Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 5776
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174103 Üzenet linkje2011-08-24 22:23:43 

Sziasztok!

Először is köszönöm Medinek a jókívánság- özönt, sajnos csak ma olvastam el icon_sad.gif

Ma érkeztünk vissza, majd egyszer beszámoló is lesz, meg pár fotó. Aki a napokban indul Krétára, annak (azoknak) több szélcsendes napot kívánok, mint amennyiben nekünk részünk volt. Nem tudom, ki hogy van vele, de én képtelen vagyok úgy úszni, hogy a hullámok egyik irányba sodornak, a szél pedig ellenkező irányból pumpálja nagy lelkesen a vizet egyenesen bele az orromba. Az autotripes autóbérléssel semmi gondunk nem volt, annyit kellett fizetni, amennyiben megegyeztünk levélben, egy nagyon kedves hölgy várt a héraklioni reptéren, hazautazáskor a chaniai reptéren hagytuk az autót, a kulcsot egy nyitottpultos iroda asztalán kellett hagynunk. Szerencsére egyéb tapasztalatokat nem kellett beszereznünk, nem történt semmi olyan amiért hívnunk kellett volna a kölcsönzőt. Pár hely ahol megfordultunk: déli part- Matala, Komos, Kokkino (Red Beach), Lendas (itt csupán ettünk és megszemléltük a strandot), Trafoulas Beach (egyik legszebb és a tömegnyomortól erősen megkímélt naturista paradicsom),Elafonissi (turisták egymás hegyén- hátán, de tényleg szép); a hegyekben Spiliben álltunk meg; északi part- Chania, Korfalonas, Kíssamos (nem hömpölyögnek a turisták- nekem bejött:)), Balos (sajnos a süvítő szél miatt élvezhetetlen volt); nyugat: Falassarna (nagyon szép strand). Athénban pár órát töltöttünk, így megnéztük az Akropoliszt és az Agorát. Odafele kb. 40 percet késett a Malév, majd ugyanennyit az Aegean (mint állították, Milos felett forgalmi dugó vagy mifene volt), visszafele ment minden, mint a karikacsapás icon_smile.gif
A vendéglői árak azokon a helyeken ahol megfordultunk, nem voltak vészesek, a benzin viszont húzós, át kell gondolni, hogy mennyit bóklászik az ember. A szállásunk mindkét szálláshelyen 50 euró/per nap volt, reggelivel, ez háromfele osztva igazán gazdaságos icon_smile.gif Az autót 30 euróért béreltük/ per nap. Én a 10 nap alatt 250 eurót költöttem kajára, benzinre, meg minden egyébre és ebben egy Gramvoussa- Balos hajóút is benne foglaltatik. Röviden ennyi, ha kérdés van, jöhet nyugodtan, ha tudok, segítek:)

# 5777
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174106 Üzenet linkje2011-08-24 23:04:40  Válasz a #174103. hsz-ra Előzmény #174103

Szia Boat! icon_smile.gificon_smile.gif

Üdvözlet itthon! Itt aztán nem fúj a szél, a levegő sem rezdül napok óta. icon_razz.gif

Nagyon gyors és precíz összefoglalót rögtönöztél! icon_smile.gif Te vagy az első, akitől azt hallom, hogy tetszett neki Kissamos. Baloson annyira fújt a szél, hogy nem is volt jó? icon_sad.gif De sajnálom...
Örülök, hogy Athén is összejött, ezek szerint tényleg a reptéren töltöttétek a várakozási időt, csak kellemesebb volt így! icon_wink.gif (Mi viszont végül meg a reptéren maradtunk mégis. icon_smile.gif)

# 5778
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174112 Üzenet linkje2011-08-25 06:33:37  Válasz a #174103. hsz-ra Előzmény #174103

Szia BoAt! icon_biggrin.gif

Isten hozott itthon icon_razz.gif
Bár gondolom, te nem annyira örülsz neki.... Nagyon gyorsan elrepült az idő, míg nem voltatok itthon.....
Most nagyon meglepődtem a beszámolód alapján, hogy az erős szél miatt Balos nem volt élvezhető. Folyamatosan fújt a szél vagy volt némi megszakítás? És a húzós benzin ár az mit takar? Azért nem több, mint 1,8 euró remélem.... Mert az eléggé felborítaná a mi terveinket is....

Ha lesz egy kis szusszanásnyi időd, szívesen nézegetünk képeket icon_wink.gif

Üdv.
Adri

# 5779
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174115 Üzenet linkje2011-08-25 07:32:30  Válasz a #174106. hsz-ra Előzmény #174106

Szia Verka icon_smile.gif
Az a helyzet, hogy Athénban sem volt ilyen meleg, mint itthon, meg is lepődtünk, amikor bemondták a repülőn, hogy 35 fok van Budapesten. A BKV-nál meg tombolhat a válság, mert sem a géptől beszállító, sem a reptérről közlekedő buszon nem ment a klíma, így elég rossz állapotban érkeztünk haza. Baloson mindenki kergette a napernyőjét, mi pár perc után össze is csuktunk a szállásadótól kapott ernyőt, mert fogni kellett folyamatosan, ha nem akartunk rohangálni utána. Napozni lehetett, meg a térdigérő vízben hemperegni,de a mélyebb vízbe a csúszós köveken alig tudtunk bevergődni, kifele volt aki négykézláb mászott icon_lol.gif
Sokan inkább visszamentek a hajóra. A bátrabbak a hajóról leengedett csúszdán pottyanhattak bele a vízbe, egy széltől védett helyre, az jó móka volt icon_smile.gif
Kíssamoson egyik partmenti tavernában többször is ettünk, ha arra jártok, próbáljátok ki. Cellar tavernának hívják, és gyakorlatilag ott próbáltam ki a fórumon vagy az utikönyvekben ajánlott görög ennivalókat, bőséges a választék icon_smile.gif Természetesen családi vállalkozásként üzemel ez a kockás abroszos étkezde, egy testvérpár üzemelteti, a gyerekek és unokatestvérek szolgálnak fel. Egyedül a görög saláta árát találtam eltúlzottnak, a többi részemről rendben volt. Egyik tulajdonos odajött megkérdezni, hogy honnan érkeztünk és mondta, hogy kevés magyar fordul meg a városukban, és hogy szép országunk van, gyönyörű a történelmünk, és a kultúránk, ezzel engem le is vett a lábamról azon- nyomban. Őszintén mondta, nem vendégfogóként. A kíssamosi öbölben az ottlétünk alatt szörfözni lehetett volna leginkább, pedig szép nagy, homokos öböl, de sajnos az úszás ott nem jött össze. Van egy Kalózpartnak nevezett rész egy kis partmenti kocsmával, ott töltöttük el egyik esténket, mivel blues-rock koncert volt meghirdetve. A koncertet végül egy egyszemélyes "zenekar" adta elő gitárral, énekkel és számítógépes segítséggel icon_lol.gif Egy angol férfiből állta a zenekar, szerencsére nagyon értette a dolgáticon_smile.gif Én nem vártam meg az éjfélt, mert álmos voltam, de a hugomék tovább maradtak a halálfejes- lobogós nyitott kocsmában, mivel ők képviselték a közönséget. A vége a dolognak az lett, hogy a tulajdonos ajándék sörökkel halmozta el őket a figyelemért cserébe icon_lol.gif

# 5780
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174116 Üzenet linkje2011-08-25 07:41:55  Válasz a #174112. hsz-ra Előzmény #174112

Szia Adri:) Az árak kutanként változtak, volt ahol 1,6 felett volt, de volt ahol picivel túllépte az 1,8-at. Mi általában 20 euróért tankoltunk, nem literben gondolkoztunk, aztán ha kigyulladt a lámpa, vagy hosszabb útra indultunk, újabb 20 euróra kértünk bele. A szél az ötödik naptól sajnos folyamatosan fújt, megpróbálkoztunk mindenféle variációval (visszamentünk a déli partra, majd át a nyugatira), de sehol nem volt olyan nyugalmi állapot, mint az első öt napon. Szélvédettebb helyek Elafonissi és Falasarna voltak, ha Elafonissire mentek, és tankolni kell, akkor még az odaúton tankoljatok, mert ott nincs kút (eléggé imádkozós visszautunk volt onnan az első kútig:)).
# 5781
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174117 Üzenet linkje2011-08-25 07:44:45 

Szia BoAt!
Üdv újra itthon. Azt szeretném kérdezni, hogy Krétán milyen településen volt a szállásotok? Egész krétai tartózkodásotok alatt, mindenhol fújt a szél? Ez mennyire csökkentette le a hőérzetet? Fáztatok is a szélben? És este, éjjel milyen idő volt ott? Bocsi a sok kérdésért, csak két nap múlva indulunk és kíváncsi vagyok mi vár rám icon_smile.gif
Köszi:
Rita

# 5782
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174118 Üzenet linkje2011-08-25 07:45:59 

Na látom megelőztél a széllel kapcsolatos kérdésben icon_smile.gif
# 5783
Kucó
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174125 Üzenet linkje2011-08-25 09:13:35 

elég brutál szél volt tavaly is icon_smile.gif
utastársak, aki elmentek a szurdokba, azt mondták, h ki sem tudtak szállni a kocsiból!
nekünk pedig Prevelli felé visszahajlott a vezetőoldali ajtónk a motorháztetőre, mert megálltunk nézelődni egy szélcsatornában. (alig bírtuk visszacsukni) de a full insurance szerencsére megvédett icon_smile.gif

# 5784
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174126 Üzenet linkje2011-08-25 09:20:25  Re:

BoAt írta:
de a mélyebb vízbe a csúszós köveken alig tudtunk bevergődni, kifele volt aki négykézláb mászott icon_lol.gif

Kövek?? icon_eek.gif Ahol a hajó kirak, ott vannak kövek? Nekem Balos úgy maradt meg, mint sima, homokos part, egy darab kő nem volt a víz alatt.

Ezt a kissamosi helyet megjegyzem, jól hangzik! icon_smile.gif

# 5785
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174127 Üzenet linkje2011-08-25 09:23:30 

Ejha, ennyire jellemző Krétán az erős szél? Most elszomorodtam kicsit. icon_sad.gif
Egy kis szellő jól esik, de az orkánt nem szeretem, mert tényleg nem sok mindent lehet csinálni. Se vízi sport, se hajókázás, se úszás, se séta icon_sad.gif Engem simán elfúj az ilyen erős szél icon_biggrin.gif

# 5786
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174132 Üzenet linkje2011-08-25 09:59:29  Válasz a #174117. hsz-ra Előzmény #174117

Szia Rita:)
Matalában a Villa Dimitrisben szálltunk meg, Kíssamosban pedig a Korfalonas Beach-en, a Mediterranean Studiosban. Mindkét helyen szép medence is van és jár a reggeli a szálláshoz. Az utóbbié szerényebb mennyiségben, viszont ez nagyon közel van a tengerparthoz. A háziak mindkét helyen elbűvölőek és mindkét hely fent van a booking.com-on, sok fotóval, értékelésekkel. A szélben egyáltalán nem fáztunk, csak a strandolás volt kellemetlen amikor beterített bennünket a homok, és nem tudtunk úszni:)

# 5787
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174135 Üzenet linkje2011-08-25 10:09:00  Re:

Verka írta:
Nekem Balos úgy maradt meg, mint sima, homokos part, egy darab kő nem volt a víz alatt.

Hát ez az icon_lol.gif Nekem is úgy tűnt a fotókról. Ha a levezető gyalogösvényt vesszük alapul, jobb oldalon van a begyalogolásra alkalmas mélyebb víz (itt voltak a csúszós kövek, melyeket a széltől felkorbácsolt vízben nagyon rosszul lehetett látni és kerülgetni), bal oldalon a sekély, meleg "kacsaúsztató". Jobb oldalon is kötnek ki hajók (csónakkal hozzák- viszik a jónépet a partra), és a bal oldali hirtelen mélyülő, sziklás partrészen is (itt hidat engednek le a hajóról, azon lehet közlekedni)). A mi hajónk bal oldalon kötött ki, ott jól működött a vízbecsúszás, kijönni pedig a hajó oldalán levő lépcső segítségével lehetett.

A Cellar a partmenti tavernasoron az első, Korfalonas irányábólicon_smile.gif

# 5788
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174150 Üzenet linkje2011-08-25 12:50:17  Válasz a #174116. hsz-ra Előzmény #174116

Szia BoAt! icon_biggrin.gif

Én is egész végig ezen izgultam/izgulok, hogy ne legyen nagy szél.... De ezt ugye már előre mondta mindenki, hogy kiszámithatatlan... Azért értékelném, ha nem lenne az egész nyaralás alatt "szélvihar" icon_wink.gif
Talán abból a szempontból lehet szerencsénk, hogy Falassarnán van egy hétig a szállásunk, szóval még van remény szél ügyileg icon_razz.gif Mert nézegettem a webcamerát Falassarnán, nem látszanak nagy hullámok...

Köszi a tippet, majd figyelünk a benzin mennyiségére, mert tervezünk kirándulást Elafonissibe is, aztán ciki lenne, ha útközben elfogyna a benzin icon_rolleyes.gif

További szép napot! icon_wink.gif
Adri

# 5789
Csacsi1899
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174153 Üzenet linkje2011-08-25 13:06:30  Válasz a #174150. hsz-ra Előzmény #174150

Itt lehet csekkolni a várható szél erejét, irányát:
3 napos előrejelzés van. a diegramm melletti színek vannak bekottázva, csomó szerint. 1 csomó kb 1,8 km/h-át jelent.
http://hu.windfinder.com/forecasts/superforecast_greece_crete_akt.htm

Itt meg meg lehet lesni, mit jelent az a gyakorlatban:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Beaufort-sk%C3%A1la

Boat!
a kissamosi Mediterranean Studiosról kérdezném ( mi is ott leszünk 5 éjszakát. 2 főre szept 5-10 között 90 Euró volt akciósan, reggeli nélkül, és nem visszatéríthetően - szerintem nagyon baráti ár), hogy a helyszínen tapasztaltak megfeleltek-e az elvárásaitoknak, és a Booking.com-on, ill a szállás weblapján látottaknak? Illetve tudnál-e még valamit mondani arról a környékről negatív - pozitív benyomás is jöhet. (tavernák- Cellart már felírtam icon_smile.gif, eldugott partszakaszok, strandok, látnivalók)

# 5790
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174162 Üzenet linkje2011-08-25 14:04:49 

Köszi az információt. Úgy látom lesz itt jó idő a jövő héten icon_smile.gif Én már nem tudom mit higgyek, mert amennyi előrejelzést nézek, annyiféle változat van. Az egyiken szikrázó napsütés lesz, a másikon pedig felhős és esős a jövő hét.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 385 386 387 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu