Köszönöm a címeket!
Angolban nem vagyok túl jó. Arra nem sikerült rájönnöm, hogy a buszok hol állnak meg utközben. Azért sok hasznos dolog ra rájöttem.
Köszönettel: Siccc
Sziasztok!
Én egy vak pasi vagyok. Régi álmom teljesûl az idén julius 3.-án megyek a barátnõmmel Ammoudara-ba.
Szeretném megnézni az érdekességeket. Persze nekem inkább a romok az igazi élmény. Mivel a kocsi vagy a motor bérlés nem igazán jöhet szóba ezért helyi busszal szeretnénk bejárni a szigetet így talán több idönk maradna egy-egy hely körbejárására.
Az érdekelne, hogy innen vannak-e buszok vagy be kell mennünk Heraklion-ba? Vagy egyáltalán érdemes-e megpróbálni a buszt? Lenne még egy kérdésem amit már több helyen is feltettem még a görög nagykövetségen is de ök sem válaszoltak. Az a kérdés, hogy a vakoknak van-e kedvezmény a buszokon? Tavaly a Peleponészoszi félszigeten voltunk és a muzeumokban ingyenes volt a belépõ, de azt az idegenvezetõ intézte. Gondolom nem sok ilyen irányú tapasztalatok van, de az is nagy segítség lenne ha írnátok egy email címet ahol utánna érdeklõdhetnék a dolognak.
Köszönettel: Siccc
Ha abból indulok, ki, hogy most tavasszal láttam amikor egy út egyik sávja fel volt bontva egy 2,5 × 2 méteres részen és gödör volt ásva bele, egy görög valamit matatott benne a másik négy meg szélén ült és nézte azt az egyet, akkor elég sokára lesz kész a felújítás, de ami eddig elkészült az nagyon szép lett.
Képzeld, Karpuzi, ezek a munkák már tavaly majusban is folytak! A Loggiaról nem tudtam olyan képet készíteni, amelyiken ne lett volna egy hatalmas markoló!
Heraklionban nagyon nagy felújítások vannak, a Morosini kutat és környékét, illetve a szûkebb belvárost, teljesen felújítják.Mindent viacolorral raknak és nagyon sok utcát lezártak az autósok elõl, így szinte az egész belváros sétálóövezet lesz-lett. A munkák már tavaly novemberben is folytak, márciusra már egész jól haladtak vele. Azt nem tudom mikor lesz kész, ha a görög munkatempóból indulok ki.
Elõször nekem sem tetszett annyira igazán a város, meg elég kaotikusnak tûnt az utcák elrendezése, de elég volt két-három alkalom gyalogosan és után már könnyû kiismerned magad, nem nagyon lehet eltévedni.
Örülök, hogy egyetértünk!
Heraklion építészetileg eléggé kaotikus, de az óvárosnak vannak csendes zugai, apró kávézókkal, kedves krétaiakkal!
Az is egyedülálló, hogy a Régészeti Múzeumban együtt látható Európa elsõ fejlett kultúrájának minden remekmûve! Bár külföldi régészek végezték a feltárásokat, Kréta ekkor már független volt ill. 1913-ban Görögország részévé vált és nem lehetett a mûkincseket kivinni az országból. Nem úgy mint az Elgin márványokat, amelyeket 1833 óta szeretnének visszakapni a görögök!
Mostmár értem kérlek,nem "trendi"
Hihetetlen.....
Megnyugtattál hogy mégiscsak jó választás volt Gouves,örülök hogy
jól éreztétek magatokat.
Iraklion sem"trendi",mert koszos betonrengeteg,pláne Ammoudara mennyire nem"trendi"de nekem a szívem csücske mindkettõ,ugyhogy gondolom tudod mi a véleményem.....