Sziasztok!
Bár nem biztos,de szerintem a két sziklaszírt ami nem engedi kitisztulni az ,,öbölbe"került hordalékot. Mert kicsit arrébb,már sokkal jobb minõségû a víz. Na meg ottvannak a hordók,azokban meg a híres feketekagyló. ......Azoknak is van egy furi illata .Nem rossz hely Makri,de biztos kell még pár év,hogy kicsit vonzóbb legyen a túristák körében.
Katus
Lehet, hogy én vagyok igénytelen, de nekem semi bajom nincs a makris tengerparttal... Nem azt mondom, hogy nem tudok mondani "tisztábbat", az idén is megfordultam vagy 10 különbözõn. Például Athén alatt sokkal tisztább, mint Makedóniában, de ott fõként apró kavicsosak a strandok (homokos partal, persze) és több a sziklás partszakasz azokkal igazi, víz által szépen lekoptatott nagyob kavicsokkal telítve...
És én azért bízom benne, hogy Makri és a többi hasonló halászfalucska nem fog megváltozni. Azok pont attól vonzóak és különlegesek, mert olyanok, amilyenek! Van Görögországban elég strand (csak a szárazföldi részen több, mint 4.000 km) mindenki megtalálhatja a neki megfelelõt
Bár mostanában a rajongásom inkább Athénra öszpontosul, de Makri a szívem csücske marad és úgy, ahogy van
Sziasztok!
Mi tegnap jöttünk meg Makrigialosról és csak annyit hogy szupi volt. A Diasban laktunk amivel szintén nem volt semmi probléma. A tenger néha egy picit "zöld" volt de kibírható. Három kiránduláson voltunk, a hajóutat Skiathos (nem biztos hogy jól írom) szigetére ne hagyja ki senki. Nagyon szép volt. Mi az Elisbeth hajóval mentünk és mind oda mind visszafelé táncos program volt.
Ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok.
Üdv: Ivik
Petros! Igazat adok neked teljesen! Mi ma jöttünk meg Pargáról egy felejthetetlen, gyönyörûszép nyaralásról, amiben volt minden, jó is, rossz is!! Gyönyörû álomstrandok és borzalmas utazás!!
Hazafelé bementünk Makrigialosra, megebédeltünk és pihentük pár órát. Hatalmas szél volt, a tenger hullámzott, és nagyon zavaros volt a vize, sajnáltam az éppen odaérõ turistákat, mert biztos rossz emlékeik lesznek, de nekem is a szivem csücske marad örökre. Még Parga és környéke gyönyörû strandjai után is, kicsit mintha hazaérkeztem volna!!
Sziasztok!
Mi egy hete jöttünk meg Paralia-ról, de quad-dal jártunk Makrin és hát.... nagyon lenyûgözött bennünket. Nem sokat voltunk ott, mert még vissza is kellett érni, de csodás hely. Ettünk gyros-t a Christin-ben, egész nyaralás alatt sehol nem adtak akkora adagot, mint ott. Tényleg jól laktunk vele és olcsó is volt
Aladina! Örülök, hogy még egy Makris rajongóra tettünk szert. Én is álomszép helyeken jártam az idén, de azért nagyon-nagyon örültem, hogy Makrigialost is láthattam újra!! Valami miatt mindig a szivemben marad az a hely, bármerre is járok majd Görögországban.
Tavaly és tavaly elõtt is itt nyaraltunk ebben a kis halászfaluban. Jövõre Lafkadára szeretnénk eljutni ,de úgy , hogy egy pár napot ismét Makrigialoson töltünk. Mi sem tudunk elszakadni tõle!!!
Dias! De örülök! Érdekes, amit írsz, mert idén az én listám is bõvült Lefkadával. Ott töltöttünk most egy napot, és úgy érzem muszáj jobban megismernem azt a szigetet!
De Makrigialost ahányszor tehetjük, szeretnénk mindig útbaejteni!!! Remélem még sokszor sikerül, úgy ahogy az idén is!
Igaz, még csak most múlt el a nyár, de már tervezzük a következõ üdülést. Úgy gondoltuk, hogy a sólepárló melletti strandnál (aminek a neve nem jut az eszembe ), megállunk és sátrat állítunk 1-2 napra. Utánna indulunk tovább Lefkadára, ahol elõre foglalunk szállást. Van kettõ gyermekünk és úgy gondolom nekik is meg kell ismerni a kempingezést, ami egy élmény az apróságok számára. S így Makrigialos sem lesz kihagyva a nyárból. )
Dias! Ez jó ötlet tényleg, ha szeretitek a sátorozást!! Alikes a neve a sólepárlós résznek!!
Ott lehet sátorozni? Nem tudtam, illetve nem figyeltük meg!!!
Már nekem is a következõ nyaraláson jár az eszem, hogy fogom kibírni addig, de Makrigialos mindenképp benne lesz, az biztos!!!!
Alikes! Köszönöm a segítséget Anikó. Szóval, igen, ott szeretnénk sátorozni. Tavaly és tavaly elõtt is volt aki tábort vert azon a partszakaszon. Szerintem az vadkemping ( ami teljesen megfelel ), de Makrigialos és Parália között, Korinos strandjánál, bekerített, védett kemping van.
A következõ nyaralásig meg spórolunk,tervezgetünk és barangolunk a fórumon. Így, valahogy majd csak kibírjuk, s nem feledjük azt a csodaszép görög tájakat.
Dias! Igen, Korinosnál én is láttam azt a campinget, de én vadkempingezõket Makrigialos és Alikes között, a Robinson strandnál láttam. Szerintem azért is Robinson a neve annak a résznek! Alikesnél inkább -amikor mi ott voltunk- görögöket láttunk, akik szerintem gyakran járnak oda "iszapolni"!
És akkoriban mondták is nekünk az idegenvezetõk,hogy nem szeretnék kiépíteni, "közmûvesíteni" azt a részt, hogy jobban megmaradjon a helyieknek!
De persze ez nem zárja ki, hogy lehet ott sátorozni, lehet, hogy sok helybéli is sátorral megy oda. Nem tudom!
De ha arra jártok, és mégsem lehet Alikesnél sátorozni, akkor nézzétek meg a Robinson Beach-et!!!
A Pydnai romok után azt hiszem a második lekanyarodó, egy erdõs részen kell átmenni!!!
De jó is tervezgetni a következõ utazást, csak így lehet kibírni a jövõ nyárig! Nem igaz?
Szia Anikó! Bocs, én vagyok a béna. Arra az erdõs területre gondoltam a kis kikötõ mellett. Van édesvízi tusoló és egy kis étterem bárral a parton. Mégegyszer bocsi. De annyira közel vannak a strandok,hogy nekem szinte összeolvadnak.
Ezért is szeretem Makrigialost!!! Minden közel van hozzá!
Dias! Akkor az a Robinson, szerintem, bár tényleg annyira közel vannak, hogy alig lehet különválasztani a "beach-eket"ís!
Pl. a Pydna és a Venus szerintem egy és ugyanaz, mert teljesen egymás mellett vannak.
De akkor szerintem egyre gondoltunk!
Az alikesi parton én soha nem láttam sátrakat, azért csodálkoztam. De így már érthetõ!
Nekem is mindig a szerelmem marad Makrigialos, mert szerintem nagyon jó helyen fekszik, ideális kirándulásokhoz.
Az idén bõvült a listám Pargával, mert az is gyönyörû hely, és onnan is rengeteg szép helyre el lehet jutni autóval. Csakhat az mar Gorogorszag masik oldala.