Na, ja...tapraesett (akinek 27 éves koráig az anyukája elé teszi a kaját és a legkisebb problémát látva sírvafakad - azt én mindennek nevezném, csak nem talpraesettnek). Mindenesetre mínusz önbizalom és "anyámasszony-katonájaság" ellen egy külföldi hosszabb tartózkodás jó gyógyszer.
Kiscsillagnak és is nagyon szurkolok! Kiscsillag, remélem, majd tudsz odakintrõl is netezni néha és megírod, hogy alakultak a dolgok.
Sziasztok!
Én 21 éves voltam amikor kiutaztam dolgozni,teljes mértékben egyetértek Andival,hosszabb vagy rövidebb kinnt tartozkodás nagyon sokat segít hogy az ember felnõjõn és megtudjon állni a saját lábán,persze érhetnek közbe kudarcok,de az élet ilyen
Andi! Köszi a biztatást! A görög munkákat egy ismerõsöm ajánlotta, õ már csaknem fog átverni. Legalábbis kisebb rá az esély, mintha egy idegen ajánlotta volna! Mindenesetre én is fel vagyok készülve, úgy fogok kimenni, hogy ha valami baj lenne, egy hónapig meg tudok élni és haza is tudok jönni.
Velem aztán nem szúr ki senki! Ahhoz minimum egy Houdinynek kell lenni!
Én tegnap indultam buszal Pestrõl Krétára, ma 2 körül érkeztem, most itt ülök laptoppal Athénban egy 5 csillagos szálloda elõtt, elég erõs a wifi, úgyhogy még skype-oni is lehet haza. Holnap este indul a kompom Krétára, Hania mellett fogok melózni november végéig ha minden jól megy egy gyalog-és biciklitúrákat szervezõ cégnél ( www.cycling.gr )
SZia Velõ!
Akkor nagyon jó munkát és élményekkel teli nyarat kívánok neked,és várom a véleményeidet a szigetrõl,az emberekrõl,munkáról ,írj meg mindent
Sziasztok!
Mi a párommal szeretnénk nyáron görögországban munkát vállalni.Valami tengerparti kis üdülõhelyen,sarti,paralia stb.nyelvet nem igen beszélünk,de megértünk sokmindent.Takarítás,eladói munka,konyhai kisegítõ,felszolgálo,ilyesmikre gondoltunk.Ha bárki tud segíteni,esetleg telefonszámokat,elérhetõségeket kérem irjon az e-mail címre.köszönöm elõre is.Kata istvan.mandity@nidocom.hu
Mi párommal szeretnénk nyáron munkát vállalni görögországban.a nyelvtudásunk nem túl nagy,de sokmindent megértünk.helyileg valami tengerparti üdülõfalun,paralia,sarti stb. eladói,takarítói,felszolgálo,kisegítõ pl.konyhai.Ha valaki bármilyen infót tudna adni,telefonszám,email címek,vagy munka ajánlat várom a megadott email címre.nagyon megköszönném ha segítene valalki. istvan.mandity@nidocom.hu
Kata
Teljesen szubjektív magánvéleményem szerint nagy bátorság kell minimális nyelvtudással külföldre menni. És nem kivétel ez alól Görögország sem. Sokszor még az angollal sem tudja magát megértetni az ember, mivel a fiatalokon kívül nem igazán beszélnek a görögön kívül más nyelvet. Valamivel jobb ez az arány az üdülõhelyeken.
De ahhoz, hogy az ember egy idegen országban, ismeretség, és még nyelvtudás nélkül próbálkozzon... Hát nem tudom!
Mindenesetre alapos tájékozódás, és elõkészületek után vágjatok bele, és azért a visszaút minden esetre legyen biztosított (pl elegendõ pénz, stb)