ugyanazokat az arcokat láttuk. Megérte oda járni, mert mindig kaptunk valami kis pluszt icon_smile.gif Én ajánlom mindenkinek és ha legközelebb megint eljutok oda, ismét őket fogom megkeresni icon_smile.gif

# 5457
Zsana81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192551 Üzenet linkje2012-07-31 13:14:35 

Sancho, ez az angol tini nagyon muris lehetett!!! Szegény azt se tudta hol van?????? icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
# 5458
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192552 Üzenet linkje2012-07-31 13:21:01  Válasz a #192549. hsz-ra Előzmény #192549

Szia Andra!

Nagyon szépen köszönöm icon_smile.gif Nos Laganas több részből áll. Ahol mi voltunk az egy csendesebb, de forgalmas hely. Nappal sokan mászkálnak arra, mert nagyon jó partja van. Éjszaka viszont csendes, nyugodtan lehet pihenni. Ez nem egy kihalt hely, de szerencsére nincsenek ott az üvöltöző részeg angolok, így nyugodtan lehet pihenni, fürödni, este pedig aludni. Az angoloktól nem kell féni, általában csak ordítoznak és beöltöznek mindenfélének, de inkább a buli utcában szoktak mászkálni. Mondjuk olyan görögös hangulatot annyira nem találtam ott, de nagyon jól tudja magát az ember érezni icon_smile.gif Szerintem Zakynthos nagyon jó hely és mindenki megtalálja a magának való helyet ott icon_smile.gif

Az italokkal kapcsolatban pedig egyet értünk icon_smile.gif

# 5459
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192553 Üzenet linkje2012-07-31 13:23:14  Válasz a #192551. hsz-ra Előzmény #192551

Szia Zsana!

Nem tudta, hogy Görögországban van icon_smile.gif Sajnos sokan biztos hogy valami drogot is szednek. Néha elég furcsán viselkednek, de agresszívnak nem nagyon láttam őket. Inkább csak énekelnek meg ordítoznak. Ja meg odamennek néha valakihez és megpuszilják, vagy megölelik, meg ilyesmik.

# 5460
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192566 Üzenet linkje2012-07-31 16:57:01 

Sancho, nagyon szépek a képeid. Olvastam a beszámolódat is. A Panost már Melus is nagyon ajánlotta. Biztos, hogy ki fogjuk próbálni. A szállás is jónak tűnik, örülök, hogy nem csalódtál! Szerintem jó dolog, hogy rengeteg dolgot megírtál és lefotóztál. Így már nem lesz meglepetés vagy legalábbis fel tudunk készülni sok mindenre. Én is aggódom egy kissé a zűrös laganasi éjszakai élet miatt, de úgy látom, hogy mindenkinek egybehangzóan az a véleménye - aki a BW-ben szállt meg - , hogy bár relatíve közel a központ, mégis nyugis.
Mi 3 napos autóbérlésben gondolkodunk jelenleg, de majd csak a helyszínen.
Marathonissi nálunk is célpont. De még nem tudom, hogy a Keri barlangokkal egyszerre vagy külön-külön. Állítólag vannak vizitaxik 9euró körüli áron (per fő), amik átvisznek a szigetre, majd pár óra múlva visszavisznek. Te láttál ilyet?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 363 364 365 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu