Bizony elgondolkodtató. Azért nagyon rossz, hogy a macedónok bármit megtehetnek és játszanak itt az ember pénzével. Pár nap, és érdeklődés után már muszáj döntenem, mert nem olyan nagyon sok van már hátra az útig. De köszönöm!
Alisha most légy okos!Ahányan vagyunk annyiféle véleményt írunk Neked! Erre mondom ,hogy mindenki saját belátása szerint döntsön!!Engem megnyugtat,hogy van útlevél nálam!(A 22.000 Ft kiadástól már nem voltam ilyen nyugodt!!!)
Szia !
útlevelet 5 évre tudsz csináltatni!
De biztos,hogy nem kell! Akik most mentek ki és jöttek már vissza azok is mondták,hogy semmi gond!
Az utazási iroda akivel utazunk is azt mondta,hogy mielőtt meghirdették az utaikat felhívták a külügyet ,a macedón ill szerb konzulátust is ott is azt mondták ,hogy nem kell!
Saját magam megnyugtatására én is felhívtam először a magyar külügyet! Ott is azt mondták ,hogy ...A szerbekkel már régóta nincs gond,a macedónokról pedig kósza híreket hallottak,de egyik sem volt megerősített,erre mondta a hölgy ,h hívjam fel a konzulátusokat!
Én fel is hívtam!És ott is azt mondták ,hogy el fogadják az új típ.személyi igazolványt!
az a lényeg ,h kártyás legyen és min fél évig érvényes legyen!
Ha így sem nyugodtál meg én azt javaslom,h hívd fel a konzulátust!
segítőkészek!!!!
engem is ez nyugtatott meg a legjobban!!
Mylo
Szia Alisha!
Mi megcsináltattuk az útlevelet már februárban.Utána hallottam,hogy nem kell!Bementem az utazási irodába és megkérdeztem a véleményüket.Javasolták (több helyről kértek infót),hogy inkább legyen,mert ez a tuti.Egy másik oldalon lehurrogták már a fejem ezért,de én azt mondom biztos,ami biztos.Lám a macedónok mégis csak kekeckednek néha??
Én úgy gondolom mindenki döntsön saját belátása szerint!!
5 évnél rövidebb időre nem lehet útlevelet csináltatni!
Még mindig nem kell útlevél a határokon? Nekem azt mondta az irodában az ügyintéző, hogy majd szól hogy mi legyen. Mert hogy a macedónok szoktak ezzel szórakozni, hogy hol kell hol nem. Ez azért nem olyan vicces, mert 7500 Ft egy útlevél és ha nem muszáj nem csináltatnánk. Valamilyen idei tapasztalatok?
#1653222011-06-13 09:30:52 Válasz a #165319. hsz-ra
Sem az Apollónnak sem az Ibusznak nincsenek saját autóbuszaik. Az Apollón a Rom Car-al míg az Ibusz a Németh Travel autóbuszaival utaztat.
A Rom Car buszai még elfogadhatóak de a Németh Travel(?)
A Grand buszok kényelmesek és ha drágábbak is csak minimális eltérés van.
Egyébként szinte minden iroda értékesít csak autóbusz jegyet is.
... A Grand Toursnak nincs buszjárata ... Szerintem ők amúgy is drágábbak, mint a többiek. (SZemélyes vélemény, bocsi a G T rajongóktól) ...
Szia,
nem tagadom, az Ibusz és a GT viszi nálam a pálmát, de a drágaság szerintem relatív. Nem vagyok naprakész az összes iroda árával, de függ attól is, hogy egyénileg utazol-e, melyik időszakban, van-e a szobaárban pl. légkondi, stb...