Kos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 616
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92379 Üzenet linkje2009-03-13 13:29:26  Válasz a #92375. hsz-ra

Szia Vojandi!

Nagyon köszönöm a válaszod.
Korábban már olvastam az élménybeszámolód.

Még egyszer köszönöm.
Sz.

# 617
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92378 Üzenet linkje2009-03-13 13:25:32  Válasz a #92374. hsz-ra Előzmény #92374

Szia!

Tavaly júliuasban Rodoszon nyaraltunk és abban a szerencsében volt részünk, hogy nappali órákban utaztunk haza, így megcsodálhattuk a környező szigeteket a repülőút során.
Nagyon tetszett Nissiros, bár akkor még semmit sem tudtam róla. Hamarosan kiderítettem, hogy Kosról a legkönnyebb oda eljutni.
Jól éreztük magunkat Rodoszon, így jó ötletnek tűnt egy hozzá kicsit hasonló sziget felkeresése. Ezt Tőzsér János könyve is alátámasztotta.
Ez 14. görög utam lesz, így van viszonyítási alapom. Bár szívesen visszamentünk volna Zakinthosra és Rodoszra is, de inkább egy általunk még ismeretlen sziget mellett döntöttünk.

Röviden ennyi a választásunk oka. icon_smile.gif
Üdv.:
Sz.

# 618
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92375 Üzenet linkje2009-03-13 12:54:49 

SZia csz75!
Mi voltunk Nissiroson saját szervezésben és Kalymnoson is, benne vannak az árak a beszámolómban, de kikeresem és bemásolom neked ide.

"Kos város kikötőjébe megyünk és megvesszük a Laumzis társaságnál a jegyet holnapra Nissirosra. Nissirosra nincs minden nap hajó (bár Kardamenából lehet, hogy van, de oda mi többet vissza nem megyünk). 25 Euro a jegy oda-vissza egy főre, és ha igénybe akarja venni a turista a buszt, ami a vulkánhoz visz, akkor még a hajón kell fizetni ezért fejenként 5 Eurót....
6:45-kor kelünk és motorral megyünk be a városba, a kikötőbe. Sajnos az idő nem lett jobb, sőt ma már a nap sem süt. A hajóút Nissirosra kb. másfél órát tart ...."

"Én jobban szeretnék valami menetrendszerű hajóval átmenni Kalymnosra reggel és este hazajönni. Ilyen csak Mastichariból megy, és ahhoz meg nincs kedvünk, hogy még oda is elmotorozzunk kora reggel. Bemegyünk egy hajótársaság irodájába és megkérdezzük, hogy lehet csak Kalymnosra menni. Minden nap jár a Dodekanisos Seaways Express, ami egy gyors katamarán. Ez a hajó minden nap végigjárja a Dodekániszosz-szigeteket, csak hétfőn nem jár. Sajnos a menetrendje ennek sem a legkedvezőbb, de nem marad más választásunk. Visszamegyünk még a kopaszhoz (a kikötőben van egy csomó hajó, amik minden nap mennek, de főleg fürdőzéssel telik az idő), megkérdezzük, mennyi időt marad Kalymnoson, sejtelmem beigazolódik, 1 órát. Teljesen ki van bukva, minek akarunk mi ott tovább maradni, azt hajtogatja, hogy ott nincs semmi látnivaló a szivacsokon kívül, csupán házak vannak ott. Na erről inkább nem mondanék most kommentárt. Visszacaplatunk a hajótársasághoz és megvesszük másnapra a Dodekanisos Expressre a jegyet, oda-vissza fejenként 29 Euro. Közben vesszük csak észre, hogy a szél teljesen elállt. Hazafelé a motoron viszont elkap az eső, ami nem kellemes."

# 619
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92374 Üzenet linkje2009-03-13 12:30:40  Válasz a #92372. hsz-ra Előzmény #92372

Szia Csz75!

Megkérdezhetem mi alapján esett a választás Kos szigetre? icon_smile.gif

# 620
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92372 Üzenet linkje2009-03-13 12:21:39 

Sziasztok!

Ha minden jól alakul, augusztus 31-én utazunk Kosra.

Segítségeteket szeretném kérni a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatban.
Érdekelne Nissiros, Budrum, esetleg Kalymnos / Patmos utazási irodás, illetve saját szervezésben is.
Kiváncsi vagyok a programok áraira, illetve a saját szervezésű utakkal (ezeket jobban szeretjük) kapcsolatosan minden részletre.

Előre is köszönöm a segítségeteket! icon_smile.gif
Szilvi

# 621
Szabóné Manyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
120 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#91015 Üzenet linkje2009-02-23 19:54:33 

Szöszinyuszi!

Megerősitem én is,hogy csak kavicsos strandot láttunk fentről az útról.De mintha a Therma felé már szelidebb lett volna a part.Nekünk igazából Tigaki jőtt be ,de nagyon.Oda jártunk busszal 12 km. Kos várostól.

# 622
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90903 Üzenet linkje2009-02-22 11:21:00 

Mi Psalidi felé csak egyszer mentünk, amikor az Embros Therméhez indultunk, akkor láttam a motorról több aprókavicsos, nagyon sötétszürke homokos partrészt, de többet nem tudok. Keresgélj a neten Psalidi után, a google earth-ön is szoktak lenni "panoramio" fotók.

# 623
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90887 Üzenet linkje2009-02-21 22:31:16 

Szöszinyuszi!

A fotóalbumban találsz képeket Kos szigetről. Többen is tettünk fel fotóalbumot. Nézd meg őket!

# 624
Szöszinyuszi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90886 Üzenet linkje2009-02-21 21:49:59  Válasz a #90884. hsz-ra Előzmény #90884

Köszi a gyors választ, azért valami véleményed biztos van, esetleg képek? Minden infó jól jön! Nem csak a part hanem a környezet is érdekelne. Kösz.
# 625
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90884 Üzenet linkje2009-02-21 21:42:56 

Szia szöszinyuszi!
A Psalidi strandon nem voltam, csak az autóútról láttam belőle kisebb részleteket. Elég kavicsosnak tűnt, de sajnos nem tudok véleményt modnani.

# 626
Szöszinyuszi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90883 Üzenet linkje2009-02-21 21:40:21 

Kiváncsi vagyok a Psalidi strandra
# 627
Szöszinyuszi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90882 Üzenet linkje2009-02-21 21:37:08  Válasz a #89380. hsz-ra Előzmény #89380

Üdv , olvastam az infókat Kosról, látom tájékozott vagy, mi a véleményed Psalidi starndról? Szöszinyuszi Köszi!
# 628
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89584 Üzenet linkje2009-02-05 16:02:34  Válasz a #89534. hsz-ra Előzmény #89534

Szia S.Andi!
Tigaki és Marmari partja a sziget északi oldalán a legjobbak. Bár előfordulhat, hogy a meltemi szél hatása itt erősebben érvényesül. Viszont homokos és lassan mélyülő a part ezen a részen.

Szerintem a legjobb strand a kefalosi öbölben van. Ez a sziget túloldalán fekszik, szélmentes, emiatt melegebb is van itt. A part homokos és a víz lassan mélyül. Itt elég sokan vannak, vízisport eszközök is bérelhetők, van élet icon_smile.gif

Ha béreltek járművet, akkor ezek megközelítése nem probléma.

A Lambi strandra valóban jellemző, hogy a parttól pár méterre egy köves sáv jön.

Ez a Ti hoteletek címe?
http://www.bluelagoonresort.gr/article.php?id=48
Üdv icon_smile.gif

# 629
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89535 Üzenet linkje2009-02-05 12:55:33 

Szia S.Andi!
Köszönöm a gratulációt! Biztosan találtok szép partot nem túl messze, ha pedig autót béreltek, akkor pedig 100%, hogy találtok több szép partot is! icon_smile.gif

# 630
S.Andi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89534 Üzenet linkje2009-02-05 12:48:15 

Szia Vojandi!

Látom, hogy könyvet írtál,ami hamarosan megjelenik!Gratulálok!!!!!Én biztosan megveszem!!!

Egyébként legutóbbi levélváltásunk óta találtam a neten egy oldalt, ahol hárman is elmondják a véleményüket a szállodáról, ahova mi is megyünk a nyáron.Szerintük a hotel szuper,áradoznak róla, a kaja kitűnő,hatalmas választék stb... Viszont a strand az valóban olyan,amilyennek leírtad.Az egyikük szerint nem vészes,de a másik kettőnek nem tetszett.Szóval majd nézelődök, érdeklődök, hogy hol találunk a közelben olyan partszakaszt,ahol a 18 hónapos kislányunk is jól érzi majd magát.
Még egyszer gratulálok a könyvhöz!Szia!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 41 42 43 ... 144 145 146   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu