#1745142011-08-29 18:50:00 Válasz a #174511. hsz-ra
Szia:) Mi tőlük béreltünk: autotrip
Annyit fizettünk és azt az autót kaptuk, melyet levélben megbeszéltünk. Második sofőrt is beírhattunk felár nélkül, vártak a reptéren és térképet is kaptunk. Bármikor hívhatóak, ha gond adódna. A nyaralás végén az autót a reptéren kellett hagynunk az ingyenes parkolóban. Egy görög nyelvű szerződést is aláírtunk, fogalmunk sincs, hogy mi állt benne, de nem hajkurászott senki a szerződést lobogtatva
Tulajdonképpen azt szeretném megoldani, hogy ott helyben béreljünk 2-3 napra, hogy el tudjunk menni Spinalongára, és a környéket kicsit bejárni.
A reptéren átadós-átvevős módszer annyira nem jó nekünk, mert transzferünk van délre és vissza.
Arról már csak halkan merek említést tenni, hogy nem beszélünk külföldiül. E-mailben pedig nem lehet kézzel lábbal mutogatni.
BoAt írta:
Szia:) Mi tőlük béreltünk: autotrip
Annyit fizettünk és azt az autót kaptuk, melyet levélben megbeszéltünk. Második sofőrt is beírhattunk felár nélkül, vártak a reptéren és térképet is kaptunk. Bármikor hívhatóak, ha gond adódna. A nyaralás végén az autót a reptéren kellett hagynunk az ingyenes parkolóban. Egy görög nyelvű szerződést is aláírtunk, fogalmunk sincs, hogy mi állt benne, de nem hajkurászott senki a szerződést lobogtatva
Sziasztok,
Új ember vagyok és nem voltam még Krétán, így az utolsó pillanatban határoztuk el, hogy szeptember közepén elmegyünk. Mivel az Ibusznál mediterrán tombolán kaptuk ezt, így nem választhattunk. Jön esetleg valaki szept 17.-én Adele apartmanba Adelianos Kambosba? Kiránduláshoz keresgélek társakat, mert autót szeretnénk bérelni és önállóan szervezni meg pár napos kirándulást, időjárás függvényében. Mivel olvastam, hogy a part helyben nem az igazi, ezért terveim szerint maradék napokban robogót bérelnénk és eljárnánk más közeli szebb partokra? Hova érdemes menni a közelben? Ja, és kirándulni is inkább a sziget nyugati felén szeretnénk, majd legközelebb a másik oldal, így mi az amit nem hagyhatunk ki a kirándulásunkon? Elsősorban a természeti értékek, tájak érdekelnek minket, a nagy turista látványosságok kevésbé.Lehet, hogy valaki már ezeket egyszer szépen összeszedte, de iszonyú hosszú a fórum és a kislányom mellett nehéz a böngészés )
a kirándulási lehetőségek mellett, nagyon érdekelne a hely is ahol a szállásunk lesz.Hol érdemes élelmiszert vásárolni?Milyen gyakran járnak a buszok Rethymnóba és ott mit érdemes megnézni és azok milyen messze vannak a buszmegállótól?
#1746822011-08-31 20:24:33 Válasz a #174649. hsz-ra
Szia Szedrecske:)
A hozzászólások alatt van egy kereső, oda bepötyögtem az Adelianos Kambost, de nem találtam más bejegyzést a helyről a tiedén kívül, úgyhogy valószínűleg feleslegesen lapoznál vissza:( Rethymnora viszont vannak informatív találatok, próbálkozz meg velük
#1747992011-09-01 20:21:07 Válasz a #174724. hsz-ra
Köszönöm! Ezek szerint akkor Ti is Adele apartmanban laktatok? A konyha felszereltsége rendben volt? Klímáért mennyit kell fizetni?Nem baj ha kérdezgetek?
Szia,
A konyha alap.. (2-3féle méretű lábas, evőeszközök, poharak, kávéscsészék két személyre + vízforraló)
A klíma asszem 7€/nap volt, de mi nem kértük, mert nem bírom.
#1748422011-09-02 17:11:32 Válasz a #174834. hsz-ra
Szerintem mi sem fogjuk, csak ha kibírhatatlan lesz a meleg, de szept közepén nem valószínű, bár úgy legyen. Nem baj, Nekünk egy alapfelszereltség elég lesz, nem szoktunk válogatni. Ha a kislányunk jönne velünk az már nehezebb lenne, de időközben meggondoltuk és a nagyinál hagyjuk, mert ha nem lesz jó a part és az idő, akkor mi tudunk kirándulni, viszont ő ahhoz még kicsi, így inkább itthon marad. A LIDL messze van az apartmantól? A legközelebb eső partszakasz jó, vagy érdemes valamerre sétálni? Ti ettetek Kostasnál, mert emlékszek valaki írta, hogy lehet vacsorát rendelni is nála? Ez hogy működik? Ti merre voltatok kirándulni és mi az amit nem szabad kihagyni?
A LIDL nincs messze, az autópálya másik oldalán van, de át lehet menni alatta több helyen is. (Rethymno irányába ki is van írva) A part nem a legjobb, de azért annyira nem kell tőle megijedni. Ha másik partra akarsz menni, ahhoz autó kell.. Krétán elég nagyok a távolságok Mi az apartman alatti kölcsönzőből béreltünk egy Seicento-t (bőven elég volt) 100euro/3nap augusztus közepén. Arra fel kell készülni, hogy ha sok mindent akartok látni, jól meg kell etetni az autót
A mi útitervünk ez volt:
1. nap: Gramvoussa, Elafonissi, Kournas tó (korán indultunk, és a tóhoz már sötétben értünk, 8 felé..Gramvoussa-hoz egy 7km-es föld-por-kő út vezet. vigyázni kell, mert a full insurance általában nem vonatkozik az alvázra és a kerekekre!)
2. nap: Prevelli, Matala, Spili
3. nap: Fodele (El Greco állítólagos szülőfaluja), Knossos
összesen 660km-t mentünk a három nap alatt